Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Κομπίνα με τις κάρτες στάθμευσης στην Αθήνα - Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι απώλειες για τον Δήμο- Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση

Τυπώνονταν κάρτες με τον ίδιο αριθμό- Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι απώλειες για τον Δήμο- Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση


Κάρτες- «μαϊμού» ελεγχόμενης στάθμευσης φαίνεται πως προμηθεύονταν εν αγνοία τους οι κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών. Αν και πλήρωναν κανονικά το αντίτιμο, τα έσοδα δεν κατέληγαν στον δήμο. Η υπόθεση απασχολεί πλέον την Δικαιοσύνη έπειτα από μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι υπεύθυνοι του δήμου για την στάθμευση, οι οποίοι έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει.

Από την έρευνα που έχει γίνει από στελέχη του δήμου Αθηναίων προέκυψε ότι εκδίδονταν κάρτες στάθμευσης με τον ίδιο αριθμό δύο και τρεις φορές με αποτέλεσμα όλα τα έσοδα να μην καταλήγουν στα ταμεία του δήμου. Μόνο το 2011 ο δήμος φέρεται να έχασε περίπου 600.000 ευρώ. Ανάλογα ποσά εκτιμάται ότι «έκαναν φτερά» και τα προηγούμενα χρόνια.

Η κομπίνα είχε στηθεί μάλλον με απλό τρόπο: η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την συνολική διαχείριση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, διέθετε και τις κάρτες οι οποίες όμως πριν κυκλοφορήσουν πιστοποιούνταν ώστε να αποφεύγεται η πλαστογράφηση τους ,και έφεραν έναν συγκεκριμένο αριθμό. Όμως ,όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, τυπώνονταν νέες κάρτες με τον ίδιο αριθμό. Έτσι, με τον τρόπο αυτόν κάποιοι εισέπρατταν τα χρήματα χωρίς να τα αποδίδουν στον δήμο.

Το μέτρο ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα είχε αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2006.Την διαχείριση του συστήματος είχε αναλάβει η εταιρεία ParkBobile.

Πηγή:  http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου