Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Νέα τροποποίηση της Απόφασης Μητσοτάκη ως προς τη μοριοδότηση: Από 5 στα 15 μόρια οι διορισθέντες στο Δημόσιο μέσω επετηρίδας - Νέο ρουσφέτι;

Η παρωδία που ζούμε με την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών συνεχίζεται. Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τροποποίηση της απόφασης για την κινητικότητα ως προς τη μοριοδότηση. Αν νομίζετε ότι ο Υπουργός αναγνώρισε τον αντικειμενικό τρόπο πρόσληψης από το 2002 και εξής για το σύνολο των δημοτικών αστυνομικών, πλανάστε οικτρά. Η αλλαγή αφορά στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών, και εκδίδεται ενώ η υποβολή των αιτήσεων για τις σχετικές Ανακοινώσεις έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.


Συγκεκριμένα, όσοι εκπαιδευτικοί εισήλθαν στο δημόσιο μέσω επετηρίδας λαμβάνουν 15 μόρια, από 5 μόρια στην αρχική απόφαση. Επίσης λαμβάνουν 20 μόρια οι διοριστέοι σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, οι οποίοι επέλεξαν το διορισμό τους μέσω κατάταξης στον πίνακα αναπληρωτών, περίπτωση που δεν είχε προβλεφθεί.

Η απόφαση αυτή, συνάδελφοι, αποτελεί αναγνώριση από τον κ. Μητσοτάκη του πράγματι αντικειμενικού (όχι όμως απαραίτητα αξιοκρατικού) τρόπου πρόσληψης των εκπαιδευτικών μέσω επετηρίδας. Ο αντικειμενικός και συνάμα αξιοκρατικός τρόπος πρόσληψης του συνόλου των δημοτικών αστυνομικών από το 2002 και εξής δεν έχει καμία σημασία για τον Υπουργό. Επίσης αδιάφορη παραμένει για τον Υπουργό η επιτυχής αποφοίτηση από τις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας, μετά από εξάμηνη εκπαίδευση και κατόπιν γραπτών εξετάσεων, υπό την εποπτεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Η πρόσληψη λοιπόν στη Δημοτική Αστυνομία εξισώνεται από τον Υπουργό ως προς τη μοριοδότηση με τις αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης, κοινώς τα «ρουσφέτια». Με εξαίρεση βέβαια το δικό του ρουσφέτι, για την τελευταία «σειρά» δημοτικών αστυνομικών που την εντάσσει στις λοιπές διαδικασίες υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Άσχετη λεπτομέρεια: Είναι αλήθεια ότι ο Διευθυντής του υπουργικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη εισήλθε στο Δημόσιο μέσω επετηρίδας;


Τελικά ένας τρόπος υπάρχει να γίνουν αλλαγές στο Δημόσιο: να έχεις γνωστό στην κατάλληλη θέση. Ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης κατά τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελείο του.

Θυμίζουμε επίσης παλαιότερη τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για να συμπεριληφθεί η «πιασάρικη» στα ΜΜΕ, αλλά όχι απαραίτητα αξιοκρατική, περίπτωση πρόσληψης των αθλητών με εξαιρετικές διακρίσεις σε Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (με τη ΔΙΔΑΔ/ 48Α /58/οικ.29040 -ΦΕΚ Β΄ 2757/2013- απόφαση έλαβαν 20 μόρια ως προς τον τρόπο εισαγωγής τους στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά στη συνέχεια εξαιρέθηκαν με φωτογραφική ρύθμιση από τη διαθεσιμότητα και η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα εφαρμοστεί ποτέ).

Δείτε τη σχετική απόφαση (Αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.828, ΦΕΚ Β' 44/15-01-2014)

2 σχόλια:

  1. Ρε ξερόλα kostas fotis, μας έχεις ζαλίσει. Αν ξέρεις κάποιον που έχει πλαστά δικαιολογητικά και μπορείς να το αποδείξεις, κατήγγειλέ τον στην Εισαγγελία. Αν εσύ θες να αναπαράγεις φήμες που διάβασες στο facebook που δεν μπορείς να αποδείξεις, να το κάνεις σε ανάρτηση σε δική σου ιστοσελίδα. Κουμάντο στο σπίτι σου. Δεν γράφω άλλα γιατί έχεις αποδείξει το επίπεδό σου και δεν αξίζει να ασχοληθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή