Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κοφίνια με καλούδια για... τη μάνα του Στουρνάρα

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Κοφίνια με καλούδια για... τη μάνα του Στουρνάρα
Μια αν μη τι άλλο πρωτότυπη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα. Στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, οι διαδηλωτές κρατούσαν ειρωνικά πλακάτ και καλάθια γεμάτα με ψωμί, κοτόπουλα, τυριά και άλλα τρόφιμα.


Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Νίκης και Ερμού, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, εμπόδισαν τα μέλη της ΠΟΕ- ΟΤΑ να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου, με αποτέλεσμα αυτοί να αφήσουν τα προϊόντα τους, συμβολικά, επί της οδού Ερμού.

Στον ίδιο χώρο, κάτω από το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν και διαδήλωσαν και απολυμένες καθαρίστριες που εργάζονταν στο υπουργείο.
ΠΟΕ - ΟΤΑ: Κοφίνια με καλούδια για... τη μάνα του Στουρνάρα

Οπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας, «η ΠΟΕ- ΟΤΑ δεν μπορεί να μείνει απαθής στο δράμα της οικογένειας του κυρίου Γιάννη Στουρνάρα. Όλα τα είδη που έχουν προσφερθεί και συγκεντρωθεί, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΠΟΕ- ΟΤΑ θα τα παραδώσει στον υπουργό Οικονομικών για να του εκφράσουμε ολόψυχα την συμπαράστασή μας στο δράμα που περνάει η οικογένεια του. Πιστεύουμε πώς ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας θα εκτιμήσει την κίνηση μας».

«Είναι μια συμβολική διαμαρτυρία για τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, φέραμε προϊόντα από όλη την Ελλάδα, ντομάτες, φακές, ξύδι, λάδι, σύκα, ελιές, αυγά και τσίπουρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Εμείς στέλνουμε το μήνυμα πως όλοι μαζί πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση» πρόσθεσε.

Η δήλωση που προκάλεσε την εν λόγω αντίδραση των εργαζομένων στις ΠΟΕ-ΟΤΑ έγινε πριν από μία εβδομάδα σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου ο κ.Στουρνάρας είχε πει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα λεφτά. Η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου... Ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ το μήνα...».

Πηγή:  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου