Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ενημερωτικό σημείωμα Απ. Παπακωνσταντίνου για νέα αίτηση ακύρωσης της μοριοδότησης/οκταετίας λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος - Ως 24 Γενάρη η προθεσμία

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32,  10675 Αθήνα - Κολωνάκι
Τηλ. 210-7222007, Fax 210-7222182
AP. PAPACONSTANTINOU & ASSOCIATES LAW FIRM
30-32 Patriarchou Ioakim str., 10675 Athens - Kolonaki
Tel. 0030210-7222007, Fax 0030210-7222182

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2010 – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ

Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες.

          Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από σημαντικό αριθμό συναδέλφων σας, η Δικηγορική Εταιρεία μας θα ασκήσει νέα (τελευταία) ομαδική αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της από 29.11.2013 (φερομένης ως «εγκυκλίου») απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατά το μέρος αυτής που αφορά την πρόσθετη μοριοδότηση με είκοσι (20) μόρια της σειράς εισαγωγής στη Δημοτική Αστυνομία του έτους 2010, καθώς και την εξαίρεση από την προϋπόθεση της οκταετούς προϋπηρεσίας για την μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία. Παρακαλούμε, ενόψει της προβλεπόμενης προθεσμίας για την παραδεκτή άσκηση της αιτήσεως ακυρώσεως, οι σχετικές δηλώσεις συμμετοχής στην ανωτέρω ομαδική αίτηση ακυρώσεως να μας υποβληθούν (τηλ. 210-7222007, κα Γαλάνη) το αργότερο έως το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 2014.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

10 σχόλια:

  1. Για την εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων και τα Ι γιωτα 1 ,2 θα επέμβει ο εισαγγελέας η πρεπει να κάνουμε δικαστήριο και για αυτο? διότι πολλοί άνδρες δεν έχουν αυτή την προϋπόθεση και θα μετακινηθούν στις φυλακες, ΕΛΑΣ φέροντας μάλιστα και όπλο χωρις να έχουν υπηρετήσει ποτε ένοπλοι.πχ εξωτερική φρουρηση.
    Εμείς οι γυναίκες μπορούμε να κάνουμε χρήση της ποσόστωσης ανδρών γυναικών στις θέσεις των φυλακών και να μετακινηθουμε σε διοικητική θέση? να κινηθούμε νομικά και σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη αλλά παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου, και εδώ και στο dimastin, και δίνεις την εντύπωση ότι ούτε εσύ δεν ξέρεις τι θέλεις! Από τη μία δεν θέλεις Κ.Κ. και Α.Τ. γιατί δηλώνεις ¨μικροκαμωμένη¨, ¨ανυπεράσπιστη¨κ.α. και από την άλλη στρέφεσαι εναντίων των ανδρών που θα σου ¨φάνε¨τη θέση στις φυλακές και στα Α.Τ. Είσαι υπέρ της ισότητας αλλά θες και ποσόστωση υπέρ των γυναικών! Μήπως κάπου το έχεις χάσει? Δεν είσαι η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει ούτε η τελευταία και στο φινάλε Δημοτική Αστυνομία ΤΕΛΟΣ! Μας αρέσει ή όχι, είναι η αλήθεια. Προσαρμόσου στα νέα δεδομένα. Σταμάτα την κλάψα γιατί μόνη σου κάνεις τις γυναίκες να φαίνονται κακόμοιρες και δεν είναι! Όσο για την διοικητική θέση που επιθυμείς, καταλαβαίνω τη δουλειά έκανες και στη Δημ. Αστυνομία που υπηρετούσες...Και μια συμβουλή: Το ¨ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ¨ κάνε το ¨ΟΠΟΥ ΜΕ ΣΥΜΦΈΡΕΙ¨

      Διαγραφή
    2. Μάλλον εισαι σειρά του 2010 και μισογύνης. Ειναι παράνομη η μετακίνηση μας στις αντρικές φυλακες , οπως παράνομη ειναι η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας... Αρκετά με εσάς τους Ράμπο ...ενα μεροκάματο ζητάμε όχι να κυνηγάμε Αλβανούς κακοποιούς. Ντροπή σας που θέλετε να λέγεστε και άνδρες ρε κακομοίρηδες , περιμένετε να σας σώσει ο υπουργακος

      Διαγραφή
    3. Δεν θα σου απαντούσα αλλά η νοημοσύνη σου φτάνει μέχρι εκεί που θα το εκλάμβανες ως αδυναμία. Ούτε σειρά του ΄10 είμαι ( είμαι του 05 ), ούτε ¨Ράμπο¨, ούτε μισογύνης μιας και έχω μια υπέροχη οικογένεια που την αποτελούν τρία θηλυκά! Σε προκαλώ να μου πεις που αναφέρεται ότι είναι παράνομη η μετακίνηση γυναικών σε αντρικές φυλακές ως εξ. φρουρά. Γιατί αν κάποια γυναίκα πάει, μόνο έτσι θα πάει επειδή κάτι άλλο απαγορεύεται. Εκτός και αν εσύ δήλωσες να πας σε αντρικές φυλακές ως σωφρονιστική υπάλληλος για να κατευνάσεις το κόμπλεξ που έχεις ή για άλλους, δικούς σου, λόγους. Επίσης, γιατί δήλωσες να πας σε Κ.Κ. αφού το θεωρείς παράνομο? Όσο για τις ρατσιστικές σου δηλώσεις, φανερώνουν την άποψή σου περί ισότητας των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής,θρησκείας κτλ. Εντελώς ΣΥΡΙΖΑ δλδ! Γίνεσαι ρεζίλι! Ξεφτιλίζεις το γυναικείο φύλλο περιμένοντας να σωθείς εξαιτίας του ότι κατουράς καθιστή. Πάρε και αυτό για να κοιμηθείς ήσυχη...Κάποιες γυναίκες σε φυλάνε... http://www.hellenicpolice.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=66&Itemid=57&lang=

      Διαγραφή
    4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
      ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
      Γραφεία :
      Σολωμού 2 Κορυδαλλός
      ΘΕΜΑ : Περί κινητικότητας υπαλλήλων Δημοτικής Αστυνομίας προς την Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης
      Αγαπητοί συνάδελφοι,
      Σας εκφράζουμε την συμπαράσταση μας για την κατάργηση του κλάδου σας. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις χιλιάδες συναδέλφους και οικογενειάρχες από την μια στιγμή στην άλλη να βρίσκονται εκτεθειμένοι και ανήμποροι στις οικονομικές «αρχές» που έχουν επιβληθεί στην Χώρα μας.
      Σας παρακαλούμε θερμά, να μην διστάσετε να μας καλέσετε σε οποιαδήποτε συνέλευση ή συνάντηση σας, ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε ακόμα το πλαίσιο της μετακίνησης σας, στον εργασιακό μας κλάδο. Η Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, θα σταθούν συνοδοιπόροι σας και θα παρέμβουν στο επίπεδο όπου αυτό είναι εφικτό στην υπο διαμόρφωση ΚΥΑ που ρυθμίζει τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των συναδέλφων.
      Σε απάντηση των εύλογων ερωτημάτων σας, σας γνωρίζουμε :
      1. Ο κλάδος ΔΕ Φύλαξης, είναι το φυλακτικό προσωπικό (σωφρονιστικοί υπάλληλοι) ΕΝΤΟΣ των καταστημάτων κράτησης. Είναι ένστολοι, άοπλοι υπάλληλοι που υπηρετούν εντός των φυλακών. Σας κοινοποιούμε τον εσωτερικό τους κανονισμό. Ο κλάδος Εξωτερικής Φρούρησης είναι ένστολοι και ένοπλοι φρουροί , που σαν καθήκον έχουμε την περιμετρική φρούρηση των φυλακών, την φρούρηση νοσηλευόμενων κρατουμένων στα νοσοκομεία και την εκτέλεση των μεταγωγών σε όλους τους Νομούς πλην αυτών της Αττικής, της Αχαΐας και της Θες/νικης (λόγω έλλειψης προσωπικού, αυτή η αποστολή έχει παραμείνει στην ΕΛ.ΑΣ.) Σας κοινοποιούμε την σχετική νομοθεσία που ρυθμίζει τα καθήκοντα μας.
      2. Η εκπαίδευση των εξωτερικών φρουρών ρυθμίζεται από την ΚΥΑ 1722 από 24/11/2006 ωστόσο έχουμε την αίσθηση ότι στην περίπτωση σας μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Σίγουρα είναι ένα αντικείμενο που μπορούμε να συνεργαστούμε, ώστε να μειωθεί ο χρόνος εκπαίδευσης στον απολύτως απαραίτητο, άρα και ο χρόνος της διαθεσιμότητας.
      3. Πράγματι ο κλάδος μας έχει μόνο ΔΕ, συνεπώς δεν μπορούμε να απορροφήσουμε κατηγορίες ΤΕ και ΠΕ.
      4. Σχετικά με τις γυναίκες συναδέλφους, η νομοθεσία στις προκηρύξεις θέσεων έχει ποσοστό πρόσληψης το αντίστοιχο ποσοστό γυναικών κρατουμένων επί του συνόλου των κρατουμένων. Το ποσοστό αυτό είναι περίπου στο 5%. Σίγουρα γυναίκες συναδέλφους θα χρειαστεί η Φρουρά Αττικής και Θηβών όπου υπάρχει γυναικεία πτέρυγα και φυλακή αντίστοιχα.

      ΕΙΣΑΙ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΗΣ. ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ..

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. OXI ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ νομοθετεις κρυφά και δε μας το λες? Ειδες πουθενα αναφορα για τη σωματικη ικανοτητα στο στρατο που μου θες και εισαγγελεα οταν η ιδια παραδεχεται πως ναι μεν δηλωσες αστυνομια-φυλακες αλλα απο την αλλη δεν μπορεις να ανταπεξελθεις στα καθηκοντα αν αναλαβεις τη θεση? Δεν πα να ειναι ο αλλος Ι/4 ψυχολογικο? Τι σχεση εχει? Εσυ αν πηγαινες να χαλασεις 1,5 χρονο της ζωης σου στο στρατο ή ολες οι γυναικες θα εισασταν Ι/1 μαχιμες? Αλλα πραγματα χριζουν εισαγγελεα οπως η αφαιρεση του ECDL απο τα απαραιτητα προσοντα για Διοικητικη θεση, ή το πολυ χαμηλο υψος στις γυναικες για Αστυνομια (1,70 ειναι κανονικα για αστυνομια) ή το υπερβολικα μεγαλο οριο ηλικιας.. Τι μπορει να προσφερει ενας 50ρης στην Ελας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΦΡΟΥΡΩΝ

    1. Ως δόκιμοι φρουροί της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, προσλαμβάνονται Έλληνες πολίτες με τα ακόλουθα προσόντα:
    - Απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
    - Ηλικία έως το 30ο έτος.
    - Εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους άνδρες.
    - Υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, υψηλό βαθμό ετοιμότητας, ψύχραιμος και αντίληψης, προσόντα διαπιστούμενα από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες συγκροτούνται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του παρόντος διατάγματος και του ν. 3388/2005.
    - Επιτυχή αποφοίτηση μετά από δίμηνη βασική εκπαίδευση σε σχολές του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή Δημόσιας Τάξεως.

    2. Η αναλογία των κατατασσόμενων δοκίμων φρουρών κατά φύλο καλύπτεται, τηρούμενης της αναλογίας ανδρών-γυναικών κρατουμένων κατά την ημερομηνία της προκήρυξης, λαμβανομένων υπ' όψιν των επίκαιρων στατιστικών δεδομένων της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμή παράκληση: Μην κάνετε τα σχόλια προσωπικά! Μην δημιουργείτε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Οι αντιπαραθέσεις να είναι μόνο στο πλαίσιο απ΄΄όψεων, όχι προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και προς το συνάδελφο kostas-fotis που έχει κουράσει τον βασικό συντάκτη μας: Σου έχει ήδη απαντήσει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία ανάρτηση για οποιονδήποτε με πλαστά δικαιολογητικά, εφόσον δεν υπάρχει επίσημο έγγραφο που να το αποδεικνύει. Δεν είναι προσωπική του επιλογή, είναι γραμμή της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.. Είσαι ελεύθερος να κάνεις σε ιστοσελίδα δικής σου ευθύνης όποια αποκάλυψη θέλεις και να κατηγορήσεις τον οποιονδήποτε. Και να αναλάβεις βέβαια την ευθύνη. Το Σ.Δ.Α.Α. έχει ιστοσελίδα, μπορείς να απευθύνεις εκεί τα σχόλια που αφορούν το Σ.Δ.Α.Α. και μέλη άλλων παρατάξεων.
    Όσο για το αν προσφέραμε ή όχι, η δημοκρατία αυτό το καλό έχει: Σου δίνει τη δυνατότητα εσύ να ψηφίσεις και να αποφασίσεις ποιος προσφέρει και ποιος όχι. Αν και κάτι μας λέει ότι μέχρι πολύ πρόσφατα ήσουν οπαδός της παράταξης που τώρα κατηγορείς ότι καλύπτουμε(!).
    Δεν θα υπάρξει κανένας διάλογος ως προς τι αναρτήσεις θα κάνει η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και τι όχι, και όλα τα σχετικά σου σχόλια θα διαγράφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή