Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Με τρία αιτήματα σήμερα η ΚΕΔΕ στο ΥΠΕΣ - Ζητά τα κονδύλια που θα “περισσέψουν” από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας!

Συνάντηση θα έχει σε λίγη ώρα η ηγεσία της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr τρία θα είναι -μεταξύ άλλων- τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τις δύο πλευρές:

1. Τα κρατικά κονδύλια που θα “περισσέψουν” από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας σε μία σειρά δήμων της χώρας. Η ΚΕΔΕ ζητά να μην χάσουν οι δήμοι τα 98 εκ. ευρώ που έπαιρναν λόγω της απασχόλησης των δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “κινητικότητας” στο Δημόσιο τον περασμένο Ιούλιο. Ένα από τα επιχειρήματα της ΚΕΔΕ είναι ότι τα κονδύλια αυτά έφερναν πολλαπλάσια έσοδα για τους δήμους λόγω των προστίμων τα οποία εισέπρατταν. Τα έσοδα αυτά χάνονται πλέον μαζί με τους δημοτικούς αστυνόμους.

2. Οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Από την 31η Δεκέμβριο θα έπρεπε οι ΦΟΔΣΑ να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατάρρευση οι ΦΟΔΣΑ. Η ΚΕΔΕ ζητά την άμεση μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ.

3. Οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των δήμων. Δεδομένου ότι η απογραφή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου και επιχειρήσεων των δήμων έχει εν πολλοίς “μπλοκάρει” ( 3 στους 5 τέτοιους οργανισμούς δεν έχουν απογραφεί όπως ζητά το ΥΠΕΣ) έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στη χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ, μιας και οι δήμοι δεν μπορούν να στείλουν τα απολογιστικά στοιχεία τους στις αρμόδιες αρχές. Η ΚΕΔΕ ζητά από την κυβέρνηση να προκαταβάλει τα χρήματα για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις για 1-2 μήνες προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι τελευταίες.


Πηγή:www.capital.gr


Απορία: Τα κονδύλια αυτά πώς θα περισσέψουν ακριβώς ώστε να μείνουν στου δήμους; Έχουν εξευρεθεί άλλα κονδύλια για τους δημοτικούς αστυνομικούς που θα μεταφερθούν;

2 σχόλια:

  1. Απορία 2:Τα έσοδα απο τις υπηρεσίες των Δημοτικών Αστυνομικών, πώς θα τα καλύψουν;
    Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAI NA ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΜΗ ΑΡΕΣΤΟΙ (ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ "ΧΑΡΕΣ" ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΝΑ "ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ" ΚΟΝΔΥΛΙΑ...ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή