Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της καταγγελίας του Σωμ. Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου για ανάθεση καθηκόντων της Δημ. Αστυνομίας σε ανεκπαίδευτους υπαλλήλους

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
23/10/2013
ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Παράλληλη άσκηση από υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης και Σοφία Σακοράφα κατέθεσαν Αναφορά το με ημερομηνία 20/10/2013 Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με το οποίο τονίζεται ότι η καθιέρωση παράλληλων καθηκόντων της Δημοτικής Αστυνομίας στους υπαλλήλους των ΟΤΑ αποτελεί προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών του Δήμου με τελικό στόχο την εκχώρησή τους σε ιδιώτες.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις περαιτέρω ενέργειές σας αναφορικά με το ζήτημα αυτό.

Οι ερωτώντες βουλευτές
Στρατούλης Δημήτρης
Σακοράφα Σοφία


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με θέμα «Παράλληλη άσκηση από υπαλλήλους του Δήμου αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας»

Με αυτήν την απόφαση έρχονται να αναθέσουν σε υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι δεν έχουν την εκπαίδευση και την γνώση ,να ασκήσουν περίπου 30 αρμοδιότητες (κυρίως εισπρακτικού χαρακτήρα) που είχε η Δημοτική Αστυνομία

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί οπισθοδρόμηση στο 1985

Δεν χρειάζεται επίσης να αναφερθεί ότι οι εναπομείναντες δημοτικοί αστυνομικοί δεν επαρκούν για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχουν μεταφερθεί στους Δήμους .

Έρχονται τώρα να απαξιώσουν και τις υπόλοιπες υπηρεσίες με την καθιέρωση παράλληλων καθηκόντων της Δημοτικής Αστυνομίας στους υπαλλήλους των ΟΤΑ .

Ας μας ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ οι εμπνευστές αυτής της ιδέας αν πρόκειται η όχι για μια ακόμη προσπάθεια απαξυύσεως και άλλων υπηρεσιών προκειμένου να εκχωρηθούν σε ΙΔΙΩΤΕΣ .
Σε κάθε περίπτωση εμείς καταγγέλλουμε την προσπάθεια της απαξιώσεις των υπηρεσιών του Δήμου που γίνεται στοχευόμενα και συντεταγμένα με την μνημονική πολιτική που ασκείται στον Δήμο μας.

Η υποτυπώδης απάντηση του Υπ. Εσωτερικών:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 Αθήνα, 25-11 -2013
Αριθ. πρωτ.: 2291

Θέμα: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Σχετ.: Η υπ' αριθμ. 1238/30-10-2013 Αναφορά
 

Σε απάντηση της ανωτέρω Αναφοράς, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Δημήτριος Στρατούλης και κα Σοφία Σακοράφα, με θέμα «Παράλληλη άσκηση από υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 81 παρ. 4 εδάφ. δ' του Ν.4172/2013 «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 167/τ. Α723-07-2013), «... Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να καθορίζεται η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω αρμοδιοτήτων από υπαλλήλους του δήμου, κατόπιν ορισμού αυτών με απόφαση του δημάρχου......

Από την ανωτέρω διάταξη, προκύπτει η διακριτική ευχέρεια των Δήμων της Χώρας που διέθεταν Δημοτική Αστυνομία να επιλέγουν ποιες από τις αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί σε αυτή με διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων, προτίθενται να ασκήσουν παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία, λαμβάνοντας υπόψη τα διατιθέμενα μέσα άσκησής τους σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου