Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Προσαγωγές σχολικών φυλάκων και δακρυγόνα έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ένταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου βρίσκονται περίπου 200 απολυμένοι σχολικοί φύλακες, ζητώντας επικοινωνία με τον υπουργό. Έχουν προσαχθεί 14 άνθρωποι.

Έξω από το υπουργείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα μερίδα εργαζομένων να πέσουν στο έδαφος, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

Λίγο πριν τις 11, αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν απεργούς από το οδόστρωμα με τη βία και προσήγαγαν 4 άνδρες και μία γυναίκα που αρνήθηκαν να φύγουν από το δρόμο. Στη συνέχεια δόθηκε στην κυκλοφορία η Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων της Αττικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατήγγειλε πως δεν τους αφήνουν να μετακινηθούν προς τη Βουλή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και ότι τους έχουν εγκλωβίσει με τη απειλή των χημικών.

Κατά την πρώτη χρήση δακρυγόνων (περί τις 9.30), μία γυναίκα έπεσε ανάσκελα με το κεφάλι στο έδαφος χωρίς να μπορεί να σηκωθεί.  Σύμφωνα με πληροφορίες αισθάνθηκε αδιαθεσία από τα χημικά.

Άλλος απολυμένος κατήγγειλε απόπειρα διάσπασης με υποσχέσεις για επαγγελματική αποκατάσταση σε ορισμένους.

"Έχουμε περάσει από δύο ΑΣΕΠ και ο υπουργός προσπαθεί να διατηρήσει όσους μπήκαν αναξιοκρατικά. Έχει αποφασίσει να μας στείλει στα σπίτια μας", ανέφερε στον ΣΚΑΪ.  Ζήτησε να βγει μία υπουργική απόφαση όπως έγινε με τους δημοτικούς αστυνομικούς, ενώ κατήγγειλε πως "διασώθηκαν" όλοι οι οδηγοί του υπουργείου.

"Χάσαμε τη δουλειά μας μέσα σε μία νύχτα. Είχαμε περάσει δύο φορές από ΑΣΕΠ", ανέφερε μία σχολική φύλακας από τη Μαγνησία στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε πως από το υπουργείο έγινε γνωστό πως θα επανατοποθετηθούν σε άλλες θέσεις μόνο τριακόσια άτομα.

Σχολικός φύλακας από τη Λάρισα ανέφερε πως "έκαναν ειρηνική κατάληψη" και έγινε προσαγωγή των συναδέλφων του, ενώ εξέφρασε την ευχή να μην γίνουν κρατήσεις.


Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν οι σχολικοί φύλακες που διαδήλωναν έξω από το κτίριο από τα χαράματα μπήκαν στο κτίριο και έφτασαν μέχρι την ταράτσα.

Υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ και εννιά σχολικοί φύλακες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Στο σημείο της συγκέντρωσης βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για συμπαράσταση στους διαδηλωτές.

Ρεπορτάζ από το Mega


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ομάδα περίπου τριάντα ατόμων που είχαν φτάσει από τη Λάρισα για να διαμαρτυρηθούν. Φέρονται να μπήκαν από πίσω πόρτα στο κτίριο.

Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων της Λάρισας.

Πηγή:  http://www.nooz.gr/


Ελεύθεροι οι εννιά συλληφθέντες σχολικοί φύλακες

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα, με ορισμό ρητής δικασίμου, οι εννέα σχολικοί φύλακες που συνελήφθησαν το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ελεύθεροι οι εννιά συλληφθέντες σχολικοί φύλακες
Οι εννέα σχολικοί φύλακες οδηγήθηκαν το απόγευμα στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση περίπου 50 συνάδελφοι και φίλοι τους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου