Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Στο Σύνταγμα μετά από 25 ημέρες & 560 χιλιόμετρα οι «μαραθωνοδρόμοι» σχολικοί φύλακες από τη Θεσσαλονίκη

Πορεία σχολικών φυλάκων από την Θεσσαλονίκη προς την πλατεία Συντάγματος. Οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης». Η άφιξή τους στην Αθήνα συνδυάστηκε με πορεία προς το Σύνταγμα, που ξεκίνησε μπροστά από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και ολοκληρώθηκε στη Βουλή.

Με σύνθημά τους «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης», οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες βρέθηκαν στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ, ενώ πριν έκαναν μία στάση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.


Με την πορεία τους οι σχολικοί φύλακες θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του θεσμού που οδήγησε 2.234 φύλακες στη διαθεσιμότητα. Στα διόδια των Αφιδνών, οι πεζοπόροι συναντήθηκαν με τους σχολικούς φύλακες των Αθηνών και ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Δινάλης, μέλος του σωματείου των σχολικών φυλάκων Θεσσαλονίκης, με νέα προκήρυξη θα προσληφθούν 3.600 «επόπτες» με 5μηνη σύμβαση, αντί των σχολικών φυλάκων, και με μισθούς που αρχίζουν από 420 στους κάτω των 25 ετών και 480 οι άνω των 25».

Από την πλευρά της η Μαρία Λίνα, σχολική φύλακας τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία κατάργησε έναν κλάδο μέσα σε μία μέρα».

Στην πορεία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής. 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

Κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς Αθήνα - Στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη πεζοί, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας


Στο υπουργείο Οικονομικών κατευθύνονται οι σχολικοί φύλακες Θεσσαλονίκης, οι οποίοι νωρίτερα παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο προεδρείο της Βουλής και είχαν συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μετά από το υπουργείο θα κατευθυνθούν στα Προπύλαια.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 14:00 επικράτησε αναστάτωση όταν μια σχολική φύλακας από την Αθήνα λιποθύμησε. Αμέσως ένα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο.



Στην πορεία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν στις 28 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη πεζοί θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την αντίθεσή τους στο μέτρο διαθεσιμότητας 2.234 συναδέλφων τους.

Να σημειωθεί πως στη λεωφόρο Μεσογείων η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.









«Όχι στη διαθεσιμότητα», «αυτοί ή εμείς», «όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία», είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Χθες, Δευτέρα, οι σχολικοί φύλακες πήγαν από τον τύμβο του Μαραθώνα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου συναντήθηκαν με τους πρώην εργαζόμενους. Οι πεζοπόροι έφτασαν στα διόδια των Αφιδνών την Κυριακή όπου συναντήθηκαν με τους σχολικούς φύλακες των Αθηνών.




Πηγή: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου