Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

«Αναξιοκρατική η κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών», καταγγελία στο zougla.gr

Πρώην δημοτική αστυνομικός, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία κινητικότητας εδώ και μερικές ημέρες, καταγγέλλει στο zougla.gr τη διαδικασία, ως πλήρως αναξιοκρατική.

Η ίδια αναφέρει πως τα πραγματικά προσόντα ισοπεδώνονται και μιλά συγκεκριμένα για πτυχία τα οποία δεν μοριοδοτούνται αξιοκρατικά, νομοθεσίες σχετικές με αναγνωρίσεις πτυχίων οι οποίες καταπατώνται, υποκειμενικές αξιολογήσεις προϊσταμένων και γενικότερα «υπόγεια μαγειρέματα».

Αναλυτικά για τη μοριοδότηση των πτυχίων αναφέρει πως «Αν κάποιος έχει π.χ. δύο πτυχία, το ένα με άριστα (10) μοριοδοτείται ως εξής: 10 Χ 0,5 = 5. Σ' αυτό προσθέτουμε ένα 3 για το δεύτερο πτυχίο (ανεξαρτήτως βαθμού). Σύνολο 8 μόρια. Αν όμως ένας δημοτικός αστυνομικός προσλήφθηκε το 2010, παίρνει 20 μόρια αυθαίρετα (με την αιτιολογία ότι είχε δικαίωμα ένστασης στον Α.Σ.Ε.Π.) και μαζί με ένα πτυχίο βαθμού 5 παίρνει άλλα 2,5 μόρια. Σύνολο 22,5 μόρια. Δηλαδή ο πρώτος 8 μόρια με δύο πτυχία και το ένα «άριστα» και 22,5 μόρια ο δεύτερος με ένα «πτυχίο» καλώς. Η διαφορά των μορίων είναι χαοτική»!

Σε ό,τι αφορά τις αξιολογήσεις η πρώην δημοτική αστυνομικός τονίζει πως «Αν ο προϊστάμενος συμπαθεί κάποιον του βάζει 10 και παίρνει 10 μόρια. Αν κάποιον αποφάσισε το κράτος να μην τον αξιολογήσει ποτέ (και τι φταίει ο καημένος) παίρνει 0 μόρια. Αν ο προϊστάμενος δεν ήθελε να βαθμολογήσει κάποιον με βαθμό πάνω από 9 (γιατί χρειάζεται να περάσει ο βαθμός του από επιτροπή) γιατί απλώς βαριόταν και του βάλει 8,9 ο υπάλληλος παίρνει 4 μόρια (δεν πάνε αναλογικά με τον βαθμό τα μόρια). Ο ένας 10 μόρια, ο άλλος 4, ο άλλος 0, διαφορά καταλυτική».

Ταυτόχρονα η γυναίκα λέει ότι «καταπατούνται νομοθεσίες περί αναγνώρισης πτυχίων μετά τα 8 χρόνια διορισμού (αναγνωρίζονται πλέον και νωρίτερα, ενώ κάποιοι περίμεναν υπομονετικά την 8ετία για να τους αναγνωριστεί το πτυχίο, το οποίο αν ήθελε κι αυτό ο δήμαρχος να το αναγνωρίσει, ειδάλλως έμενε στο ντουλάπι του γραφείου προσωπικού). Αρχικά δίνονταν μόρια για υπολογιστές για εργασίες διοικητικού χαρακτήρα και το αποσύρανε, κάτι όμως το οποίο η νομοθεσία απαιτούσε στους πτυχιούχους για να αναγνωριστεί το πτυχίο τους κι ένα σωρό άλλοι παραλογισμοί... των δύο μέτρων και των δύο σταθμών, της τροποποίησης αναλόγως με το μέσο πίεσης του καθενός».

2 σχόλια:

  1. Στρατιωτική θητεία μόρια 10!!!!
    Οι γυναίκες τι θα κάνουν? ΑΣΕΠ, οκταετία, μεταπτυχιακά τα οποία βαθμολογούνται πάλι !! Όλα θέλουν προσφυγή,
    Ξεκινάμε ασφαλιστικά μέτρα να πάμε για δουλειά.που ειναι η ισότητα των δυο φύλων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα ολοι εξεταζουμε τα δικαια και τα αδικα απο την δικη μας μερια και οπτικη γωνια.Ισοτητα ναι αλλα να μπουμε ολοι με το 1.70 σωστα? Να μην παρουν μορια οι προισταμενοι και φυσικα γιατι να μετρουν οι γλωσσες στην μοριοδοτηση??? Αγγλικα,Γαλλικα και Γερμανικα ποιος μιλαει απο οσους "μαζευει" η αστυνομια?? Πακιστανικα,Μπαγκλαντεσιανα κτλ θα επρεπε να μοριοδοτουνται σωστα?? Ελεος παιδια,θα πρεπει να υπαρξει και ενας μπουσουλας για να μπουμε (οσοι μπουμε) στους νεους φορεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή