Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΕΔΕ επιτίθεται στο «γραφικό» Λ. Ρακιντζή: «Έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα»

Επίθεση κατά του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή εξαπέλυσε η ΚΕΔΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για τη διαφθορά στους δήμους. Σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο κ. Ρακιντζής «έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα» και έχει αναλάβει την προώθηση μιας κακόγουστης εκστρατείας δυσφήμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΚΕΔΕ επισημαίνει στον κ. Ρακιντζή ότι η Τ.Α. παρότι έχει υποστεί άνω του 60% περικοπές στα έσοδά της, παρουσιάζει πλεόνασμα, και έχει καταδικάσει μεμονωμένες περιπτώσεις αδιαφάνειας και διαφθοράς στους κόλπους της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του ότι οι δήμοι είναι εστία διαφθοράς, παραπέμπουν σε δημόσιο λειτουργό, ο οποίος δείχνει να έχει χάσει την επαφή του με τη σημερινή πραγματικότητα και από το «θρόνο του παντός καιρού κριτή» με προτεταμένο δάκτυλο, έχει αναλάβει τη «διεύθυνση» μιας κακόγουστης εκστρατείας δυσφήμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας γενικευμένες και αναπόδεικτες «διαπιστώσεις».

Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, θα του υπενθυμίσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα χρόνια της κρίσης έχει υποστεί περικοπές στα έσοδά της που ξεπερνούν το 60%. Αποδεδειγμένα, αφού καταγράφεται και στον κρατικό προϋπολογισμό, παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα. Και επίσης αποδεδειγμένα σήμερα είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας που εκπροσωπεί το κοινωνικό κράτος και στηρίζει έμπρακτα και καθημερινά την χειμαζόμενη κοινωνία.

Ακόμη, να υπενθυμίσουμε στον κ. Ρακιντζή ότι η ίδια η Αυτοδιοίκηση επανειλημμένα έχει καταδικάσει μεμονωμένες περιπτώσεις αδιαφάνειας και διαφθοράς στους κόλπους της.

Οι οριζόντιες γραμμές που αρέσκεται «να τραβάει» ο κ. Ρακιντζής σπιλώνοντας και απαξιώνοντας θεσμούς και πρόσωπα, είναι καιρός να συνειδητοποιήσει ότι έχουν ένα όριο, διαφορετικά εισέρχονται στη σφαίρα του γραφικού.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

2 σχόλια:

  1. Συκε διαμάχη το θέμα ειναι ότι η κεδε δεν μιλάει καθόλου για κατάργηση υπηρεσιών διότι εχει συμφέρον απο αυτο το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού γίνατε κράτος εν κράτει βλαχοδήμαρχοι με τις πλάτες των υπουργών... χαρακτηρίζετε και το ΓΕΔΔ γραφικό. Η αυτοδιοίκηση υπέστη περικοπές αλλα αυτές γιναν φανερές μόνο στους μισθούς των υπαλλήλων και στις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Οι δικές σας οι τσέπες και των κολλητών σας "συμβούλων" και "συνεργατών" ακόμα γεμάτες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή