Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Έτοιμο το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να υποδεχθεί τους Δημοτικούς Αστυνομικούς - Πώς θα γίνει η εκπαίδευσή τους

Έτοιμο να εντάξει στο δυναμικό του τους περίπου 800 Δημοτικούς Αστυνομικούς εμφανίζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε πως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που πρόκειται να μετακινηθούν εκεί, θα αξιοποιηθούν στην εξωτερική και εσωτερική φρουρά των καταστημάτων κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θέτει κανένα άλλο προαπαιτούμενο για την απορρόφηση των υπαλλήλων πέραν του ηλικιακού ορίου (50 έτη)  και του αναστήματος (1,70 για τους άνδρες και 1,60 για τις γυναίκες). Οι υποψήφιοι δεν θα κληθούν να περάσουν ξανά αθλήματα ή υγειονομικές και ψυχομετρικές εξετάσεις, καθώς το Υπουργείο "καλύπτεται" από τις εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί κατά την πρόσληψή τους στη Δημοτική Αστυνομία. 

Όσον αφορά την εκπαίδευση που θα λάβουν, το Υπουργείο φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι επίσης καλυμμένο από την 6μηνη εκπαίδευση που έλαβαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί κατά την πρώτη πρόσληψή τους, τουλάχιστον στο θεωρητικό κομμάτι αυτής. Όσον αφορά την εξωτερική φρουρά καταστημάτων κράτησης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα μεταφερθούν εκεί θα εκπαιδευτούν κυρίως στο κομμάτι της οπλοφορίας, καθώς πλέον θα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Το Υπ. Δικαιοσύνης και το Υπ. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να έχουν έρθει σε συνεννόηση, ώστε να υπάρξει μία κοινή εκπαίδευση για όσους Δημοτικούς Αστυνομικούς  μεταταχθούν στην εξωτερική φρουρά φυλακών και στην ΕΛΑΣ και μάλιστα η εκπαίδευση τους σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα γίνει ταυτόχρονα για όλους.

Όσον αφορά τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που πλέον θα υπηρετήσουν ως εσωτερικοί φύλακες στα καταστήματα κράτησης, αυτοί θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία και η εκπαίδευση τους θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο και σταδιακά. 

Το Υπ. Δικαιοσύνης δεν θα μεταβάλλει την σχέση εργασίας των υπαλλήλων καθώς πρόκειται να καλύψουν μόνιμες κενές οργανικές θέσεις στα καταστήματα κράτησης.

Ο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης ,κος Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη μετακίνηση των Δημοτικών Αστυνομικών στο Υπ. Δικαιοσύνης, έκανε την εξής δήλωση στον Ant1: «Εκεί που καταργήσαμε ολόκληρους κλάδους, στην περίπτωση της Δημοτικής Αστυνομίας, μεταφέραμε αρμοδιότητα και πήραμε ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου υπολειτουργούσαν και θα τους πάμε σε υπηρεσίες που θα είναι πολύ πιο χρήσιμοι. Θα πάρω δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και θα τους πάω στις φυλακές. Είναι μία υγιής ανακατανομή του προσωπικού».

Πηγή:  http://dtypos.blogspot.gr/
Το είδαμε: http://dimastin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου