Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ενστάσεις για αναξιοκρατία από δημοτικούς αστυνομικούς - Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και από το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας

Απόφαση να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να ελεγχθεί η νομιμότητα της τελευταίας εγκυκλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία αναφέρεται στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, έλαβε το Δ.Σ. του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας.

«Εχουμε την ηθική, αλλά και τη θεσμική υποχρέωση να ενεργήσουμε με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση για να διασφαλίσουμε την ισονομία και την ισότητα μεταξύ των μελών μας. Δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός συναδέλφου. Ζητάμε ό,τι δικαιούται ο καθένας να το παίρνει νόμιμα και όχι με άλλες υπόγειες διαδικασίες», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Σωματείου, Απόστολος Κόσσυβας. Η επιπλέον μοριοδότηση συγκεκριμένης «σειράς» δημοτικών αστυνομικών και η απάλειψη της μοριοδότησης όσων κατέχουν δίπλωμα ECDL, η οποία, αν δεν πρόκειται για περίπτωση ευνοιοκρατίας, στερείται λογικής, τη στιγμή που οι μετακινούμενοι υπάλληλοι προορίζονται για θέσεις που στην πλειονότητά τους απαιτούν γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, δημιουργούν στους δημοτικούς αστυνομικούς την αίσθηση της αναξιοκρατίας και της αδικίας, μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής εγκυκλίου. Οι τελευταίες εξελίξεις κινητοποιούν τους δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι καλούν τους συναδέλφους τους σε έκτακτη πανελλαδική γενική συνέλευση τη Δευτέρα 9/12, στις 10.30, στο ξενοδοχείο «Novotel».

Οι αγωνιστικές διαθέσεις παραμένουν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού. Αφορμή, οι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης γύρω από τη διαδικασία εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου στο υπουργείο, με το οποίο συμβάσεις υπαλλήλων μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, εφόσον κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τυπική αιτία των ελέγχων στάθηκαν διάφορες «ανώνυμες καταγγελίες».

Στέργιος Ζιαμπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου