Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Επανέναρξη της ελεγχόμενης στάθμευσης από το Δήμο Άργους-Μυκηνών - Ποιος θα κόβει κλήσεις άραγε;


Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή προσπάθησε να επιβάλλει τάξη στο θέμα της στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης του Άργους. Άμεσα, παρά την απαγόρευση των προσλήψεων, κατάφερε να δημιουργήσει δημοτική Αστυνομία με πέντε άτομα μέσων μετατάξεων από άλλους δήμους.

Το μέτρο λειτούργησε άψογα και το κέντρο, κατά γενική ομολογία, ανακουφίστηκε πολλαπλώς. Μάλιστα ο Δήμος σχεδίαζε με τον ίδιο τρόπο αύξηση των δημοτικών αστυνομικών ώστε να μπορεί η δημοτική αστυνομία να αναλάβει και άλλες δράσεις-αρμοδιότητες.

Στην πορεία το κράτος κατάργησε τη δημοτική αστυνομία. Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών για να επαναφέρει το μέτρο αυτό ξεκινάει από την επόμενη Δευτέρα 23/12/2013 την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης, από δημοτικούς υπαλλήλους, όπως προβλέπει ο νόμος πλέον με το γνωστό σύστημα των καρτών στάθμευσης, τις οποίες μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από τα σημεία που πωλούνταν και το προηγούμενο διάστημα, περίπτερα κ.λ.π.

Ήδη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Άργους μοιράζονται προειδοποιητικές κλήσεις ώστε να ενημερωθούν οι οδηγοί και να αποφύγουν τις παραβάσεις.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να σεβαστούν το μέτρο και να συνδράμουν με τον τρόπο τους στη βελτίωση του κυκλοφοριακού, ειδικά για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή:  http://argoliki.gr/

Σχόλιο: Πώς θα ξεκινήσει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης; Με υπαλλήλους με πολιτικά; Ποιων κλάδων άραγε, καθώς οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, εκτός από την Αθήνα βέβαια, έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις νομιμότητας στους περισσότερους δήμους; Σ ποιους κλάδους εργαζομένων θα βρει τους πειθήνιους υπαλλήλους που χρειάζεται; Πρόβλεψη στον Ο.Ε.Υ. για την  αντίστοιχη αρμοδιότητα έχει υπάρξει (καθώς και για αντίστοιχο Τμήμα ή Γραφείο), ή θα εφαρμοστεί το μέτρο «στα κουτουρού»;

1 σχόλιο: