Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών: Ομαδικά γαλάζια ρουσφέτια «μαγειρεύει» ο Κυριάκος

«Ρωγμές» στην αξιοκρατία που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση φαίνεται ότι δημιουργεί η παρασκηνιακή δράση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος προσπαθεί να επιβάλει με αναξιοκρατικές διαδικασίες την παραμονή συγκεκριμένης ομάδας δημοτικών αστυνομικών στην Αττική. 


Καθίσταται προφανές ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά επεκτείνεται σε όλη την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία προβάλλει την «αξιοκρατία» για να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ στην πράξη προσπαθεί να βολέψει τα δικά της παιδιά επιλέγοντας ευθέως αντισυνταγματικές αλλά και άκρως αναξιοκρατικές διαδικασίες…

20 μόρια παραπάνω σε όσους μπήκαν τελευταίοι!

Κάπως έτσι λοιπόν, με μπροστάρη τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση Σαμαρά προκρίνει για την παραμονή τους σε θέσεις του Δημοσίου τους δημοτικούς αστυνομικούς που μπήκαν τελευταίοι στο Σώμα χορηγώντας τους 20 μόρια παραπάνω σε σχέση με όσους μπήκαν με προηγούμενες προκηρύξεις. Με μάχες παρασκηνίου λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης επιβάλλει αυξημένη μοριοδότηση 20 μορίων στους δημοτικούς αστυνομικούς που εισήχθησαν στη δημοτική αστυνομία με την προκήρυξη του έτους 2009. Με βάση λοιπόν την «αξιοκρατία» του κ. Μητσοτάκη, ένας πτυχιούχος ανώτατου ιδρύματος με βαθμό πτυχίου άριστα, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου που γνωρίζει άπταιστα 2 ξένες γλώσσες και ο οποίος διορίστηκε με την προκήρυξη του έτους 2008 στη δημοτική αστυνομία λαμβάνει τα ίδια μόρια με κάποιον που κατέχει απλώς πτυχίο με βαθμό 5 αλλά διορίστηκε με την προκήρυξη του 2009! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα μόρια που μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος από τους δημοτικούς αστυνομικούς δεν ξεπερνούν τα 20. Η δικαιολογία στην οποία πατά ο «αξιοκρατικός» υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ότι δήθεν οι επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης πέρασαν τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, κάτι που δεν ισχύει καθότι το ΑΣΕΠ ερεύνησε μόνο τις ενστάσεις που ετέθησαν. Αλλωστε εξ αυτού του λόγου, της έλλειψης ελέγχου δηλαδή, δεν έγινε κατορθωτό να εξευρεθούν όσοι… πέρασαν στις εξετάσεις με πλαστά πιστοποιητικά.

Μνήμες 8Κ και 9Κ

Η υπόθεση θυμίζει έντονα το παρασκήνιο των προκηρύξεων 8Κ και 9Κ όπου στο… μακρινό 2010 πάλι όλως αναξιοκρατικώς κάποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και οι συνταγματολόγοι Α. Λοβέρδος και Ευάγγ. Βενιζέλος, έθεσαν στο περιθώριο τους επιτυχόντες της 8Κ για να τοποθετήσουν στο ΙΚΑ τα δικά τους παιδιά της 9Κ που έδωσαν εξετάσεις για την Αγροτική Τράπεζα, η οποία όμως έγινε ιδιωτική. Οι νομικές ακροβασίες χάριν της ευνοιοκρατίας κρίθηκαν βέβαια αντισυνταγματικές εκθέτοντας τους Α. Λοβέρδο και Ευάγγ. Βενιζέλο (που ωστόσο δεν ίδρωσε το αυτί τους).

Τώρα λοιπόν επανέρχεται η ευνοιοκρατία, αυτή τη φορά με μπροστάρη τον κ. Μητσοτάκη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα και ανάλογα με τις πιέσεις, ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει διαρκώς τον τρόπο τοποθέτησης ώστε να μείνουν στις θέσεις τους έστω και με μεταθέσεις όσοι ανήκουν στον δικό του στενό πυρήνα. Το τελευταίο κατόρθωμα αφορά την απάλειψη της μοριοδότησης σε όσους κατέχουν δίπλωμα ηλεκτρονικών υπολογιστών (ECDL).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας 3.042 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα, με τις θέσεις στις οποίες θα μεταταγούν κάποιοι εξ αυτών να ανέρχονται σε 2.858, που σημαίνει ότι 184 θα απολυθούν. Ωστόσο, το μεγάλο παιχνίδι γίνεται γύρω από το ποιοι θα παραμείνουν εντός του τόπου όπου εργάζονταν (και έχουν στήσει τις οικογένειές τους).

Οπως φαίνεται λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης έχει προγράψει τη μετάταξη των 465 δημοτικών αστυνομικών της Περιφέρειας Αττικής που μπήκαν με την προκήρυξη του 2008. Ολως τυχαίως αυτή η ομάδα δεν εκπροσωπείται στο σωματείο που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με τον κ. Μητσοτάκη…

2 σχόλια:

  1. Πόσο σωστα σκέφτεται ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος.Από ότι φαίνεται δεν ειναι πρωην δημοτικός αστυνομικός, αλλά έχει μια διεισδυτική ματιά πάνω σε πολλά που εμεις δεν βλεπουμε...
    Η τελευταια παραγραφος με εξεπληξε (όχι γιατι αυτο συμβαινει, το ξερουμε αλλωστε, αλλα γιατι ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος το είδε)!!
    Μπραβο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κάνουμε προσωρινή ακύρωση διαταγής να πάμε για εργασία. Έρχονται γιορτές έχουμε έξοδα βεβαρημένες υποχρεώσεις. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

    ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή