Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. και η παράλληλη άσκηση από το Δήμο Αθηναίων αρμοδιοτήτων που έχουν εκχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη ξεχωρίζουν τα 2 πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης: Πρόκειται για την παράλληλη άσκησης από το Δήμο Αθηναίων κάποιων από τις αρμοδιότητες που με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας εκχωρήθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. , αλλά και η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

Αναρωτιόμαστε αν ο Δήμος Αθηναίων βιάζεται να μας ξαποστείλει και στον προτεινόμενο προς ψήφιση Ο.Ε.Υ. θα εκλείπει η αναφορά στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, δύο εβδομάδες πριν την επίσημη κατάργησή της. Αναρωτιόμαστε επίσης ποιες αρμοδιότητες θα κρατήσει ο Δήμος, αν και πιθανολογούμε όυτι πρόκειται για την ελεγχόμενη στάθμευση και για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Αναρωτιόμαστε τέλος αν θα υπάρξει στο νέο Ο.Ε.Υ. πρόβλεψη για Ειδική Ελεγκτική Υπηρεσία που θα συγκροτηθεί σε επίπεδο Διεύθυνσης ή Τμήματος και θα αποτελεί τη δομή που θα φιλοξενήσει τους παραμένοντες δημοτικούς αστυνομικούς ή και άλλους υπαλλήλους του Δήμου.

Δεν χρειάζεται να ανεφερθεί ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνησης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί οπισθοδρόμηση στο 1985 και στην Ειδική Υπηρεσία των ΟΤΑ. Δεν χρειάζεται επίσης να αναφερθεί ότι οι εναπομείναντες δημοτικοί αστυνομικοί δεν επαρκούν για την άσκηση αυτών των δύο αρμοδιοτήτων (πιθανόν να είναι ακόμη περισσότερες), και ότι η ορθή εφαρμογή του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης (και της επέκτασής του) απαιτεί να παραμείνει στο Δήμο Αθηναίων ποσοστό 12-18% των δημοτικών αστυνομικών πλέον των εξαιρέσεων. Δυστυχώς δεν αισιοδοξούμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν επίγνωση της κατάστασης, ή ότι ο Δήμαρχος θα έχει ενημερωθεί επαρκώς και κατανοήσει τη διάταση του θέματος ώστε να ζητήσει ανάλογο αίτημα από τον Υπουργό Εσωτερικών. (Εκτός αν θεωρεί ότι η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών θα διαθέσει το προσωπικό της για να ελέγχει αν κάποιος έχει αγοράσει κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης ή αν έχει υπερβεί τον χρόνο...)

Μήπως πρέπει να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σε αυτή τη συνεδρίαση; Άλλωστε είναι η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την υπαλληλική μας ιδιότητα...

Τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:
  1. Λήψη απόφασης για Α. την παράλληλη άσκηση με την Ελληνική Αστυνομία, αρμοδιοτήτων από το Δήμο Αθηναίων της υπό κατάργηση Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την παράγραφο 4 εδάφιο 3 του άρθρου 81 του Ν. 4172/2013 Β. τον ορισμό αριθμού αναγκαίων υπαλλήλων Γ. τον ορισμό διάρκειας άσκησης εκ του παραλλήλου των ανωτέρω αρμοδιοτήτων Δ. τον καθορισμό ωρών απασχόλησης και Ε. τη ρύθμιση άλλων λεπτομερειών εφαρμογής της άσκησης αρμοδιοτήτων ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  2. Έγκριση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

1 σχόλιο:

  1. αυτο ειναι η ταφοπλακα . πηραν τις αρμοδιοτητες.ερχονται απολυσεις . ξεκιναμε αμεσα τον δικαστικο αγωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή