Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση του επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ Θωμά Μπιζά στο ραδιοσταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" σχετικά με το προσχέδιο της ΚΥΑ για τη δημοτική αστυνομία

Η γνώμη μου είναι πως το προσχέδιο της ΚΥΑ για την δημοτική αστυνομία που έχει «διαρρεύσει» με στόχο να αξιολογηθούν οι αντιδράσεις , πρέπει να επιστραφεί στους εμπνευστές του ως απολύτως απαράδεκτο.

Επειδή όμως ακούγονται από  μερικές πλευρές διάφορα σχόλια για τα «ευχάριστα νέα» που φέρνει αυτή η  ΚΥΑ , πρέπει να αναζητήσουμε τα «θετικά»  της  στο προσχέδιο που έχει διαρρεύσει.

Ποια είναι λοιπόν  τα θετικά  στοιχεία στο προσχέδιο της ΚΥΑ για την δημοτική αστυνομία;
  • Μήπως είναι το όριο ηλικίας των συναδέλφων που είναι κάτω  των 45 ετών για να ενταχθούν  στην Ελληνική Αστυνομία ως ιδιαίτερης  κατηγορίας προσωπικό;
  • Μήπως είναι το ανάστημα των  170 εκατοστών για τους άντρες και των  167 εκατοστών για τις γυναίκες  χωρίς παπούτσια;
  • Μήπως είναι το να έχουν σωματικά, διανοητικά και ψυχικά προσόντα ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου;
Αυτές μόνο ως αθλιότητες μπορούν να χαρακτηρισθούν.  Δηλαδή αν είναι κανείς πάνω από 45 ετών ή έχει μπόι κάτω από 1.70 ή δεν έχει τα  κατάλληλα «ψυχικά προσόντα» να πάει στην ΕΛΑΣ πρέπει να μείνει άνεργος.

Ούτε η  μετακίνηση  των συναδέλφων στην ΕΛΑΣ , ούτε  και αυτές τις απαράδεκτες προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν αποδεκτές σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα.  

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει  να απαντήσει άμεσα και να ξεκαθαρίσει  προς κάθε κατεύθυνση πως τέτοιου είδους απαράδεκτοι όροι και προϋποθέσεις δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνουν αποδεκτοί. 
                                                                                                   Αθήνα 9/10/13  
                             Θωμάς Μπιζάς
                    Μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πηγή: http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2013/10/1055.html

2 σχόλια:

  1. ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΚΗ

    Σας ενημερώνουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε σήμερα δεκτό το αίτημά μας και εισάγει προς εκδίκαση στο ίδιο την πρώτη ομαδική αίτηση ακυρώσεως που ασκήσαμε στο Διοικητικό Εφετείο για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης.
    Κατά συνέπεια, όλες οι λοιπές διαδικασίες εκδίκασης των υποθέσεων που εκκρεμούν στο Διοικητικό Εφετείο και αφορούν τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών αναστέλλονται έως την έκδοση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της ανωτέρω πιλοτικής δίκης.

    Με την απόφασή του το ΣτΕ επιλύει τη διαφορά σύντομα, χωρίς τη μεσολάβηση διαδοχικών βαθμών κρίσης, δεσμεύει τους διαδίκους και χαράσσει νομολογιακή γραμμή, την οποία είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, όταν κληθούν στο μέλλον να επιλύσουν ανάλογες διαφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.
    Διευκρινίζουμε στους συναδέλφους ότι αφορά στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή