Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δημοτικοί αστυνομικοί Κρήτης: Ζητούν παρέμβαση βουλευτών για να μην γίνουν εσωτερικοί μετανάστες

Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Εσωτερικοί μετανάστες εξωθούνται να γίνουν 1.000 δημοτικοί αστυνομικοί από ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίοι με σχετικό υπόμνημα τους ζητούν την άμεση παρέμβαση όλων των τοπικών βουλευτών, προκειμένου να αρθούν τα λάθη και οι απίστευτες αδικίες που υπάρχουν στη «βελτιωμένη» απόφαση επανατοποθέτησης τους σε άλλες υπηρεσίες που φέρει τη σφραγίδα του Κ.Μητσοτάκη.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που εντοπίζουν αφορά στο γεγονός ότι δεν έχει τεθεί κριτήριο εντοπιότητας που θα μπορούσε στοιχειωδώς να διασφαλίσει τη διεκδίκηση των κενών θέσεων από τους τοπικούς δημοτικούς σε διαθεσιμότητα δημοτικούς αστυνομικούς. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν, «εάν για παράδειγμα, Αθηναίος συνάδελφος με οικονομικό πτυχίο, δεν πιάνει τα μόρια για μια θέση στην Αθήνα και διορίζεται στο Ηράκλειο, ο Ηρακλειώτης που χάνει τη θέση, διορίζεται στην Ιεράπετρα, ο Ιεραπετρίτης στα Χανιά, ο Χανιώτης στη Ρόδο, ο Ροδίτης στη Νάξο, και πάει λέγοντας. Εκτίμησή μας είναι πως θα μεταναστεύσουν 800 με 1000 συνάδελφοι.

Το δεύτερο και επίσης σημαντικό ζήτημα που θέτουν στο υπόμνημα τους αφορά στον διπλασιασμό των θέσεων που διατίθενται προς την ΕΛΑΣ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, "είναι εντελώς παράλογο, στην πόλη όπου εδρεύει το πρώτο σε διεθνείς αφίξεις αεροδρόμιο της χώρας, στην πόλη όπου εδρεύει το πρώτο σε επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων λιμάνι της χώρας, στην πόλη που αριθμούσε 72 ενεργούς δημοτικούς αστυνομικούς, να ορίζονται μόλις 16 θέσεις για τη μετακίνηση στην ΕΛ.ΑΣ στο Α.Τ. Ηρακλείου και συνολικά στο νομό μόλις 35 θέσεις. Την ίδια στιγμή η Τροχαία Ηρακλείου είναι εδώ και πολλά χρόνια υποστελεχωμένη και αδυνατεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο νομού, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο. Τα νούμερα αυτά γίνονται ακόμα πιο απογοητευτικά αν συγκριθούν με τα αντίστοιχα νομών με πολύ μικρότερο πληθυσμό και ελάχιστες τουριστικές ανάγκες.

Το τρίτο ζήτημα το οποίο αναδεικνύουν στην επιστολή τους αφορά στο επίμαχο θέμα των ορίων ηλικίας για την ένταξη στην ΕΛΑΣ που ανέβηκε από τα 45 στα 50 χρόνια, αφήνοντας όμως τελικά ουσιαστικά εκτός κινητικότητας περίπου 200 άτομα. Όπως τονίζουν "οι συνάδελφοι αυτοί είναι πολύ κοντά στη σύνταξη και θεωρούμε κοινωνική αναλγησία την απομάκρυνσή τους από το δημόσιο. Για το λόγο αυτό απαιτείται να ανοίξουν περισσότερες θέσεις στις Περιφέρειες και τους Δήμους ώστε να καλυφθούν εργασιακά οι άνθρωποι αυτοί, ή έστω να τους δοθεί η δυνατότητα να αγοράσουν πλασματικά χρόνια εργασίας.

Παράλληλα οι δημοτικοί αστυνομικοί εγείρουν μείζον θέμα για το "καινοφανές κριτήριο επιλογής για την κινητικότητα με βάση τον τρόπο πρόσληψης που ισχύει στη διαδικασίά επανατοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών" το οποίο χαρακτηρίζουν άδικο, αναξιοκρατικό, προσβλητικό και αντισυνταγματικό. Επίσης η μοριοδότηση να γίνεται με βάση τον τρόπο πρόσληψης. Ακόμα ζητούν διευκρινίσεις σε ότι αφορά την τοποθέτηση γυναικών στη φρούριση των φυλακών, καθώς καταλήγουν να έχουν λιγότερες επιλογές σε σχέση με την επανατοποθέτηση του”.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΌΤΑΞΗ ΤΩΝ ΘΈΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ ΓΙΑ ΤΟΥς ΉΔΗ ΥΠΗΡΕΝΤΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΆ.
    ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΆ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΈΡΟΥΝ ΟΠΛΟ ΠΧ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΦΥΛΑΚΩΝ,ΕΛΑΣ ΚΤΛ.
    ΕΝΤΟΠΙΌΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ,
    ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΤΑ Α,Β ΒΑΘΜΟΥ
    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ. ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ .
    ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΣΔΑΑ,ΣΔΑΘ,ΔΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΌΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή