Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ξύλο και... κυνηγητό στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ! Ντου από τους δημοτικούς αστυνομικούς της Αθήνας!

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η οποία τελικά ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση.
1995775.jpg
Την ώρα που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι εργασίες -και ενώ υπήρχε ήδη καθυστέρηση μιάμισης ώρας εξαιτίας ενστάσεων για νομιμοποίηση συνέδρων- εκατοντάδες δημοτικοί αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης με συνθήματα και με σφυρίχτρες για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την στάση της ΑΔΕΔΥ στο θέμα της διαθεσιμότητάς τους.

1995840.jpg
Εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών απαίτησαν και τελικά πήραν τον λόγο για να διατυπώσουν τα αιτήματά τους.
Προς στιγμής απειλήθηκαν επεισόδια, όταν μέλος του προεδρείου του συνεδρίου αποκάλεσε τους δημοτικούς αστυνομικούς… πρώην συναδέλφους.
1995821.jpg
Λάδι στην φωτιά έριξε και η παρέμβαση του στελέχους της ΑΔΕΔΥ, κ.  Καλομοίρη, ο οποίος θέλησε να ζητήσει από τους δημοτικούς αστυνομικούς να ηρεμήσουν, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου.
1995798.jpg
Τότε ορισμένοι από τους παριστάμενους δημοτικούς αστυνομικούς άρχισαν να του φωνάζουν ότι προ καιρού τους προπηλάκιζε την ώρα που αυτοί έδιναν αγώνα για να γλιτώσουν την διαθεσιμότητα.
Τελικά με την παρέμβαση ψυχραιμότερων η ένταση άρχισε να εκτονώνεται, όμως οι εργασίες διακόπηκαν και πάλι πριν ουσιαστικά ξεκινήσουν, προκειμένου να  ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
1995794.jpg
Μετά από διακοπή μισής ώρας οι διαδικασίες του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ επανάρχισαν και ο λόγος δόθηκε στον εκπρόσωπο των δημοτικών αστυνομικών που παρέμενε στην αίθουσα.
Εκείνος υποστήριξε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί έδωσαν μόνοι τους τον αγώνα και χαρίζουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ τις παχιές καρέκλες και τις βλέψεις για πολιτική καριέρα. Στην συνέχεια ζήτησε από τους δημοτικούς αστυνομικούς να αποχωρίσουν από την αίθουσα γιατί όπως είπε αυτό που ήθελαν το πέτυχαν.
1995832.jpg
Κατά την αποχώρηση τους όμως άναψαν και πάλι τα αίματα, όταν συνδικαλιστές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τους αποκάλεσαν εγκάθετους της Νέας Δημοκρατίας.
Τότε ένας δημοτικός αστυνομικός, ο κ. Θάνος Τάτσης, ο οποίος όπως έλεγαν και παριστάμενοι είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, επιχείρησε να επιτεθεί στον σύνεδρο της ΑΔΕΔΥ που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργο Χαρίση.
1995815.jpg
Παρότι αρκετοί και από τις δύο πλευρές επιχείρησαν να τους απωθήσουν τελικά μετά από… κυνηγητό στον χώρο της αίθουσας του συνεδρίου έπεσαν κάποιες «ψιλές».
Τελικά, μέσα σε ένταση οι δημοτικοί αστυνομικοί αποχώρησαν και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον δρόμο έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά από 2,5 ώρες.
Όλα αυτά συνέβησαν μια μέρα αφότου ο κ. Μητσοτάκης υπέγραψε απόφαση βάσει της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αστυνομικών μετακινείται σε άλλες θέσεις.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ διεξάγεται χωρίς την παρουσία επισήμων, καθώς οι διοργανωτές απέφυγαν να καλέσουν εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων.
1995779.jpg

Πηγή: http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου