Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζητά ισότητα στη μοριοδότηση των δημ. αστυνομικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Μαρούσι, 6/12/2013
Αρ. Πρ. : 8916


Προς: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Κοιν.: Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη

ΘΕΜΑ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ YΠO ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Αρχικά θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη στήριξη μας στη δύσκολη και συνεχιζόμενη προσπάθειά σας να πετύχετε μέσω της διοικητικής μεταρρύθμισης, και ειδικότερα μέσω του προγράμματος της κινητικότητας, την αναδιοργάνωση των δομών του Δημοσίου Τομέα, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων καθώς και την ορθολογικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικό στο Δημόσιο Τομέα. Ειδικότερα, όσον αφορά στους υπό διαθεσιμότητα δημοτικούς αστυνομικούς θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να μετακινηθούν σε μια πληθώρα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, όπου μπορούν να αξιοποιηθούν με βάση τα προσόντα τους.

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η ίδια η Πολιτεία επένδυσε στους δημοτικούς αστυνομικούς μέσω της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας που κατέχουν αλλά και της απασχόλησης τους σε θέσεις ευθύνης. Εκτός αυτού, ένας μεγάλος αριθμός των προσληφθέντων Αστυνομικών είναι κάτοχοι πτυχίου και έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας. Ενόψει της χρησιμότητας τους αλλά και της φύσης του έργου τους αδήριτη είναι η ανάγκη η Ελληνική Πολιτεία να ενδιαφερθεί για την αςιοποίησή τους και την επανατοποθέτησή τους με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια.

Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να σταθούμε στην διαδικασία πρόσληψης, όπως αυτή ορίζεται στην υπ' αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ.32170 Εγκύκλιο σας, με την οποία παρέχονται «Οδηγίες για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» (ΑΔΑ: ΒΛ12Χ-Φ91). και συγκεκριμένα στη μοριοδότηση των δημοτικών αστυνομικών. Δεδομένου του διαφορετικού καθεστώτος πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών, η μοριοδότηση τους θα πρέπει να είναι ισότιμη, αξιοκρατική και δίκαιη και να μην αφήνει κανένα περιθώριο για διακρίσεις, με βάση πάντα τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τέλος, θα θέλαμε να εξετάσετε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του στοιχείου της εντοπιότητας. το οποίο αποτελεί σημαντικό κριτήριο προκειμένου να επιτευχθεί η οριστική τακτοποίηση των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών σε όλη την Περιφέρεια.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

3 σχόλια:

  1. Η εντοπιότητα θα δημιουργήσει προβλήματα εάν εφαρμοσθεί. Οι δημ. αστυνομικοί της Αττικής που εκ των πραγμάτων δε θα βρουν θέση στην Αττική θα υπολείπονται μορίων εάν θελήσουν να δηλώσουν άλλο νομό και κινδυνεύουν να γίνουν μπαλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΠΑΛΑΚΙ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΤΣΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ.ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΒΑΛΑ Η ΡΟΔΟ Η ΝΑ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΘΗΒΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΝΟΣ ΣΑΜΙΩΤΗ Η ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ?ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  2. Η λύση ονομάζεται ΟΜΟΕΔΡΙΚΟΤΗΤΑ και ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙ 100 μόρια.
    ΠΡΟΤΑΞΗ για τα νησιά.
    Κατάργηση ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΣΕΠ,στρατού ,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή