Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση στην Αναφορά Μεϊκόπουλου για την αργοπορία στη διαδικασία επανατοποθέτησης & την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών πριν τις εκλογές

Απάντηση στην Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α.Μεϊκόπουλου υπομνήματος δημοτικών αστυνομικών της Μαγνησίας για την αργοπορία στη διαδικασία επανατοποθέτησης και την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών πριν τις εκλογές έδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κατά τη δική μας γνώμη η απάντηση «μπάζει» για τα καλά, αφού κατατάσσει αυθαίρετα τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους ΟΤΑ στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ενώ επικαλείται διάταξη του ν. 3870/2010 που σε εμάς δείχνει άσχετη. Θυμίζουμε ότι ανάλογη απάντηση είχε δώσει σε αντίστοιχη Ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη (ΑΝ.ΕΛΛ.). Στην τελευταία «απάντησε» και το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο, το Υπουργείο Εσωτερικών. Τι απάντησε; Ότι έχει ζητήσει  «στοιχεία»(;;;) από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής(!) αλλά και το Δήμο Αθηναίων(!!!) για το θέμα! Στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν ξέρουν πού παν τα τέσσερα!

Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ερώτηση της κας Χρυσοβελώνη:


Αθήνα, 03-02-2014
Αριθ. πρωτ. : 33/2014

Θέμα: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Σχετ.: Η υπ' αριθμ. πρωτ. 5305/10-01-2014 Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με θέμα «Επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Δήμο Αθηναίων με το υπ' αριθμ. πρωτ. 1175/14-01 -2013 έγγραφο και, μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία με νεότερο έγγραφο μας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων



Η απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμιση στην Αναφορά του κ. Μεϊκόπουλου:


Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2014
Αρ.Πρωτ. ΤΚΕ/Φ1/3135

Σε απάντηση της υπ'αριθμ. 2328/24.1.14 Αναφοράς, που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με θέμα «Αργοπορία στην εξέλιξη του προγράμματος κινητικότητας και επανατοποθέτηση των Δημοτικών Αστυνομικών», σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Μετά την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρ. 81 ν. 4172/2013 με τις οποίες οι δημοτικοί αστυνομικοί τίθενται αρχικά σε καθεστώς διαθεσιμότητας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον επιτελικό ρόλο που ασκεί και με συντονισμένη δράση, επεξεργάστηκε το διαχειριστικό πλαίσιο της μετάβασης των υπαλλήλων αυτών σε φορείς και υπηρεσίες με επείγουσες ανάγκες.

Η επανατοποθέτηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών είναι μία σύνθετη και απαιτητική διαδικασία, η οποία εξελίσσεται ομαλά και σταδιακά κατ' εφαρμογή των σχετικών ΚΥΑ. Με την ολοκλήρωση της αποστολής των στοιχείων από όλους τους Δήμους, το ΑΣΕΠ θα προβεί σε μοριοδότηση των εν λόγω υπαλλήλων και στην έκδοση των τελικών πινάκων κατάταξης αυτών.

Περαιτέρω, κατά την περίοδο που προηγείται των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ισχύει η απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών του άρθρου 28 του ν. 2190/94 αναφορικά με το διορισμό ή την πρόσληψη καθώς και οποιαδήποτε πράξη σχετική με την υπηρεσιακή μεταβολή κάθε κατηγορίας προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του ανωτέρω νόμου.

Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α' /9-8-2010), οι κατά τα ανωτέρω απαγορεύσεις για το χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ισγύει μόνο για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού και των φορέων που εποπτεύονται από αυτούς.

Ως εκ τούτου, οι απαγορεύσεις των προσλήψεων και των υπηρεσιακών μεταβολών που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α'), δεν ισχύουν για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημοσίου τομέα και συνακόλουθα για τους τεθέντες σε διαθεσιμότητα δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα μεταταχθούν σε υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου τομέα.


Ο Υπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου