Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Φάμπρικα μαϊμού δημοτικών αστυνόμων στη Ρόδο

Της Μαρίας Κυπριώτη
Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των δημοτικών αστυνόμων που προσελήφθησαν στους πρώην δέκα δήμους της Ρόδου με πλαστά δικαιολογητικά. Στους 10 δημοτικούς αστυνόμους που απολύθηκαν από τον Δήμο Ρόδου προστέθηκαν επιπλέον δύο και άλλοι τρεις βρίσκονται προ των πυλών για να απολυθούν, καθώς διαπιστώθηκε από τον έρευνα των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν για την πρόσληψή τους είναι πλαστά.
 
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη ο έλεγχος που διενεργεί το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, όταν το σύνολο των προσληφθέντων δημοτικών αστυνόμων αριθμούσε 106 άτομα.
 
Τον προβληματισμό και τη δυσφορία του για το ρεκόρ που φαίνεται ότι κατέχει ο Δήμος Ρόδου σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων με πλαστά δικαιολογητικά εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.
 
Όταν σε όλη τη χώρα διαπιστώθηκε μέχρι σήμερα ότι προσελήφθησαν 70 δημοτικοί αστυνόμοι με πλαστά δικαιολογητικά εκ των οποίων οι 10 ή οι 15 είναι στον Δήμο Ρόδο, αποδεικνύεται και στην πράξη ότι την περίοδο της πρόσληψής τους είχε στηθεί «φάμπρικα» και πλέον τίθεται πολιτικό και ηθικό ζήτημα για όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία.
 
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που έδωσε ο κ. Κουσουρνάς αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε προχθές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με βάση τις οποίες σε όλη τη χώρα μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε ότι προσελήφθησαν 70 δημοτικοί αστυνόμοι με πλαστά δικαιολογητικά.
 
«Έγινε χθες από τον κ. Μητσοτάκη αναφορά για πλαστογραφίες στις προσλήψεις δημοτικών αστυνόμων. Ειπώθηκε συγκεκριμένα δια στόματός του ότι έχουν βρεθεί 70 περιπτώσεις και ευτυχώς είναι ασήμαντος ο αριθμός σε σχέση με το σύνολο των δημοτικών αστυνόμων, αφού η έρευνα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης συνεχίζεται» τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.
 
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι προχθές έλαβε την εντολή να υπογράψει την απόλυση άλλων δύο δημοτικών αστυνόμων που διαπιστώθηκε ότι στους φακέλους τους προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά, ενώ ο ίδιος δρόμος αναμένεται να ακολουθηθεί και για άλλους τρεις συναδέλφους τους.
 
«Το αρνητικό είναι πως από τις 70 περιπτώσεις οι 10 αφορούν τον Δήμο Ρόδου και ευτυχώς δεν το ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αν και το γνώριζε. Το δυσάρεστο είναι ότι υπάρχουν και άλλες πέντε νέες περιπτώσεις στον Δήμο Ρόδου δημοτικών αστυνόμων που προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά. Χθες ήρθαν άλλες δύο περιπτώσεις που μας διατάξουν την απόλυση των δημοτικών αστυνόμων για πλαστογραφία και επίσης έχουν έρθει άλλες τρεις, οι οποίες είναι στη διαδικασία της απόλυσης. Στην περίπτωση της διαδικασίας της απόλυσης έστω και την τελευταία στιγμή ο δήμαρχος ζητά από αυτούς που εννοείται πως πλαστογράφησαν κάποια έγγραφα να απολογηθούν, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε τελεσίδικα» υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς προσθέτοντας τα εξής: «Είμαστε σε μια φάση απόλυσης άλλων πέντε δημοτικών αστυνόμων. Είναι πολύ λυπηρό και προβληματίζονται που η Ρόδος είχε αυτό το ρεκόρ, διότι αν βάλουμε το 10 ή το 15 στο 70, το ποσοστό είναι τεράστιο»
 
Επιβεβαιώνεται η «ΠΡΟΟΔΟΣ»
Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργούν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι περνούν από κόσκινο τους φακέλους των προσληφθέντων στη δημοτική αστυνομία επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα της «ΠΡΟΟΔΟΥ», σύμφωνα με το οποίο στο νησί της Ρόδου τουλάχιστον 35 δημοτικοί αστυνόμοι σε σύνολο 106 στη Ρόδο, φαίνεται πως προσελήφθησαν προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά! Διαστάσεις μεγαλύτερες από τις αρχικά διαφαινόμενες τείνει να λάβει το ζήτημα των δημοτικών αστυνόμων που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά στους πρώην 10 Δήμους του νησιού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ» τουλάχιστον 35 δημοτικοί αστυνόμοι προσελήφθησαν στην υπηρεσία προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά! Αν η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας ανέρχεται στα 106 άτομα αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις προσληφθέντες δεν πληρούσε τα κριτήρια που προβλεπόταν μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τους. Από τον έλεγχο που γίνεται διαπιστώνεται ότι δημοτικοί αστυνόμοι στους πρώην 10 δήμους της Ρόδου είχαν προσληφθεί πλαστογραφώντας τομ βαθμό του απολυτηρίου τους από το Λύκειο ή τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου