Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Στην Αθήνα το καραβάνι των σχολικών φυλάκων - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Καραϊσκάκη - Μηχανοκίνητη πορεία στο Σύνταγμα (φωτορεπορτάζ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη πραγματοποιούν αυτή την ώρα σχολικοί φύλακες από τη Βόρεια Ελλάδα που έφτασαν σήμερα στην Αθήνα με το “Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής”. Στο πλευρό τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Φωτογραφία αρχείου 

 Η διαμαρτυρία κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο δημόσιο πραγματοποιείται έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία με πρώτο σταθμό το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθως προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στο συλλαλητήριο η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας 12 – 2 μ.μ. και 2 – 4 μ.μ. 

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε την Πέμπτη από την Αλεξανδρούπολη ενώ σήμερα σε αντίστοιχη κίνηση προέβησαν και σχολικοί φύλακες από τη Νότια Ελλάδα προς την Αθήνα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

«Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής» - Οι εργαζόμενοι στους δρόμους


Αυτοκινητοπομπή σε όλη την Ελλάδα, με σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομιούς, αλλά και συμπαραστάτες.


 
Με τη στήριξη της ΟΛΜΕ που επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία. οργανώνει το "καραβάνι" η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως προκύπτει από την ακόλουθη ανακοίνωσή της: "Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεργασία με τη Γραμματεία Σχολικών Φυλάκων οργανώνει, στηρίζει, συντονίζει την αυτοκινητοπομπή «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ,ΡΗΞΗΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» που ξεκινά την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και καταλήγει στην Αθήνα, στις 14 Φεβρουαρίου 2014. Το ίδιο θα γίνει και από τη Νότια Ελλάδα προς την Αθήνα, στις 14 Φεβρουαρίου 2014.

Καλούμε τους συναδέλφους ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ να 
συμμετέχουν ενεργά, μιας και βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα και η κυβέρνηση προωθεί την απόλυση τους. Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή, να διοργανώσουν εκδηλώσεις υποδοχής και συμπαράστασης, να συμβάλλουν στο να γιγαντωθεί και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να προκηρύξουν στάσεις εργασίας σύμφωνα και με το πρόγραμμα της αυτοκινητοπομπής προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι. Καλούμε επίσης τους Συλλόγους-Μέλη, εργαζόμενοι των οποίων θα συμμετάσχουν στην αυτοκινητοπομπή, να συμβάλλουν οικονομικά στην προσπάθεια αυτή.

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα άφιξης της αυτοκινητοπομπής στην Αθήνα θα οργανωθεί συγκέντρωση-εκδήλωση υποδοχής για την οποία θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Απαιτούμε άμεσα: Κατάργηση του νόμου (4172/2013) που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα και την απόλυσυ. Επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στα σχολεία. Αναγνώριση με νομοθετική ρύθμιση της προύπηρεσίας (ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά) των σχολικών φυλάκων".
 

Πηγή: Ελευθεροτυπία  


Στο Σύνταγμα η μηχανοκίνητη πορεία - Κλειστή η Β. Σοφίας (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)


Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, από όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν μοτοπορεία στους δρόμους της Αθήνας, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα.

Εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα (κυρίως σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί) με τα οχήματά τους έφτασαν λίγο νωρίτερα στα κεντρικά της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφού πέρασαν από το υπ. Εργασίας στη Σταδίου.






Νωρίτερα δημιουργήθηκε μικρή ένταση στην πλ. Καραϊσκάκη καθώς οι αστυνομικοί είχαν εντολή να μην επιτρέψουν να γίνει η μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Τελικά, αποφασίστηκε να συνεχίσουν μόνο οι μοτοσικλέτες και όχι τα αυτοκίνητα. 





Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ

Πηγή: http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου