Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μεϊκόπουλου με υπόμνημα δημοτικών αστυνομικών που προσελήφθησαν το 1998 με ΑΣΕΠ

Αναφορά Α. Μεϊκόπουλου προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης


Υπόμνημα Δημοτικών Αστυνομικών του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 1998 και των μεταταχθέντων από άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, μεταβίβασε ως αναφορά προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης, ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με το οποίο, μεταφέρει τη δυσαρέσκεια των δημοτικών αστυνομικών για τη διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, με το εν λόγω υπόμνημα, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί επισημαίνουν ότι οι περίπου 100 Δημοτικοί Αστυνομικοί προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ το 1998 για την πλήρωση διοικητικών θέσεων και θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, προ ΑΣΕΠ προσλήφθηκαν περίπου 250 Δημοτικοί Αστυνομικοί και αρκετοί μετατάχθηκαν στον κλάδο Δημοτικής Αστυνομίας για υπηρεσιακές ανάγκες από άλλες υπηρεσίες με διαγωνιστικές διαδικασίες αυξημένης αξιοκρατίας και διαφάνειας, από ανεξάρτητη αρχή όπως είναι το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το υπόμνημά τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί ζητούν να μεταταχθούν στο Δημόσιο, όπου υπηρετούσαν ως διοικητικό προσωπικό, να μετακινηθούν σε Διοικητικές θέσεις υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπως Δικαστήρια, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ασφαλιστικά Ταμεία, να μετακινηθούν σε Ελεγκτικές Υπηρεσίες (ΣΕΠΕ,ΣΔΟΕ,ΟΑΕΔ, Εφορίες) λόγω του ελεγκτικού ρόλου της Υπηρεσίας, η οποία λειτουργούσε ως ελεγκτικός μηχανισμός και τέλος, να επαλειφθεί από τις πρόσφατες ΚΥΑ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ 2631/17-10-2013) και το Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΦΕΚ 2655/18-10-2013) το όποιο ηλικιακό όριο.

Σημείωση: Η Αναφορά δεν έχει ανέβει ακόμη στην ιστοσελίδα της Βουλής. (Ανέβηκε τελικά εδώ).


ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους Υπουργούς:
  • Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  • Δικαιοσύνης, Διαφάνειας Και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Διαμαρτυρία Δημοτικών Αστυνομικών προσληφθέντων με το Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1998  και προ ΑΣΕΠ διορισθέντων

Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μεταβιβάζει ως αναφορά, υπόμνημα των Δημοτικών Αστυνομικών του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 1998 και των μεταταχθέντων από άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Με το συγκεκριμένο υπόμνημα οι Δημοτικοί Αστυνομικοί διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα στην οποία έχουν τεθεί και επισημαίνουν ότι οι περίπου 100 Δημοτικοί Αστυνομικοί προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ το 1998 για την πλήρωση διοικητικών θέσεων και θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, προ ΑΣΕΠ προσλήφθηκαν περίπου 250 Δημοτικοί Αστυνομικοί και αρκετοί μετατάχθηκαν στον κλάδο Δημοτικής Αστυνομίας για υπηρεσιακές ανάγκες από άλλες υπηρεσίες με διαγωνιστικές διαδικασίες αυξημένης αξιοκρατίας και διαφάνειας, από ανεξάρτητη αρχή όπως είναι το ΑΣΕΠ.

Με βάση τα παραπάνω, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που προσλήφθηκαν προ και με ΑΣΕΠ ζητούν:
  1. Να μεταταχθούν στο Δήμο που υπηρετούσαν ως Διοικητικό προσωπικό.
  2. Να μετακινηθούν σε Διοικητικές θέσεις υπηρεσιών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπως Δικαστήρια, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ασφαλιστικά Ταμεία.
  3. Να μετακινηθούν σε Ελεγκτικές Υπηρεσίες (ΣΕΠΕ,ΣΔΟΕ,ΟΑΕΔ, Εφορίες) λόγω του ελεγκτικού ρόλου της Υπηρεσίας, η οποία λειτουργούσε ως ελεγκτικός μηχανισμός.
  4. Να επαλειφθεί από τις πρόσφατες ΚΥΑ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ 2631/17-10-2013) και το Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΦΕΚ 2655/18-10-2013) το όποιο ηλικιακό όριο.
Επισυνάπτεται η επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 24/10/2013

Ο καταθέτων βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Πηγή: http://www.magnesianews.gr/, http://www.e-volos.gr/
Το είδαμε: http://dimastin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου