Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Διευκρίνιση ΥΔιΜΗΔ στη διαδικασία κινητικότητας δημοτικών αστυνομικών

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.:ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/92/οικ.32993

ΘΕΜΑ: Διευκρίνιση αναφορικά με τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών

Σε συνέχεια της υπ’αριθμ. ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ.32170/29-11-2013 εγκυκλίου (ΑΔΑ: BΛ12Χ-Φ91)  της Υπηρεσίας μας  αναφορικά με τις οδηγίες που δόθηκαν για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Υπάλληλος που επιθυμεί να δηλώσει θέσεις τόσο ανώτερης όσο και κατώτερης κατηγορίας συμπληρώνει τα έντυπα αιτήσεων και των δύο κατηγοριών προσωπικού, δηλώνοντας με αύξουσα αρίθμηση (1η, 2η κ.ο.κ.) το σύνολο των προτιμήσεών του, ιεραρχώντας αυτές ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η σειρά προτιμήσεων συμπληρώνεται ΜΟΝΟ στο έντυπο της μιας από αυτές και κατά προτίμηση στο έντυπο αίτησης της ανώτερης κατηγορίας.
Παράδειγμα: υπάλληλος σε διαθεσιμότητα του Κλάδου ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας διαθέτει και πτυχίο ΑΕΙ Τμήματος Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού. Ως εκ τούτου μπορεί, πέραν των θέσεων της κατηγορίας ΔΕ, να δηλώσει και θέσεις που αντιστοιχούν στους κλάδους ΠΕ ή ΤΕ Ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού του ν.4172/2013, ΠΕ ή ΤΕ Διοικητικού, ΠΕ ή ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού και ΠΕ ή ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, συμπληρώνοντας τα έντυπα ΜΜ.ΔΕ.1 και ΜΜ.ΠΕ.1 αντίστοιχα , τις  προτιμήσεις του όμως  για τις αντίστοιχες θέσεις (ΠΕ ή ΤΕ και ΔΕ)  τις δηλώνει  με συνεχόμενη αύξουσα αρίθμηση ΜΟΝΟ στο έντυπο με κωδικό ΜΜ.ΠΕ.1. (π.χ. 1η προτίμηση θέση κατηγορίας ΠΕ….., 2η προτίμηση κατηγορίας ΔΕ…., 3η προτίμηση θέση κατηγορίας ΠΕ…., 4η προτίμηση θέση κατηγορίας ΔΕ…., κ.ο.κ).
2. Αναφορικά με το ζήτημα της σωματικής ικανότητας (σωματική και ψυχική υγεία, αρτιμέλεια και σωματική διάπλαση) των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον κλάδο της Δημοτικής Αστυνομίας εμφάνισαν διαταραχές της σωματικής τους ικανότητας (πάθηση, βλάβη ή νόσημα), διευκρινίζεται ότι έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη μετάταξή τους σε θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι η θέση τους σε διαθεσιμότητα  βάσει του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 δεν συνεπάγεται τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης.

                                                                Ο Υπουργός

                                                            Κυριάκος Μητσοτάκης

Σχόλιο: Πολύ οργανωμένη η κινητικότητα, όσοι έχουν κάνει διπλή αίτηση θα τρέχουν να την αποσύρουν και να κάνουν νέα. Επίσης όσοι εμφάνισαν διαταραχές της σωματικής τους ικανότητας (πάθηση, βλάβη ή νόσημα) λέει η διευκρίνηση ότι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στην ΕΛ.ΑΣ. Και πράγματι έχουν, αφού δεν υπάρχει διάταξη που το απαγορεύει, και βέβαια κανένας λόγος να βγει διευκρίνηση. Όμως τι νόημα έχει αυτή η αίτηση, όταν εκ των πραγμάτων θα κοπούν στις υγειονομικές εξετάσεις, σύμφωνα με το Π.Δ. που εφαρμόζεται; Έχουμε την εντύπωση ότι το Υπουργείο «δουλεύει» κάποιους συναδέλφους με προβλήματα υγείας.

7 σχόλια:

  1. Τα έσχατα λοιπόν, θα υπάρξουν άτομα με ψυχικές ασθένειες που θα παραλάβουν όπλο και θα ειναι εξωτερικοί φρουροί στον κορυδαλλο? η την ΕΛΑΣ?
    ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙ την θητεία του στρατού με 10 μόρια? ισότητα των δυο φύλων που ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην παραπληροφορείς. Δεν μοριοδοτείται η θητεία του στρατού γενικά. Μοριοδοτείται η υπηρέτηση ως ΔΕΑ/ΕΔ που αφορα ουτως ή άλλως μικρό ποσοστό των ανδρών υποψηφίων. Σκέψου το σαν μοριοδότηση ενός πτυχίου. Δεν τίθεται θέμα ισότητας γιατί αυτό το κριτήριο προτάσσεται ως εξυπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον και αναφέρεται σε καθε προκύρηξη της ΕΛΑΣ.

      Διαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε ενημέρωση της ΕΚΕΔΑ σχετική ή άσχετη βλέπω σχόλιο σου σχετικά με τη μοριοδότηση των ανδρών κατα τη διάρκεια της θητείας τους και υποθέτω ότι αναφέρεσαι στη θητεία στις ειδικές δυνάμεις ή στη θητεία του δόκιμου αξιωματικού διάρκειας 23 μηνών. Όσο οι άνδρες δίνουν 2 χρόνια από την πιο παραγωγική τους ηλικία στην πατρίδα, οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να εργασθούν ή να σπουδάσουν; Μοριοδοτούνται λοιπόν ένα 10% των ανδρών που υπηρέτησαν στα παραπάνω που ανέφερα και κανένα θέμα ανισότητας δεν υφίσταται είναι η απάντηση στο ερώτημα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ίδιο όριο στο ύψος ανδρών και γυναικών, ισότητα των δυο φύλων που είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ σωστά με Gil γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει εναντίων της στρ.θητείας έναντι των γυναικών. Απλά όταν οι άνδρες κατατάσσονται σαν φαντάροι τους ρωτούν ή δηλώνουν να υπηρετήσουν έξτρα θητεία κ εκπαίδευση ώς δόκιμοι ή ώς έφεδροι Ειδ.Δυνάμεων με σκοπό τη μοριοδότηση σε τυχών προκηρύξεις στο μέλλον όπως ισχύει σε Σώματα Ασφαλείας και όπως είναι η ΕΛΑΣ σε κάθε προκήρυξη τα παραχωρεί όπως λοιπόν κ τώρα. Εκτός των φυλακών (άν κ σε τελευταίες προκηρύξεις κ οι φυλακές τα έδιναν) τώρα δε τα δίνουν. Απόφοιτος Δοκ.Αξ/κος κ Ειδ.Δυνάμεων επιβραβεύονται απ τα Σωμ.Ασφαλείας σαν ένα αντίστοιχο πτυχίο γι αυτούς. Όπως η Δνση Μεταναστών απαιτεί ECDL γιατί μπορεί να απασχολήσε μπροστά σε PC έτσι η ΕΛ.ΑΣ δεν απαιτεί απλά μοριοδοτεί, όπως τα διπλώματα. Στη τελική είναι ελάχιστος ο αριθμός των συναδέλφων κ αυτός μόνο για ΕΛΑΣ κ άν μιλάμε για ισονομία γυναικών τότε θα πεί κάποιος ας βάλουν κ μόρια σ'αυτές που ναι πάνω απο 1,70 ή να βάλουν ελάχιστο όριο 1,70 κ τότε ας αφαιρέσουν κ τα μόρια της θητείας αλλά θα πάει μακριά η βαλίτσα. Θα λεγα δεν είναι σωστό να ζητάμε να μη μετρήσει κάτι που κάποιος έβγαλε νόμιμα ένα ECDL ή μια 2η ξένη γλώσσα όπως επίσης με κάποιον που έβγαλε μια τέτοια προυπηρεσία στο στρατό που πάλι έχει ελάχιστες πιθανότητες σε ένα φορέα αντί των άλλων αφού εδώ μοριοδοτούνται πράγματα κ θαύματα με αξιολογήσεις κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα πρεπει να μετράνε τα μόρια του στρατού και στα ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ καταστήματα .....πείτε το λοιπόν . Και εκεί φιάσκο λοιπόν? αυτοί που θα πάρουν όπλο θα περάσουν ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΑ καθόλου? πχ εξωτ. Φυλακες?
      Η στρατιωτική θητεία ειναι υποχρεωτική για τους άνδρες, η μοριοδότηση τους στην κινητικότητα ειναι αντισυνταγματική. Απλά δεν ισχύει η ισονομία και η ισότητα. Με το ζόρι οι άνδρες να γίνουν Ράμπο.!

      Διαγραφή
    2. Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ....... .Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΕ, . ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΥΣΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΩΣ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ Η ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ..ΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ? ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ? Η ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΣ?

      Διαγραφή