Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Νέο άδειασμα από το ΑΣΕΠ στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Δεν υφίσταται κανένας διαχωρισμός στις θέσεις των ΠΕ/ΤΕ - Απάντηση στο Παγκρήτιο ΣΔΑ

Πριν 15 ημέρες ανεβάσαμε την απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε Ερώτηση στην Βουλή του Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ., Β. Καπερνάρου, σχετικά με την μοριοδότηση αλλά και τις πλαστές βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας που εντοπίστηκαν από το ΣΕΕΔΔ. 

Το υπουργείο στην απάντησή του λοιπόν, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο και για διαχωρισμό των ΠΕ-ΤΕ μετά την κατάθεση των αιτήσεων. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κατ' ανάλογο τρόπο θα προσδιοριστεί και ο τελικός αριθμός των μετατασσόμενων δ.α. ανά κατηγορία ΠΕ και ΤΕ, ο διαχωρισμός των οποίων θα διενεργηθεί μετά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων....».

Με αφορμή την παραπάνω αναφορά εντός της απάντησής του ΥΔιΜΗΔ, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Ν. Βαβουράκης, απέστειλε το παρακάτω ερώτημα στο ΑΣΕΠ :

Καλησπέρα σας.
Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον οργανισμό σας, σας στέλνω το παρακάτω ερώτημα καθώς η συνεργάτιδά σας που μίλησα μαζί της δεν είχε κάποια ενημέρωση για το ζήτημα.
Όπως γνωρίζετε, κατά τη διαδικασία επανατοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών ο ΑΣΕΠ καλείται να καταρτίσει δύο πίνακες αποτελεσμάτων και να τους αποστείλει στους φορείς υποδοχής: έναν ενιαίο πίνακα για τους ΠΕ-ΤΕ υποψηφίους ανά φορέα και έναν πίνακα για τους ΔΕ υποψηφίους ανά φορέα.
Μόλις σήμερα ωστόσο, διάβασα στον ακόλουθο ιστότοπο http://dimastin.blogspot.gr/2014/01/2010.html την απάντηση του Υπουργού Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη στην αναφορά του βουλευτού κ. Καπερνάρου.
Στην απάντηση αυτή υπάρχει το εξής κείμενο:
"Κατ' ανάλογο τρόπο θα προσδιοριστεί και ο τελικός αριθμός των μετατασσόμενων δ.α. ανά κατηγορία ΠΕ και ΤΕ, ο διαχωρισμός των οποίων θα διενεργηθεί μετά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων...."
Στο ΦΕΚ 3036/2013  όπου υπάρχει ο πίνακας με τις θέσεις ανά φορέα υποδοχής, αναφέρονται θέσεις για ενιαίο πίνακα ΠΕ-ΤΕ (πχ για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο Ηράκλειο Κρήτης, 15 θέσεις για ΠΕ-ΤΕ). Πουθενά δεν υπάρχει διαχωρισμός (ούτε κατά ποσοστό ούτε κατά οποιοδήποτε άλλο κριτήριο) και πουθενά δεν αναφέρεται μελλοντικός διαχωρισμός των θέσεων. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, στις 15 αυτές θέσεις ενδέχεται πχ να επικρατήσουν 2 ΠΕ και 13 ΤΕ υποψήφιοι.
Σας ερωτώ λοιπόν:
1) Από πού προκύπτει πως αυτό μπορεί να αλλάξει και να τεθεί συγκεκριμένη ποσόστωση των ΠΕ και των ΤΕ στα τελικά αποτελέσματα;

2) Έχετε εσείς κάποια ενημέρωση για το ζήτημα αυτό;

3) Οι πίνακες που εσείς θα καταρτίσετε και θα στείλετε στους φορείς υποδοχής, θα είναι ενιαίοι για ΠΕ – ΤΕ υποψηφίους (σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα) ή θα καταρτίσετε ξεχωριστούς πίνακες για ΠΕ και ξεχωριστούς πίνακες για ΤΕ υποψηφίους;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, αναμένω απάντησή σας.

Με εκτίμηση
Νίκος Βαβουράκης

Λίγο πολύ όλοι θα υποψιαστήκατε, ότι για άλλη μια φορά, η απάντηση του ΑΣΕΠ "γειώνει" καταλλήλως το ΥΔιΜΗΔ, όπως ακριβώς είχε κάνει και με το ερώτημα της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για την εμπλοκή του στην διαδικασία πρόσληψης τις σειράς 2010. Τουτέστιν, το υπουργείο, κατά πάσα πιθανότητα, λέει για άλλη μια φορά ψέμματα και μάλιστα στους ίδιους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ (ποσόστωση) των ΠΕ-ΤΕ σε κανένα στάδιο της διαδικασίας επανατοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών.

Διαβάστε την απάντηση του ΑΣΕΠ :
ΘΕΜΑ: «Διαδικασία Κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών»

Σχετ.: Το από 02/01/2014 Ηλεκτρονικό Μήνυμά σας.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας των κλάδων ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το άρθρ. 3 παρ. 1 της υπ’ αριθ. 6000/2/234−γ΄/15-10-2013 (ΦΕΚ 2631) κοινής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εφαρμόζεται η διαδικασία για τη μετακίνηση των υπαλλήλων που προβλέπεται στο άρθρο 91 του ν. 4172/2013 και στην κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσα υπ’ αριθ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ. 22274 από 09.08.2013 (Β΄ 1992) απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (σχετική η υπ’ αριθ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738/16-08-2013 εγκύκλιος). 

Η αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού του φορέα προέλευσης.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού, μετά την ολοκλήρωση ελέγχου των δηλωθέντων, την πραγματοποίηση των απαιτούμενων διορθώσεων και τη μεταφορά όλων των στοιχείων στα ειδικά πεδία, εισάγει στην ειδική πληροφοριακή εφαρμογή του Α.Σ.Ε.Π. το σύνολο των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες που κοινοποιούνται στους πιστοποιημένους χρήστες της εφαρμογής. Ακολούθως το Α.Σ.Ε.Π., αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία (μοριοδότηση προσόντων-κριτηρίων), καταρτίζει: α) Πίνακα κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα και β) πίνακα διάθεσης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, τους οποίους διαβιβάζει στα οικεία Ειδικά Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής.

Συνεπώς, στον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης του κλάδου /ειδικότητας ΠΕ ή ΤΕ Εφοριακών ή Τελωνειακών για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που ενδεικτικά αναφέρεστε, θα φέρονται εγγεγραμμένοι οι ενδιαφερόμενοι δημοτικοί αστυνομικοί που διαθέτουν τα προβλεπόμενα στην Ανακοίνωση προσόντα (τίτλο σπουδών ΑΕΙ ή ΤΕΙ συγκεκριμένης ειδικότητας με κωδικό 1011 και γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ με κωδικό 101). Από τον πίνακα αυτό και με βάση τη σειρά κατάταξης των υπαλλήλων θα γίνει η μετάταξη στις θέσεις της αντίστοιχης ειδικότητας για τον εν λόγω φορέα υποδοχής, χωρίς να προβλέπεται ποσόστωση για την πλήρωση θέσεων από κατόχους πτυχίων ΑΕΙ ή ΤΕΙ.


Με εντολή Προέδρου

Η Γενική Διευθύντρια Προσλήψεων
Καλλιόπη Στάγκα

Πηγή: http://dimastin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου