Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Διαίρει και βασίλευε: Εσείς μαλώνετε... και η Αστυνομία «απογειώνεται» - Άρθρο για τη διάκριση σε συνοριακούς φύλακες, αστυνομικούς, ειδικούς φρουρούς & δημ. αστυνομικούς

«Divide ut regnes»:  «Διαίρει και βασίλευε…….»

Ο ασφαλέστερος δρόμος για να διοικήσεις «δημαγωγικά» έναν Οργανισμό, έναν Τομέα, μια Υπηρεσία, ένα Κράτος «περνάει» μέσα από την προσπάθεια που θα καταβάλεις, για την απόλυτη, κατά το δυνατόν, εφαρμογή του παραπάνω γνωστού ρητού. Αποτελεί, τον πιο «αξιόπιστο», γι’ αυτούς που ιστορικά το εφήρμοσαν, οδηγό για την προσωπική παραμονή κάποιου στον «Θρόνο» του.

Είναι το ασφαλέστερο και καταλληλότερο «κλειδί» για να «κλειδώσεις» στα «κρατητήρια» την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ενός ανθρώπου, μιας ομάδας, ενός Λαού, ενός Έθνους. Θεωρείται από τους «αγκιτάτορες» πολιτικούς και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί, ως το απαραίτητο προσόν για την διατήρησή τους στην εξουσία. Και αυτό, ως γνωστόν, επιτυγχάνεται μέσω συνθημάτων που συνεπάρουν αρχικά και στην συνέχεια φανατίζουν και διεγείρουν την μία κοινωνική ομάδα σε  βάρος της άλλης.

Ακριβώς αυτό το τέχνασμα, που πάντα έχει θετικότατα αποτελέσματα, προσπαθούν οι πολιτικοί μας ταγοί να εφαρμόσουν για άλλη μια φορά στην Ελληνική Αστυνομία. Η συνταγή είναι απόλυτα πετυχημένη και εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Πριν από το 1983, ως γνωστόν, υπήρχαν δύο Αστυνομικά Σώματα, της «Ελληνικής Χωροφυλακής» και της «Αστυνομίας Πόλεων». Κατόπιν η διχοτόμηση συνεχίστηκε στον συνδικαλιστικό τομέα, με την δημιουργία δύο διαφορετικών συνδικαλιστικών σωματείων, των Αξιωματικών και των «Κατωτέρων»!!!. Εισήχθη στην συνέχεια ένας νέος Θεσμός, αυτός των Συνοριακών Φυλάκων και ακολούθησε αυτός των Ειδικών Φρουρών. Είχε προηγηθεί φυσικά ένας τρίτος ξεχωριστός συνδικαλιστικός Φορέας, αυτός των Πολιτικών Υπαλλήλων της ενοποιημένης πλέον Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε κατακερματισμένη, έχοντας στους κόλπους της Αστυνομικούς πολλών και διαφόρων ταχυτήτων. Όλοι τους λειτουργούσαν χωριστά. Ο Καθένας είχε το δικό του ξεχωριστό Σωματείο. Όλοι κυνηγούσαν μεμονωμένα «το όνειρο», διεκδικώντας για «πάρτι τους» και μόνο, αυξημένες απολαβές ή άλλη ιδιαίτερη «μεταχείριση». 

Πριν λίγες μέρες διαπιστώσαμε ξαφνικά, ότι και πάλι πετούν στην Ελληνική Κοινωνία και συγκεκριμένα στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ ένα νέο πυροτέχνημα ή καλύτερα δόλωμα. Ένα αγκίστρι, για να δουν αν και πόσοι από τους Αστυνομικούς θα τσιμπήσουν. Αν και σε πιο βαθμό, θα δεχθούν την ένταξη στο Σώμα τους προσωπικό προερχόμενο από την Δημοτική Αστυνομία. Οι αρμόδιοι κυβερνώντες ανέμεναν, όπως πράττουν πάντα σε κάθε περίπτωση το τελευταίο διάστημα, την άμεση αντίδραση των Αστυνομικών, η οποία και δεν άργησε να έλθει. Ως άριστοι «τεχνοκράτες» έντεχνα καλλιέργησαν, για άλλη μια φορά ακόμη, την διαιρετική τους πολιτική. Άλλωστε, όπως προανέφερα, αυτά τα «διπλωματικά» τερτίπια εφαρμόζουν κάθε φορά που θέλουν να «περάσουν» κάποιο μέτρο στην κατακερματισμένη πλέον Ελληνική Κοινωνία. Και το δόλωμα έπιασε «λαβράκι». Στην άλλη άκρη «κρατάει» τον Συνδικαλιστικό Φορέα της ΕΛ.ΑΣ. Με σχετική ανακοίνωσή του κατηγορηματικά δηλώνει ότι δεν θέλει να ενταχθούν στις τάξεις του οι «Αστυνομικοί των Δήμων». Τι απόφαση, έκπληξη, είναι αυτή πάλι;; Τι δήλωση κεραυνός!!!

Σε μια εποχή που η «άβουλη» Ελληνική Βουλή, ενεργώντας κατ’ επιταγή και καθ’ υπαγόρευση της πραγματικής Κυβέρνησης του τόπου μας, της Τρόικας δηλαδή, επιχειρεί για άλλη μια φορά να διχάσει το Ελληνικό Λαό, προκειμένου να εφαρμόσει τα ξενόφερτα και ύπουλα σχέδιά της. Πετάει μέρος της Αστυνομίας που ανήκε προηγουμένως στους Δήμους, στην Αστυνομία που ανήκε μέχρι σήμερα στον Κράτος. Και λέω μέχρι σήμερα, γιατί οι αλλαγές που, κατά την άποψή μου, θα έρθουν πολύ σύντομα στην ΕΛ.ΑΣ, είναι ασύλληπτα μεγάλες, που ούτε καν μπορούν να φαντασθούν οι τωρινοί μας Αστυνομικοί Ταγοί.

Ο διαχωρισμός της ΕΛ.ΑΣ σε «Τάξη» και «Ασφάλεια» αποκαλύπτει περίτρανα που θα οδηγηθεί το Σώμα αυτό. Οι αστυνομικοί της «Τάξης» θα ενταχθούν στην τοπική Κοινωνία, αρχικά σε επίπεδο Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αργότερα σε επίπεδο Δήμων. Αντίθετα μικρό τμήμα από την «Ασφάλεια», αυτό των ειδικών Υπηρεσιών (Εγκληματολογικό, ΕΚΑΜ, Εσωτερικές Υποθέσεις κ.α.), θα παραμείνει υπό «Κρατική» προστασία, λειτουργώντας ως Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Η εκπαίδευση των νέων «Δημοτικών Σερίφηδων»!!! θα αποτελεί μέριμνα της Τοπικής ή Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ενώ η εκπαίδευση του προσωπικού των ειδικών Υπηρεσιών κρατική μέριμνα. Η μισθοδοσία των πρώτων θα βαρύνει τους ίδιους Περιφερειακούς και στην συνέχεια Δημοτικούς Οργανισμούς, χωρίς καμία μέριμνα από την κεντρική Κρατική εξουσία. Αντίθετα η μισθοδοσία των δεύτερων θα επιβαρύνει τον «κρατικό», ή μάλλον επειδή σύντομα δεν θα υπάρχουν Έθνη - Κράτη με την μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα, τον «Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό». Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται, γι’ αυτούς που γνωρίζουν καλά, εδώ και χρόνια, στο υπόδειγμα και πρότυπο, βάσει του οποίου οργανώνεται η Χώρα στις μέρες μας….!!!!!, τις Η.Π.Α δηλαδή.

Γι’ αυτό κύριοι της Ελληνικής Αστυνομίας, κύριοι Ειδικοί Φρουροί, κύριοι Δημοτικοί Αστυνομικοί σταματήστε επιτέλους να ερίζετε μεταξύ σας. Αφενός μεν γιατί, έτσι τέλεια θα εξυπηρετήσετε αυτούς που σας θέλουν διαιρημένους για να σας διοικούν ή μάλλον να σας αφεντεύουν ευκολότερα, αφετέρου δε οφείλετε να γνωρίζετε καλά ότι, οι σφαίρες των κακοποιών που βάλουν κατά πάνω σας………., δεν κάνουν διακρίσεις, σε Αστυνομικούς, Ειδικούς Φρουρούς, Συνοριακούς Φύλακες και Δημοτικούς Αστυνομικούς. Καλλιεργείστε από τώρα στο μυαλό σας την ιδέα, ότι η σύνταξη για το προσωπικό των Ειδικών Υπηρεσιών, δεν θα προέρχεται από «Ελληνικά» Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά από έναν ενιαίο Ευρωπαϊκό Ασφαλιστικό Φορέα, μειωμένη φυσικά, γιατί πάντοτε θα χρωστάμε στους «ευεργέτες» δανειστές μας. Οι δε λοιποί της Τάξης, να περιμένουν την συνταξιοδότησή τους, από τα ταμεία της Περιφερειακής ή καλύτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και πάλι λοιπόν αστυνομικοί δύο ταχυτήτων, με διαφορετικές εν ενεργεία και εν συντάξει απολαβές.

Επιπλέον στους αξιωματικούς οφείλω να τονίσω, να μην υπολογίζουν στους σημερινούς βαθμούς του «Ανώτερου» ή και «Ανώτατου» ακόμη Αξιωματικού. Δεν θα υπάρχουν αυτοί οι συγκεκριμένοι τωρινοί βαθμοί, οι οποίοι μέχρι τώρα τους εξασφάλιζαν απαραίτητα μια διευθυντική ή ηγετική θέση στο Σώμα. Να προετοιμάζονται σταδιακά, ώστε πολύ σύντομα να μάθουν να «υποτάσσονται» στον δοτό, ξενόφερτο από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη «Ειδικό»!! στην «Διοίκηση» «MANAGER»!!!!, για μένα “GOLDEN BOY”, στον χώρο της Αστυνόμευσης. Και αυτό γιατί, διατηρώντας εσείς την «ΑΝΘΡΩΠΙΑ» σας θα αρνηθείτε, αν χρειασθεί, να εφαρμόσετε «απάνθρωπες» τακτικές και πρακτικές σε βάρος του «άνεργου αδελφού σας» διαδηλωτή, κάτι που πολύ εύκολα και ανώδυνα το ανωτέρω «ανθρωποειδές» μπορεί να εφαρμόσει.    

Γι’ αυτό «ξυπνήστε» επιτέλους και μην «παίζετε» με εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Δείτε τον άλλον ως πραγματικό αδελφό σας. Προστατέψτε και αγκαλιάστε κάθε πρόσωπο που απειλείται με απόλυση, από όποιον χώρο αυτό και αν προέρχεται. Δώστε «χέρι βοήθειας» σε κάθε απολυμένο «αδελφό σας», δίνοντάς του ακόμη και την «καρέκλα» σας να «καθίσει» και να «ξαποστάσει» για λίγο. Να «ξαποστάσει», για να μπορέσει κατόπιν να σηκωθεί και να συνεχίσει τον δρόμο του, που θα τον διατηρήσει στην Ζωή!!! μαζί με την οικογένειά του. Φροντίστε λοιπόν άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας να μην γίνετε συνυπαίτιοι, έστω και εν αγνοία σας, στην ιδιότυπη «αυτοχειρική γενοκτονία» που συντελείται, με τις ευλογίες των κυβερνώντων, τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.

Ι. Εδεσσηνός Πελλαίος           


Σημείωση: Πρόκειται για άρθρο που δημοσιεύθηκε με την είδηση της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας τον Ιούλιο, αλλά πέρασε απαρατήρητο από τις υπηρεσιακές σελίδες. Επανήλθε στη δημοσιότητα μετά από αναδημοσίευση προχθές στο bloko.gr της ανάρτησης του ΣΕΦΕΑΑ με τίτλο «Ποιοτικότερη η προσφορά εργασίας των φρουρών, δυσανάλογη εκείνου του κόστους και της ποιότητας των αστυνομικών από Πανελλήνιες Εξετάσεις...», όπου υπήρξε ως σχόλιο το σχετικό κείμενο, και στη συνέχεια αυτοτελής ανάρτηση με τίτλο: «Οι σφαίρες δεν κάνουν διακρίσεις, σε αστυνομικούς, ειδικούς φρουρούς, συνοριακούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς...». Συμπτωματικά δημοσιεύθηκε και στο dimastin πριν μία εβδομάδα.

1 σχόλιο:

  1. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Ποτε θα πάμε για δουλειά? ασφαλιστικά μέτρα ποτε θα κάνουμε? ο κύριος παπακωνσταντινου μονο χρήμα μαζεύει και εμείς δεν εχουμε να βγάλουμε τον μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή