Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Πρόγραμμα ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και υγειονομικών εξετάσεων υποψηφίων πρώην δημοτικών αστυνομικών για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία

ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και υγειονομικών εξετάσεων υποψηφίων πρώην δημοτικών αστυνομικών για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ:
Επισημαίνουμε ακόμη ένα «χτύπημα» στην εγκύκλιο Μητσοτάκη για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών, με το πλήθος αυθαιρεσιών. Σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 παρ. 2 της υπ’ αριθ. 6000/2/234-γ από 15-10-2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι υποψήφιοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία, παραπέμπονται όλοι μηδενός εξαιρουμένου, σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, ενώπιον των αρμοδίων Επιτροπών, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα-καταλληλότητά τους από υγειονομικής πλευράς.
Και το επαναλαμβάνει παρακάτω, για όσους δεν κατάλαβαν:
Οι Δ/νσεις Αστυνομίας και οι Αστυνομικές Δ/νσεις α) να ενημερώσουν τους υποψήφιους με αποδεικτικό, το οποίο να τηρήσουν στο αρχείο τους, για τον τόπο και χρόνο εξέτασής τους, τον χρόνο λειτουργίας των Επιτροπών, τις ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να φέρουν κατά την παρουσίασή τους ενώπιον των Επιτροπών, ότι οφείλουν όλοι ανεξαιρέτως να υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, ακόμη και εάν είχαν υποβληθεί σε αυτές κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους στη Δημοτική Αστυνομία καθώς και για τα λοιπά οριζόμενα στην παρούσα.

Προετοιμαστείτε για πολλή ταλαιπωρία και έξοδα:
Οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και των υγειονομικών εξετάσεων, οφείλουν να φέρουν μαζί τους απαραιτήτως κάθε ημέρα εξέτασης, το δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτοί για εξέταση.
Επιπρόσθετα οι υποψήφιοι, κατά την ψυχοτεχνική δοκιμασία, οφείλουν να φέρουν μολύβι φάμπερ και γομολάστιχα, ενώ κατά την υγειονομική τους εξέταση οφείλουν να φέρουν:
i. Πρόσφατη ακτινογραφία θώρακος (Δημοσίου ή Ιδιωτικού Εργαστηρίου) με ενυπόγραφη γνωμάτευση του Ακτινολόγου ιατρού και επικολλημένη επί της ακτινογραφίας φωτογραφία του υποψηφίου, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Ακτινολόγο ιατρό.
ii. Πρόσφατη μικροβιολογική εξέταση (Δημοσίου ή Ιδιωτικού Εργαστηρίου), η οποία να περιλαμβάνει: (1) γενική αίματος, (2) σάκχαρο αίματος, (3) ουρία αίματος (4) κρεατινίνη αίματος (5) τρανσαμινάσες αίματος και (6) γενική ούρων με σφραγίδα και υπογραφή του Μικροβιολόγου ιατρού.
iii. Ηλεκτροκαρδιογράφημα (Η.Κ.Γ.) με γνωμάτευση του εκτελέσαντος ιατρού και αναγραφή επί του ηλεκτροκαρδιογραφήματος του ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, σφραγίδα και υπογραφή του γνωματεύσαντος.
iv. Ατομικό Βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α., καθώς και το παιδικό βιβλιάριο εμβολίων, ώστε να διευρύνεται το πεδίο πληροφοριών υγειονομικού περιεχομένου για διατύπωση επιστημονικής γνώμης από την Επιτροπή Κατάταξης.
Προσοχή: Η κατανομή των υποψηφίων στις Επιτροπές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έγινε σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα υποβολής της αίτησης αναστημομέτρησης (άρθρο 2, παρ. 1, εδαφ. β της ανωτέρω (στ) σχετικής Κ.Υ.Α.).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, από το dimastin:

ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και υγειονομικών εξετάσεων υποψηφίων πρώην δημοτικών αστυνομικών για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία.


ΣΧΕΤ: 
α) Π.Δ. 584/1985 (Φ.Ε.Κ. Α΄-204) «Οργάνωση και λειτουργία Υγειονομικής Υπηρεσίας Ελληνικής Αστυνομίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
β) Άρθρα 5 παρ. 2,6 και 7 του Π.Δ. 4/1994 (Φ.Ε.Κ. Α΄-1), «Εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των γενικών εξετάσεων» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
γ) Άρθρο 28 παρ. 7 του Ν. 2800/2000 (Φ.Ε.Κ. Α΄-41) «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας».
δ) Π.Δ. 133/2002 (Φ.Ε.Κ. Α΄-109) «Για την κρίση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
ε) Υπ’ αριθ. 7004/5/15 από 30-12-2011 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 3221) Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε υφιστάμενα υπηρεσιακά όργανα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
στ) Υπ’ αριθ. 6000/2/234-γ από 15-10-2013 (Φ.Ε.Κ. Β΄-2631) Κ.Υ.Α., «Προσόντα, προϋποθέσεις και διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία», Υπουργών
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
ζ) Υπ’ αριθ. 6000/2/5250/3-ζ από 10-01-2014 Δ/γή μας.
η) Υπ’ αριθ. 1860 από 30-01-2013 έγγραφο του Α.Σ.Ε.Π., με συνημμένο πίνακα υποψηφίων πρώην δημοτικών αστυνομικών για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία.

Σε εφαρμογή των ανωτέρω σχετικών, σας αποστέλλουμε συνημμένα πίνακα υποψηφίων από το Α.Σ.Ε.Π., στον οποίο εμφαίνονται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί υποψήφιοι-ες για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία, ανά Δ/νση Αστυνομίας, Αστυνομική Δ/νση, Αστυνομικό Τμήμα και αλφαβητική σειρά και σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και των υγειονομικών εξετάσεων, στις οποίες θα υποβληθούν οι προαναφερόμενοι, ως ακολούθως. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Ι. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ψυχοτεχνική Δοκιμασία



Α΄ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

10-02-2014, ημέρα Δευτέρα: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής:
Α΄ Νέας Ιωνίας, Αγίου Στεφάνου, Αμαρουσίου, Αρτέμιδος, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Νέας Μάκρης,
Αυλώνας, Νέου Ψυχικού και Καλάμου.

11-02-2014, ημέρα Τρίτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής:
Γέρακα, Γλυκών Νερών, Καπανδριτίου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Μελισσίων, Μεταμόρφωσης, Νέας Ερυθραίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Ο.Α.Κ.Α., Παπάγου και Παιανίας.

12-02-2014, ημέρα Τετάρτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής:
Α΄ Γλυφάδας, Αλίμου, Β΄ Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Βάρης και Βουλιαγμένης.

13-02-2014, ημέρα Πέμπτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής:
Αγίων Αναργύρων, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Ζεφυρίου, Χαϊδαρίου
και Μάνδρας.

14-02-2014, ημέρα Παρασκευή: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής: 
Ιλίου και Β΄ Περιστερίου.

15-02-2014, ημέρα Σάββατο: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών:
Πετραλώνων και Πατησίων.

16-02-2014, ημέρα Κυριακή: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών:
Καισαριανής, Κολωνού και Κυψέλης.

17-02-2014, ημέρα Δευτέρα: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών: 
Βύρωνος, Παλαιού Φαλήρου και Ζωγράφου.

18-02-2014, ημέρα Τρίτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες): Των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά:
Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Δημοτικού Θεάτρου, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Νίκαιας, Περάματος,
Ύδρας, Πόρου, Κυθήρων και Σαλαμίνας.

19-02-2014, ημέρα Τετάρτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

20-02-2014, ημέρα Πέμπτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων: 
Αχαΐας και Β΄ Δωδεκανήσου.

21-02-2014, ημέρα Παρασκευή: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων: Ευρυτανίας, Μεσσηνίας, Λασιθίου,
Λακωνίας, Λευκάδας και Ρεθύμνου.


Β΄ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

10-02-2014, ημέρα Δευτέρα: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων: Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Αργολίδας,Αρκαδίας, Κορινθίας και Βοιωτίας.

11-02-2014, ημέρα Τρίτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής: 
Χαλανδρίου, Χολαργού, Ωρωπίων, Β΄ Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Σπάτων, Παλλήνης, Πεύκης, Ραφήνας, Φιλοθέης, Ψυχικού και Αγίας Παρασκευής.

12-02-2014, ημέρα Τετάρτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης ΑστυνομίαςΝοτιοανατολικής Αττικής:
Βούλας, Ηλιούπολης, Αναβύσσου, Ελληνικού, Καλυβίων, Κορωπίου, Λαυρίου, Κερατέας και
Μαρκόπουλου.

13-02-2014, ημέρα Πέμπτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής:
Α΄ Αιγάλεω, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Περιστερίου και Μεγάρων.

14-02-2014, ημέρα Παρασκευή: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες): Των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής:
Καματερού, Πετρούπολης, Β΄ Αιγάλεω και Β΄
Αχαρνών-Ολυμπιακού Χωριού. 


15-02-2014, ημέρα Σάββατο: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών:
Αγίου Παντελεήμονα, Αμπελοκήπων, Συντάγματος και Καλλιθέας.

16-02-2014, ημέρα Κυριακή: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών:
Νέου Κόσμου, Αγίου Δημητρίου και Γαλατσίου.

17-02-2014, ημέρα Δευτέρα: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών:
Παγκρατίου, Δάφνης, Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Ομονοίας και Νέας Σμύρνης.

18-02-2014, ημέρα Τρίτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά:
Καμινίων, Κορυδαλλού, Καλλίπολης, Σπετσών, Δραπετσώνας και Αίγινας.

19-02-2014, ημέρα Τετάρτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων: 
Σάμου, Φωκίδας, Εύβοιας, Ηλείας, Κυκλάδων και Λέσβου.

20-02-2014, ημέρα Πέμπτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών
Διευθύνσεων: Κεφαλληνίας, Ηρακλείου και Ζακύνθου.

21-02-2014, ημέρα Παρασκευή: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων: Χανίων, Χίου και Φθιώτιδας.



ΙΙ. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ψυχοτεχνική Δοκιμασία

Α΄ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


10-02-2014, ημέρα Δευτέρα: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων:
Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Γρεβενών, Καβάλας και Καρδίτσας.

11-02-2014, ημέρα Τρίτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων:
Χαλκιδικής, Ημαθίας, Ιωαννίνων και Δράμας.

12-02-2014, ημέρα Τετάρτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης:
Ευόσμου, Καλαμαριάς, Κουφαλίων, Σοχού και Σταυρουπόλεως.


13-02-2014, ημέρα Πέμπτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης:
Τούμπας-Τριανδρίας, Ωραιοκάστρου, Χαριλάου, Αμπελοκήπων, Πυλαίας, Αγίου Γεωργίου, Καλινδοίων και Λαγκαδά.

14-02-2014, ημέρα Παρασκευή: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης.


Β΄ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

10-02-2014, ημέρα Δευτέρα: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων:
Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Λάρισας και Ξάνθης.

11-02-2014, ημέρα Τρίτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων:
Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς.

12-02-2014, ημέρα Τετάρτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης:
Αναλήψεως, Πλατείας Δημοκρατίας, Θερμαϊκού, Θέρμης, Μενεμένης, Συκεών, Νεαπόλεως, Σίνδου, Βασιλικών, Επανομής, Πανοράματος, Πολίχνης-Ευκαρπίας, Άνω Πόλης-Αγ. Παύλου, Χαλάστρας, Ιωνίας-Καλλιθέας, Λευκού Πύργου, Ασσήρου, Απολλωνίας και Μηχανιώνας.

13-02-2014, ημέρα Πέμπτη: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών Διευθύνσεων:
Ορεστιάδας, Τρικάλων, Πρέβεζας, Ροδόπης και Φλώρινας.

14-02-2014, ημέρα Παρασκευή: Υποψήφιοι (άνδρες–γυναίκες) των Αστυνομικών
Διευθύνσεων:
Κέρκυρας, Μαγνησίας και Σερρών.


Ψυχοτεχνική Δοκιμασία

- Την 10-02-2014 ημέρα Δευτέρα (πρώτη ημέρα), οι υποψήφιοι θα παρουσιασθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώπιον της αρμόδιας Ψυχοτεχνικής Επιτροπής για την ψυχοτεχνική τους εξέταση, όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο III.


Υγειονομικές εξετάσεις

- Οι υποψήφιοι που θα ολοκληρώσουν την ψυχοτεχνική εξέταση την 10-02-2014 (πρώτη ημέρα) στις Ψυχοτεχνικές Επιτροπές, θα παρουσιασθούν την 11-02-2014 ημέρα Τρίτη (δεύτερη ημέρα) και την 12-02-2013 ημέρα Τετάρτη (τρίτη ημέρα) για υγειονομικές εξετάσεις όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο III και ούτω καθεξής.


ΙΙΙ. ΤΟΠΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1. Οι υποψήφιοι, άνδρες και γυναίκες, που πρόκειται να εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές με έδρα την Αθήνα, οφείλουν την πρώτη ημέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων (ψυχοτεχνική δοκιμασία), να παρουσιαστούν, στην ψυχοτεχνική Επιτροπή που ορίζεται κατά το πρόγραμμα, στην Αστυνομική Ακαδημία, Λ. Θρακομακεδόνων 101 – Αχαρνές και ώρα 07:30΄. Οι υποψήφιοι που πρόκειται να εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οφείλουν την πρώτη ημέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων (ψυχοτεχνική δοκιμασία) να παρουσιασθούν, την ώρα 07:30΄ στην Επιτροπή που ορίζεται κατά το πρόγραμμα, στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, οδός Μοναστηρίου αριθ. 326.

2. Οι υποψήφιοι για τις υγειονομικές εξετάσεις, που πρόκειται να διενεργηθούν από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης Αθηνών, να προσέρχονται για εξέταση, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, Πειραιώς 153 Πετράλωνα, και ώρα 07:30΄.
Οι υποψήφιοι για τις υγειονομικές εξετάσεις, που πρόκειται να διενεργηθούν από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης Θεσσαλονίκης, να προσέρχονται για εξετάσεις στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, οδός Μοναστηρίου αριθ. 326 και ώρα 07:30΄.

3. Οι ως άνω Επιτροπές θα λειτουργήσουν Σάββατο και Κυριακή.

IV. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 παρ. 2 της υπ’ αριθ. 6000/2/234-γ από 15-10-2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι υποψήφιοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία, παραπέμπονται όλοι μηδενός εξαιρουμένου, σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, ενώπιον των αρμοδίων Επιτροπών, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα-καταλληλότητά τους από υγειονομικής πλευράς.

2. Υποψήφιοι, που δεν θα παρουσιασθούν ή θα διακόψουν σε οποιοδήποτε στάδιο των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και των υγειονομικών εξετάσεων, θεωρούνται μη Ικανοί για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία. Οι υποψήφιοι που θα αποτύχουν στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, δεν συνεχίζουν στις υγειονομικές εξετάσεις και θεωρούνται επίσης μη Ικανοί για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία.

3. Η κατανομή των υποψηφίων στις Επιτροπές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έγινε σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα υποβολής της αίτησης αναστημομέτρησης (άρθρο 2, παρ. 1, εδαφ. β της ανωτέρω (στ) σχετικής Κ.Υ.Α.).

4. Για τις ως άνω εξετάσεις – δοκιμασίες έχουν συγκροτηθεί αντίστοιχες Επιτροπές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

5. Σε κάθε Επιτροπή έχει κατανεμηθεί, κατά το δυνατό, ίσος αριθμός υποψηφίων κατά Διεύθυνση Αστυνομίας, Αστυνομική Διεύθυνση και Αστυνομικά Τμήματα. Διευκρινίζεται ότι για την διευκόλυνση των υποψηφίων και λόγω του περιορισμένου χρόνου ολοκλήρωσης των εξετάσεων, έχουν συσταθεί δύο (2) Ψυχοτεχνικές Επιτροπές στην Αθήνα και δύο (2) στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες κατανέμονται οι υποψήφιοι για εξέταση σύμφωνα με το παρόν πρόγραμμα.

6. Έστω υπόψη ότι σε περίπτωση που δοθούν από το Α.Σ.Ε.Π. επιπλέον πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, υποψήφιοι για ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία, θα εκδοθεί συμπληρωματική δ/γή από την Υπηρεσία μας, για την παραπομπή τους σε ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις.

Κάθε υποψήφιος θα απασχολείται τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών του εξετάσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές, ως εξής:

α) Την πρώτη ημέρα, θα υποβληθεί σε ψυχοτεχνική δοκιμασία.
β) Τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα, θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση
(Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης).

8. Το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι δεσμευτικό για όλους τους υποψηφίους. Παρέκκλιση μπορεί να υπάρξει μόνο όταν συντρέξει εξαιρετικό και απρόβλεπτο γεγονός, π.χ. απεργία μεταφορικών μέσων, αιφνίδια βαριά ασθένεια κ.λ.π., το οποίο οφείλει να αποδείξει αποκλειστικά ο ενδιαφερόμενος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής, ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα εξέτασής του σε άλλη ημερομηνία, εντός του καθορισθέντος χρόνου
λειτουργίας της Επιτροπής.

9. Οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και των υγειονομικών εξετάσεων, οφείλουν να φέρουν μαζί τους απαραιτήτως κάθε ημέρα εξέτασης, το δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτοί για εξέταση.
Επιπρόσθετα οι υποψήφιοι, κατά την ψυχοτεχνική δοκιμασία, οφείλουν να φέρουν μολύβι φάμπερ και γομολάστιχα, ενώ κατά την υγειονομική τους εξέταση οφείλουν να φέρουν:

i. Πρόσφατη ακτινογραφία θώρακος (Δημοσίου ή Ιδιωτικού Εργαστηρίου) με ενυπόγραφη γνωμάτευση του Ακτινολόγου ιατρού και επικολλημένη επί της ακτινογραφίας φωτογραφία του υποψηφίου, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Ακτινολόγο ιατρό.

ii. Πρόσφατη μικροβιολογική εξέταση (Δημοσίου ή Ιδιωτικού Εργαστηρίου), η οποία να περιλαμβάνει: (1) γενική αίματος, (2) σάκχαρο αίματος, (3) ουρία αίματος (4) κρεατινίνη αίματος (5) τρανσαμινάσες αίματος και (6) γενική ούρων με σφραγίδα και υπογραφή του Μικροβιολόγου ιατρού.

iii. Ηλεκτροκαρδιογράφημα (Η.Κ.Γ.) με γνωμάτευση του εκτελέσαντος ιατρού και αναγραφή επί του ηλεκτροκαρδιογραφήματος του ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, σφραγίδα και υπογραφή του γνωματεύσαντος.

iv. Ατομικό Βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α., καθώς και το παιδικό βιβλιάριο εμβολίων, ώστε να διευρύνεται το πεδίο πληροφοριών υγειονομικού περιεχομένου για διατύπωση επιστημονικής γνώμης από την Επιτροπή Κατάταξης.

10. Σημειώνεται ότι η υγεία και η άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστώνεται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές σύμφωνα με τον ειδικό πίνακα παθήσεων και βλαβών του Π.Δ. 133/2002, ο οποίος εφαρμόζεται για τη σωματική ικανότητα των μονίμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

11. Οι Επιτροπές ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και υγειονομικών εξετάσεων, αποφαίνονται για τη σωματική, ψυχική και διανοητική ικανότητα των υποψηφίων πρώην δημοτικών αστυνομικών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό.

12. Η Αστυνομική Ακαδημία, η Δ/νση Πολιτικού Προσωπικού και η Γενική Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλονίκης, να ενεργήσουν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 5,6 και 7 αντίστοιχα της (ζ) σχετικής διαταγής μας.

13. Οι Δ/νσεις Αστυνομίας και οι Αστυνομικές Δ/νσεις:

α) να ενημερώσουν τους υποψήφιους με αποδεικτικό, το οποίο να τηρήσουν στο αρχείο τους, για τον τόπο και χρόνο εξέτασής τους, τον χρόνο λειτουργίας των Επιτροπών, τις ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να φέρουν κατά την παρουσίασή τους ενώπιον των Επιτροπών, ότι οφείλουν όλοι ανεξαιρέτως να υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, ακόμη και εάν είχαν υποβληθεί σε αυτές κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους στη Δημοτική Αστυνομία καθώς και για τα λοιπά οριζόμενα στην παρούσα.

β) να αναθέσουν με δ/γή τους σε Αξιωματικούς την υλοποίηση των διατασσόμενων, στους οποίους να επιστήσουν την προσοχή για την άμεση και ορθή ενημέρωση των υποψηφίων, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες όμοιες διαδικασίες προκαταρκτικών εξετάσεων, προς αποφυγή αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών.

γ) να αναφέρουν ενημέρωση όλων των κληθέντων υποψηφίων πρώην δημοτικών αστυνομικών για τα προαναφερόμενα (εδαφ. α), μέχρι την 07-02-2014 απαρέγκλιτα.

δ) να αναρτήσουν, συμπεριλαμβανομένων και των Αστυνομικών Τμημάτων, άμεσα την παρούσα σε κατάλληλο εμφανές σημείο των καταστημάτων τους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υποψήφιοι.

14. Οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, να επιβλέψουν για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, εκδίδοντας τις ανάλογες εντολές – οδηγίες.

15. Η παρούσα να κοινοποιηθεί ενυπογράφως στους κ.κ. Προέδρους και τα Μέλη των Επιτροπών μέσω των Υπηρεσιών τους.

16. Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η παρούσα θα εμφανίζεται και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στη διεύθυνση www.hellenicpolice.gr.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

6 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,(ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ. Η ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Π.Χ. 1,68 ΣΕ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΥΝ 170+) ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 25 ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ,ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2004. ΟΙ ΔΕΚΑΡΗΔΕΣ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ 20....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο...πέραν της επιπλέον ταλαιπωρίας, υπάρχει ένα κόστος της τάξεως των 200 ευρώ, τουλάχιστον, γι αυτό το τριήμερο στην Αθήνα(για εμάς από επαρχία),
    Ντροπή...δεν μου φτάνουν ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ με τα χρήματα που παίρνουμε πλέον....απλά ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΑΥΤΆ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΎΞΕΙΣ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΜΑΙ ΑΘΗΝΑ.
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΜΑΣΤΙΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΕΙ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ Η ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΛΠ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΗ ΕΙΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ...)
    ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΜΗ ΒΙΣΜΑΤΙΕΣ (ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΠΧ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ) ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΡΒΥΛΕΣ ΓΙΑ ΗΔΗ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ...(ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ,ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιες προκυρηξεις ρε φίλε.

    Εχεις καταλαβει οτι σε πεταξαν στο δρομο και σε θεωρησαν ο χειροτερος απο τους 700.000 δημοσιους υπαλληλους, και τωρα σε ξαναπερνανε απο κοσκινο μηπως πιανεις τα μορια να πας στην ΕΛΑΣ, ενω άλλοι το ξυνουν μερα νυχτα και ειναι στο απυροβλητο?

    Επίσης πιστευεις ότι τα βυσματα θα ειναι εκει διπλα σου να περνανε εξετάσεις?

    Μάλλον σε εικονικη πραγματικοτητα ζεις ή σε άλλη χωρα και οχι στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται ότι όποιος δεν εχει να φοβηθεί κάτι δεν τον απασχολεί η επιτροπή, εκτός από τα έξοδα για τους επαρχιώτες συνάδελφους..τι να κάνουμε το κάθε μέρος έχει και τα καλά του εχει και τα κακά του.....Αλλά αν κρίνω από την αναστημομέτρηση που είδα κατι λεβέντες με 1,67 μέσα στον πίνακα όλα είναι πιθανά Giorgo M.... Πάντως γνωστοί μου αστυνομικοί μου είπαν ότι στην υγειονομική επιτροπή ξαναμετρούν το ύψος σε όλους και παίζει και ξεβράκωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. George boudouris τα γνωρίζω και τα βλέπω μπροστά μου όλα όσα λες και συμφωνώ μαζί σου.Επειδή όμως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υπομονή,απλά κοιτάω μπροστα, δεν θα τους κάνω τη χάρη να πεθάνω κι όλας...
    Επίσης πιστεύω ότι τα βύσματα πάλι θα τη γλυτώσουν με τον ά ή β τρόπο, απλά η ελπίδα μου ότι δεν θα τη γλιτώσουν ια πεθάνει τελευταία (μετά το τριήμερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή