Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Πώς επηρεάζει η κινητικότητα την ΕΛ.ΑΣ. - Δευκρινήσεις Δένδια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τις μεταβολές που φέρνει στην Ελληνική Αστυνομία η αναδιάταξη του προσωπικού στο Δημόσιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Παρασκήνιο.


Πώς επηρεάζει η κινητικότητα την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το αν θα πλήξει η κινητικότητα στο Δημόσιο και την ΕΛΑΣ, καθώς και για το εάν ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛΑΣ.

«Η κινητικότητα στο Δημόσιο δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στους ίδιους τους αστυνομικούς. Έχουν ήδη μεταταχθεί, όμως, ως πολιτικοί υπάλληλοι στην Ελληνική Αστυνομία και απασχολούνται στη διεκπεραίωση υπηρεσιών που αφορούν τους πολίτες 605 υπάλληλοι, οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι πρότινος σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό απελευθερώθηκαν ισάριθμες θέσεις αστυνομικών, οι οποίοι διατίθενται πλέον στη μάχιμη αστυνόμευση.

Όσον αφορά την ενσωμάτωση των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας που πληρούν τις προϋποθέσεις, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα. Ήδη ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η απορρόφηση περίπου 1.500 δημοτικών αστυνομικών από την Ελληνική Αστυνομία.

Πρέπει να επισημάνω ότι με την αναδιάρθρωση που επιχειρούμε, στο νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα υπάρξει σημαντική ανακατανομή του προσωπικού με γνώμονα τις επιχειρησιακές ανάγκες και μεγάλη αύξηση των αστυνομικών που μάχονται την εγκληματικότητα στους δρόμους», είπε ο υπουργός.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Πολιτική αλητεία ... Προδότες. Εχω οικογένεια , δάνειο και είμαι μητέρα 2 παιδιών άνεργο άντρα και θέλετε να με στείλετε στην Χίο εξωτερικό φρουρό με όπλο!! Πως ? ρωτήσατε ποτε πως ζούμε εμείς οι απλοί άνθρωποι?? μας εξοντωσαντε κύριοι της τροικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή