Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Α.Σ.Κ - Ο.Τ.Α: Βόλεμα των ημετέρων και εμπαιγμός η κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών

«Σκηνές σκληρού ροκ» στην κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνόμων εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων της καταργημένης Δημοτικής Αστυνομίας σε νέους φορείς. 

Οι ιθύνοντες νόες των Υπουργείων κατ’ εντολή της Τρόικα, αφού εξαφάνισαν μέσα σε μία νύχτα μία από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες των Δήμων, έρχονται στη συνέχεια να συστήσουν μια διαδικασία αξιολόγησης που εγείρει πολλά ερωτηματικά και εξαιρετικά προβλήματα.

Το γεγονός ότι μετά από τόσο καιρό βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου με χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν οδηγηθεί στην αβεβαιότητα της απορρόφησης και στην απόγνωση των οικονομικών προβλημάτων με τον «μισθό» της διαθεσιμότητας, το θέατρο του παραλόγου της ανεύρεσης πλαστών πτυχίων (γιατί τόσο αργοπορημένα;), συνεχίζουμε έκπληκτοι να παρακολουθούμε το κακογραμμένο σενάριο της αναξιοκρατικής τοποθέτησης των συναδέλφων μας σε λιγότερες θέσεις από όσοι είναι στο σύνολο οι πρώην Δημοτικοί Αστυνόμοι αλλά και στον τρόπο μοριοδότησής τους. 

Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι υψομετρήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι συνάδελφοί μας τις τελευταίες μέρες, για να απορροφηθούν στις νέες υπηρεσίες που θα πάνε. Γιατί «ανακαλύπτονται» ετεροχρονισμένα τόσοι «κοντοί» και «κοντές» στη Δημοτική Αστυνομία;

Είναι βέβαιο: θέλουν αίμα, θέλουν απολύσεις. 

Ταυτόχρονα, χωρίς να γίνεται καμία πρόβλεψη για ζητήματα εντοπιότητας ή ομοεδρικότητας, δραματικές ανακατατάξεις θα συμβούν στις ζωές των συναδέλφων μας, αφού θα οδηγηθούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ή, όσοι αρνηθούν αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν, σε αναγκαστική παραίτηση.

Είναι, επίσης, βέβαιο: μόνο ένας ανόητος δεν θα καταλάβαινε ότι υπάρχει από πίσω παρασκήνιο και πολιτικές σκοπιμότητες, που σαν αποτέλεσμα έχουν τον εμφύλιο σπαραγμό στους κόλπους μιας από τις πιο συμπαγείς υπηρεσίες των Δήμων. Όταν μάλιστα το ίδιο το ΑΣΕΠ επιβεβαιώνει ότι η ευνοϊκή μοριοδότηση συγκεκριμένης κατηγορίας πρώην Δημοτικών Αστυνομικών προέρχεται από πολιτική απόφαση.

Τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους παίζοντας με τις ζωές μας. Τώρα πια, θρασύτατοι σαν μαφιόζοι, κόβουν και ράβουν με ξένους εντελοδόχους. Επειδή χάνουν το παιχνίδι της βρώμικης εξουσίας τους, προχωρούν στην τρομοκρατία προς γνώση και συμμόρφωση, καθίστε φρόνιμα, για να μην βρεθείτε κατηγορούμενοι σαν τους σχολικούς φύλακες πριν λίγες μέρες.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Το καλοκαίρι οι δημοτικοί αστυνόμοι, οι σχολικοί φύλακες, όλοι οι υπάλληλοι των Δήμων μαζί και οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί των τεχνικών λυκείων, δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα: δεν είμαστε αριθμοί, δεν είμαστε νούμερα στα τεφτέρια τους. 

Είμαστε εργαζόμενοι και θα είμαστε εδώ μέχρι την τελική νίκη!

    Δεκέμβριος 2013                       Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α

Πηγή: http://megalo-limani.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου