Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» των εξετάσεων για τους δημοτικούς αστυνομικούς - Ρεπορτάζ εκ των έσω στο Dimastin

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 23 Φεβρουαρίου η διαδικασία των εξετάσεων ένταξης των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαρκούν τρεις μέρες, και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Αλλά δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Καλούνται να προσκομίσουν μια σειρά ιατρικών εξετάσεων για να τις εξετάσει η υγειονομική επιτροπή, ενώ θα πάρουν μέρος στη διαδικασία χωρίς να γνωρίζουν τη βαθμολογική τους κατάταξη, κάτι που, όπως έχει επισημάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ «είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την απόφαση ενός υποψηφίου να συμμετέχει ή να απέχει κατ” επιλογήν του».

Ασαφές είναι, εξάλλου, τι θα γίνει με τα ψυχοτεχνικά τεστ αφού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με εγκύκλιό του είχε απαλλάξει όσους είχαν διοριστεί πρόσφατα και είχαν κριθεί από ειδικές επιτροπές ικανοί ήδη σε σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα. Ωστόσο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με ανακοίνωσή του επικαλείται Κοινή Υπουργική Απόφαση (6000/2/234-γ 15-10-2013) και ορίζει ότι στις εξετάσεις (υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες) θα συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα γίνει «ακόμα και εάν είχαν υποβληθεί σε αυτές κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους στη Δημοτική Αστυνομία».

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/


Λίγα λόγια από...αυτόπτες μάρτυρες για το πως κύλισε η διαδικασία σήμερα στις ψυχοτεχνικές εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ.- Τι πρέπει να προσέξετε για να περάσετε αναίμακτα!


 Στην Αθήνα στην Β' Επιτροπή η διαδικασία των ψυχοτεχνικών ξεκίνησε στις 8:00π.μ. Μας κάλεσαν ονομαστικά να δηλώσουμε παρουσία και μπήκαμε στην αίθουσα. Μας έδωσαν 2 κόλλες Α4 κενές, συμπληρώσαμε τα στοιχεία μας και μας έδωσαν οδηγίες να ζωγραφίσουμε μια ανθρώπινη φιγούρα στην πρώτη σελίδα και μια αντίθετου φίλου στην πίσω σελίδα. Τέλος στην τρίτη σελίδα μας είπαν να γράψουμε σε μια παράγραφο λίγες σειρές για τον εαυτό μας και σε άλλη παράγραφο λίγες σειρές τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς. Αυτή η διαδικασία κράτησε 1 ώρα περίπου. Παραδώσαμε τις κόλλες και βγήκαμε έξω να περιμένουμε να μας καλέσουν για "συνέντευξη".


Στην συνέντευξη, μας είχαν χωρισμένους σε δεκάδες. Μπήκαμε όλοι μαζί (και οι 10), καθίσαμε ο ένας δίπλα στον άλλο και απέναντί μας η επιτροπή η οποία αποτελούταν από 3 ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ, 2 γυναίκες, 1 άντρα, και 1 αστυνομικό. Ο αστυνομικός έλεγχε τις ταυτότητές μας και έγραφε ικανός ή μη πάνω στις κόλλες που είχαμε παραδώσει πριν αφού πρώτα μας έκαναν ερωτήσεις σε καθέναν ξεχωριστά οι ψυχολόγοι. Ο καθένας μιλούσε 2-3 λεπτά το πολύ. Οι ερωτήσεις που ακούστηκαν ήταν σχετικές με την πρώην υπηρεσία μας και με την μέλλουσα, ΕΛ.ΑΣ.

Βασικές Ερωτήσεις συνέντευξης


1) Πόσα χρόνια δουλεύατε στη Δ.Α. και ποια η εμπειρία σας από την υπηρεσία;

2) Καλές και κακές στιγμές κατά την διάρκεια της υπηρεσίας σας. 
3) Γιατί προτιμάτε ΕΛ.ΑΣ από φυλακές; 
4) Ποια τα στοιχεία κατά τη γνώμη σας του καλού αστυνομικού;

5) Πως σας αντιμετώπιζε ο κόσμος;

6) Πως αντιδρούσατε όταν είχατε άσχημα περιστατικά εν ώρα υπηρεσίας;

7) Γνωρίζετε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει μεταθέσεις, αν σας καλέσουν να υπηρετήσετε μακριά από την πόλη σας είστε προετοιμασμένοι;

8) θεωρείτε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε αν σας ζητηθεί να οπλοφορήσετε;
9) Ποιες αρμοδιότητες ασκούσατε και τι θεωρείτε ότι θα κάνετε στην ΕΛ.ΑΣ;


Οι παραπάνω ερωτήσεις (ίσως και κάποιες επιπλέον) γίνονται κατ' άτομο (από μια έως τρεις στον καθένα ανάλογα με τις απαντήσεις του-γίνεται συζήτηση με τον καθένα μας και τους τρεις ψυχολόγους). Βαθμολογούν οι τρεις ψυχολόγοι και για να "κοπεί" κάποιος πρέπει να τον "κόψουν" οι 2 στους 3 ή και οι τρεις!

Η συνέντευξη ανά δεκάδα είχε διάρκεια μισής ώρας. Όταν τελείωνε η δεκάδα η επιτροπή ενημέρωνε και τους 10 εάν κρίθηκαν ικανοί ώστε να συνεχίσουν την επόμενη μέρα στα υγειονομικά.

Εάν είστε απλά ο εαυτός σας και δεν αγχωθείτε (υπερβολικά τουλάχιστον) δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα!



Δείτε και μια ακόμη περιγραφή και κάποιες συμβουλές των σημερινών ψυχοτεχνικών εξετάσεων που μεταφέραμε από το fb:


Kαλησπέρα σε όλους! 

Κανένα άγχος συνάδελφοι. Mόνο κραυγαλέες περιπτώσεις θα έχουν πρόβλημα. Προσπαθήστε να είστε χαλαροί όσο καλύτερα γίνεται και μην προσπαθήσετε να σκεφτείτε περίπλοκα στο τι θα σχεδιάσετε γιατί από όσα διαπίστωσα σήμερα αναφέρω ότι εστίασαν περισσότερο σε εξής σχέδια πχ....να 'χεις σχεδιάσει μια γυναίκα με μεγάλα σκουλαρίκια ή να 'χεις σχεδιάσει κάπως τα χέρια σαν να φαίνεται ότι τα χει σε τσέπες- υπήρξε συνάδελφος που του είπαν: τα χέρια τι κρύβουν; Βέβαια εντάξει μια χαρά το δικαιολόγησε ότι δεν κρύβουν κάτι, απλά τα χει στη μέση αλλά το άγχος μπορεί εκείνη την ώρα να σε κομπλάρει. επίσης μια συνάδελφος τον άντρα που ζωγράφισε τον έβαλε να κρατάει ανθοδέσμη και το σχολίασαν, ενώ θετικά σχολιάστηκε άλλος συνάδελφος που χε βάλει κουμπιά στο φόρεμα της γυναικείας φιγούρας( του είπε η ψυχολόγος: φαίνεται ότι έχεις πολύ καλή σχέση με τη μητέρα σου) γενικά δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς ερμηνεύονται τα διάφορα σχέδια γι αυτό πιστεύω δεν θέλει υπερβολές! 

Επίσης στο 2ο σκέλος το προφορικό εστιάζουν πολύ στο τι έχεις γράψει για να περιγράψεις τον εαυτό σου και μπορεί να ζητήσουν να το δικαιολογήσεις (πχ αν έχεις γράψει ότι είσαι αγχώδης μπορεί να σε ρωτήσει τι είναι αυτό που μπορεί να σε αγχώσει;) Δεν χρειάζονται αερολογίες- οι απαντήσεις να ναι σαφής και να ανταποκρίνονται στα ερωτήματα χωρίς άστοχες αναφορές. 

Εμένα προσωπικά με ρώτησαν σε ποιο Δήμο εργαζόμουν και ζήτησαν να τους πω τι προβλήματα αντιμετωπίζαμε ως υπηρεσία. απάντησα συγκεκριμένα και δεν επεκτάθηκαν σε τίποτα άλλο. Ψυχραιμία κι όλα θα πάνε καλά! καλή επιτυχία και στους υπόλοιπους!

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους για τις πολύτιμες πληροφορίες που φυσικά δεν θα βρείτε αλλού! Μόνο στο dimastin!!! Καλή επιτυχία σε όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου