Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της συντήρησης των αποριμματοφόρων

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 54

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Αθήνας και προσωπικά το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη που μεθοδικά προχωρά στην εκποίηση-ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου ξεκινώντας από την «επισκευή και συντήρηση οχημάτων» με τον… ενδεικτικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 23.000.688,347 ευρώ!!!


Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζομένων, η απομάκρυνση των συμβασιούχων μέσω της «κατάργησης των ασφαλιστικών μέτρων» είναι το πρώτο βήμα ενός καλοστημένου σχεδίου που τελικό στόχο έχει την πλήρη αποκαθήλωση του «χρυσοφόρου» για τους ιδιώτες Τομέα Καθαριότητας.

Η Δημοτική Αρχή της Αθήνας χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την έλλειψη προσωπικού προχωρά στην κατάργηση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και την ανεξέλεγκτη οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών.

Συνειδητά επιλέγει τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης σε βάρος των εργαζομένων αλλά και των δημοτών της Αθήνας που θα επωμιστούν τελικά το κόστος των επιλογών τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Δήμο της Αθήνας, ανεξαρτήτως εάν έχουν έννομο συμφέρον ή δραστηριοποιούνται στον Τομέα Καθαριότητας να συμβάλλουν ενωτικά, αγωνιστικά, κινηματικά στην αποτροπή της εκχώρησης του Μηχανολογικού Τμήματος της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιώτες.

Το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται … Είναι χρέος όλων των εργαζομένων να αγωνιστούν για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων του Δήμου της Αθήνας.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο  Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος        Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου