Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση Π.Ο.Υ.Ε.Φ. για τη δημοσίευση της ΚΥΑ ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης

Θέμα: Δημοσίευση της Κ.Υ.Α. ένταξης των Δημοτικών Αστυνομικών στους κλάδους Εξωτερικής Φρούρησης και Εσωτερικής Φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης.

Κύριε Πρόεδρε, συνάδελφοι,

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2655/18-10-2013) η υπ’αριθμ. 90894 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις, τα προσόντα και η διαδικασία ένταξης των Δημοτικών Αστυνομικών στους κλάδους Εξωτερικής Φρούρησης και Εσωτερικής Φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης.

 Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, οι προς ένταξη δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να συγκεντρώνουν συγκεκριμένα προσόντα τα οποία είναι τα κάτωθι:
α) Να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, ή άλλος ισότιμος της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
β)Δεν πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 45ετών.Για τον υπολογισμό της ηλικίας τους ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.
γ)Οι άνδρες να έχουν ανάστημα (χωρίς υποδήματα)τουλάχιστον1 μέτρου και 70 εκατοστών και οι γυναίκες(χωρίς υποδήματα) τουλάχιστον 1 μέτρου και 60 εκατοστών. Για την απόδειξη της ως άνω προϋπόθεσης υποβάλλεται από τον υποψήφιο προς ένταξη υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986.
Όσον αφορά την αξιολόγηση και την ένταξη θα ακολουθηθεί η διαδικασία για τη μετακίνηση των υπαλλήλων που προβλέπεται στο άρθρο 91 του Ν. 4172/2013.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα βήματα που έπονται, μέχρι την επανατοποθέτηση των Δημοτικών Αστυνομικών, είναι τα εξής:
  1. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γνωστοποιεί στο Τριμελές Συμβούλιο τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη θέσεων που θα πληρωθούν από Δημοτικούς Αστυνομικούς.
  2. Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.
  3. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).
  4. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  5. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.
  6. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.
  7. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-Ο- -Ο-
          ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Αναγνώστου Δημήτριος Δημητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου