Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Μαϊμού» προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία - Δήλωναν ψευδή μόνιμη κατοικία προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη μοριοδότηση - Κατεγγελία του Σ.Δ.Α.Α.

Δήλωναν ψευδή μόνιμη κατοικία προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη μοριοδότηση - Μάλιστα πολλοί δήλωσαν την ίδια κατοικία- Καταγγελία από το ίδιο το σωματείο τους


του Πάνου Μπαΐλη | 13 Φεβ. 14 (16:55) | upd: 13 Φεβ. 14 (21:30)

Δεκάδες άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα έχουν προσληφθεί δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία για τον τόπο μόνιμης διαμονής. Αυτή τη φορά η καταγγελία δεν έρχεται από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά από το ίδιο το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, το οποίο ήδη έχει καταθέσει σχετική αναφορά προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.


Οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν έγιναν επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη και όπως αναφέρουν οι δημοτικοί αστυνομικοί «υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με την γνησιότητα και την αλήθεια του περιεχομένου των βεβαιώσεων που αφορούν τη δημοτικότητα και τη μόνιμη κατοικία δημοτικών αστυνομικών που έχουν εισαχθεί στο σώμα κάνοντας χρήση των βεβαιώσεων αυτών».

Με την αναφορά τους, η οποία κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο οι καταγγέλλοντες ζητούν από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών να ελέγξει «τα έγγραφα για την απόδειξη της δημοτικότητας και της μόνιμης κατοικίας που υπάρχουν στους ατομικούς φακέλους και τη γνησιότητά τους όσων συναδέλφων έχουν εισαχθεί στους δήμους της περιφέρειας Αττικής με τη χρήση και τη μοριοδότηση του κριτηρίου αυτού».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλοί αστυνομικοί προκειμένου να προσθέσουν μόρια δήλωναν ότι διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα με αρκετούς από αυτούς, τουλάχιστον 20, να δηλώνουν την ίδια διεύθυνση μόνιμης κατοικίας!

Εκτός του τόπου διαμονής, υπάρχουν καταγγελίες ότι κάποιοι έχουν καταθέσει και πλαστά πιστοποιητικά σπουδών.

Οι 980 δημοτικοί αστυνομικοί έχουν τεθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου σε διαθεσιμότητα, η οποία λήγει τον Μάιο. Και για τον λόγο αυτό ζητούν την γρήγορη εξέταση των φακέλων.

Πηγή:  http://www.thetoc.gr/

Σημείωση: Η προηγούμενη σχετική ανάρτηση αποσύρεται, καθώς πηγή της είναι το άρθρο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου