Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Βίντεο από την ημερίδα για τη διαθεσιμότητα: Ομιλίες του καθηγητή Απ. Παπακωνσταντίνου, του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, & παρέμβαση του προέδρου του Παγκρητίου ΣΔΑ

Χθες, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοχείο NOVOTEL στην Αθήνα, διοργανώθηκε από την Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων ημερίδα με θέμα: "Διαθεσιμότητα - Κινητικότητα, Οργανωτικός Ανασχεδιασμός ή Συρρίκνωση του Δημοσίου Τομέα υπό το κράτος του Μνημονίου;"


Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στις νομικές προεκτάσεις της διαθεσιμότητας και στον τρόπο δικαστικής αντιμετώπισης της συγκεκριμένης άδικης, παράνομης και καταχρηστικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και έπονται και άλλες. Προσέξτε και το σχόλιο του κ. καθηγητή για τις αποδοχές διαθεσιμότητας.


(βιντεοσκόπηση: Γιάννης Μπίστας)

Η ομιλία του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου. Δείτε τι λέει για δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες, αλλά και την έκθεση της Moody's για το Δήμο Αθηναίων. Ο πρόεδρος καταλήγει στο εύστοχο συμπέρασμα ότι εκτός από τη νομική παρέμβαση χρειάζεται και η συνδικαλιστική παρέμβαση (για την αντιμετώπιση των διαθεσιμοτήτων).

(βιντεοσκόπηση: Γιάννης Μπίστας)

Η έξοχη παρέμβαση του προέδρου του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, Νίκου Βαβουράκη (βιντεοσκόπηση: Ζαχαρίας Δραμουντάνης).


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου