Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη & Α. Σταμπουλή για την εξαίρεση των εγκύων δημοτικών αστυνομικών από την προσκόμιση ακτινογραφίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

20/02/2014

Θέμα: Εξαίρεση υποχρέωσης υποβολής ακτινογραφίας θώρακος νια τις εγκυμονούσες δημοτικές αστυνομικούς υπό διαθεσιμότητα

Εδώ και δέκα σχεδόν ημέρες έχουν ξεκινήσει ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών για τη μετακίνηση τους στην ΕΛΑΣ.

Μία από τις τυπικές αυτές εξετάσεις είναι και η ακτινογραφία θώρακος. Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, και το οποίο θα έπρεπε για προφανείς λόγους να έχει ήδη λυθεί, είναι το γεγονός πως οι αρμόδιες για τις εξετάσεις επιτροπές της ΕΛΑΣ δεν έχουν καμία ενημέρωση και καμία οδηγία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις γυναίκες πρώην δημοτικές αστυνομικούς, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και είναι αυτονόητο ότι απαγορεύεται να υποβληθούν σε ακτινογραφία.

Λόγω του κωλύματος αυτού, οι επιτροπές της ΕΛΑΣ αρνούνται να καταγράφουν ως ικανές τις πρώην δημοτικές αστυνομικούς που εγκυμονούν και τις παραπέμπουν στο να πάρουν αναβολή για κάποιους μήνες μέχρι να γεννήσουν. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί, καθώς στις 23 Φεβρουαρίου τελειώνουν οι εξετάσεις και οι επιτροπές της ΕΛΑΣ θα στείλουν τους πίνακες και τις λίστες των πληρούντων τα κριτήρια στον ΑΣΕΠ, όπου και θα βγουν τα αποτελέσματα για την κινητικότητα.

Το αποτέλεσμα είναι πως είναι πλέον άμεσα ορατός ο κίνδυνος οι εγκυμονούσες υπό διαθεσιμότητα δημοτικές αστυνομικοί να μην συμπεριλαμβάνονται στις λίστες κινητικότητας για την ΕΛΑΣ, να μη μετακινηθούν αλλού και με το τέλος της διαθεσιμότητας τους να απολυθούν, λόγω εντέλει της εγκυμοσύνης τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Θα παρέμβει άμεσα, λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών, πράττοντας το προφανές και εκδίδοντας εγκύκλιο-οδηγία προς τις επιτροπές της ΕΛΑΣ να εξαιρεθούν οι εγκυμονούσες δημοτικές αστυνομικοί από την υποχρέωση να προσκομίσουν άμεσα την ακτινογραφία θώρακος, ώστε αν κατά τα λοιπά κριθούν ικανές να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία μετακίνησής τους;


Οι ερωτώσες βουλευτίνες 
Χαρά Καφαντάρη

Αφροδίτη Σταμπουλή

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων

Δείτε επίσης:

Στην εκπομπή «Με ανοιχτά αυτιά» στο Κανάλι Ε γίνεται σχετική αναφορά στην Ερώτηση των δύο βουλευτών και τον παραλογισμό της Δημόσιας Διοίκησης.



ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ:ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΠΟ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου