Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο «άτεγκτος» κ. Καμίνης: Διόρισε διευθυντή του 9.84 τον υπεύθυνο της προεκλογικής του καμπάνιας - Τον ακύρωσε η Αποκεντρωμένη & αντί να συμμορφωθεί, άλλαξε τον Κανονισμό!

Η συναλλαγή και τα ρουσφέτια είναι μία από τις μεγάλες πληγές της χώρας και παρ’ ότι χρόνια τώρα, όλοι οι πολιτικοί τα καταγγέλλουν φραστικά, στην πράξη εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινή πρακτική τους. Είναι σε όλους μας πολύ γνωστή και οικεία. Αντί για αξιοκρατία και εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους, επικρατεί ο νόμος της μπανανίας: Στους φίλους τα πάντα, στους εχθρούς τίποτα, για τους «απ’ έξω» ο νόμος».

Οι πολιτικοί φίλοι ζητούν εξαιρέσεις από τους νόμους και τους κανόνες που ισχύουν για τους άλλους, προσλαμβάνονται σε περιζήτητες θέσεις χωρίς διαγωνισμούς και συχνά χωρίς να διαθέτουν καν τα προσόντα. Η αποκορύφωση της πρόκλησης είναι ότι συχνά τέτοιοι άνθρωποι μας κουνάνε και το δάχτυλο ή βγάζουν λόγους υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Κάπως έτσι συμβαίνει και με το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος φιλοτεχνεί το προφίλ του εκσυγχρονιστή-μεταρρυθμιστή, που κόπτεται υποτίθεται για την αξιοκρατία ενώ έχει διορίσει σε θέσεις κλειδιά κολλητούς και κουμπάρους.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 984», στον οποίο τοποθέτησε ως επικεφαλής τον άνθρωπο που είχε υπεύθυνο γραφείου τύπου στην προεκλογική του εκστρατεία. Διόρισε δηλαδή στη θέση για την οποία θα έπρεπε να επιλέξει ένα δημοσιογράφο όσο πιο ανεξάρτητο γίνεται, τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την προπαγάνδα του. Αλλά ας το προσπεράσουμε κι αυτό για να πάμε παρακάτω, παρότι πρόκειται για κλασική συμπεριφορά τύπου μπανανίας.

Ο αγαπητός φίλος (του δημάρχου) κ. Καμπύλης, δε διέθετε όμως τα προσόντα, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς, έπρεπε να διαθέτει διευθυντική εμπειρία, που δεν διέθετε, και πτυχίο πανεπιστημίου, που επίσης δεν διέθετε. Τι έκανε ο κ. Καμίνης; αρχικά αγνόησε τον κανονισμό και στη συνέχεια όταν εκφράστηκαν διαμαρτυρίες, τον άλλαξε, ώστε να μην είναι απαραίτητο το πτυχίο.

Φανταστείτε λοιπόν το παράδειγμα του κ. Καμίνη να ακολουθήσουν όλοι οι υπουργοί και όπου θέλουν να διορίσουν φίλους ή συνεργάτες τους σε δημόσιες υπηρεσίες, να αγνοούν τους κανονισμούς που ορίζουν τα προσόντα.

Όλα αυτά στη λογική του «δε βαριέσαι». Η κατάργηση των κανόνων όμως, ισχύει μόνο για «τους δικούς μας», τους «κολλητούς». Για δοκιμάστε να προσληφθείτε (χωρίς μέσο) σε κάποια θέση του δημοσίου για την οποία απαιτείται πτυχίο, χωρίς να το διαθέτετε… Δεν έχετε καμία ελπίδα. Ο φίλος του κ. Καμίνη όμως είχε.

Αν κάποιος απευθυνόταν σε πολιτικό, δήμαρχο κτλ ζητώντας του να τον διορίσει κάπου, αγνοώντας τα προσόντα που ορίζονται ως απαιτούμενα, και αυτό γινόταν γνωστό, όλοι θα καταδίκαζαν μία τέτοια συμπεριφορά.

Οι κ.κ Καμίνης και Καμπύλης ωστόσο, θεωρούν ότι μπορούν να αποτελούν εξαίρεση, περιφρονώντας όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους και τα «κορόιδα».

Η ειρωνεία είναι ότι στο πλαίσιο του σόου της «μνημονιακής μεταρρύθμισης» ο δήμαρχος δήλωνε με ζήλο ότι θα απολύσει από το δήμο κάθε υπάλληλο που διορίστηκε χωρίς να έχει τα προσόντα.

Στην Ελλάδα του «ωχ αδερφέ» ο κ.Καμίνης που υπερασπίζεται τα μνημόνια, την τρόικα και τις μεταρρυθμίσεις, διόρισε ως διευθυντή του δημοτικού ραδιοφώνου τον υπεύθυνο για την προπαγάνδα του (κι ως τέτοιος λειτούργησε, αποκλείοντας κάθε αντίθετη φωνή). Δεν επέλεξε τον καλύτερο δημοσιογράφο, ούτε τον καλύτερο μάνατζερ, ούτε έκανε διαγωνισμό, ούτε αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να εξηγήσει με ποια κριτήρια τον επέλεξε. Αλλά όπως έλεγε κάποτε και μια άλλη ψυχή -που είχαμε ψηφίσει για να την αλλάξει – αυτή είναι η Ελλάδα.


Αποκάλυψη: O Παράνομος κύριος Καμπύλης

Ο Γενικός Διευθυντής του «Αθήνα 9,84» βρίσκεται παράνομα στη θέση του από το Φεβρουάριο του 2011 σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αφού δεν πληρούσε κάποιες από τις απαραίτητες προϋποθέσεις κατά τη στιγμή της πρόσληψής του, δηλαδή δεν είχε «πανεπιστημιακή εκπαίδευση», δεν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν είχε «τριετή τουλάχιστον εμπειρία σε διευθυντική θέση άλλου ΜΜΕ»...

Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί με... άψογα αντανακλαστικά: Επειδή θα ήταν αδύνατο ο κύριος Καμπύλης να προλάβει να πάρει πτυχίο (ούτε καν από ανοικτό πανεπιστήμιο), τροποποιήθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός Υπηρεσιών του ραδιοσταθμού του Δήμου Αθηναίων πέρυσι τον Σεπτέμβριο προκειμένου να μην είναι, πλέον, απαραίτητη προϋπόθεση η πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ωστόσο η απόφαση της Διεύθυνση Διοίκησης είναι κόλαφος για τον Τάκη Καμπύλη αφού θεωρεί άσχετη την τροποποίηση και διατάζει την ακύρωση της πρόσληψης, ζητώντας μάλιστα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σύμφωνα με τον νόμο λοιπόν κι εφόσον ο Τάκης Καμπύλης βρίσκεται, κατά τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παράνομα στη θέση του, τίθεται δύο ερωτήματα:
1) Θα πρέπει ο Τάκης Καμπύλης να επιστρέψει τις αποζημιώσεις που έχει λάβει έως τώρα;
2) Οι αποφάσεις που έχει πάρει σε αυτή την περίοδο θα αμφισβητηθούν;

Η απόφαση που δημοσιεύουμε σήμερα σε συνεργασία και με το e-tetRadio φέρει ημερομηνία Οκτωβρίου του 2012 και πρωτοκόλληση την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Γεγονός που δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά. Γιατί η απόφαση αυτή δεν έγινε γνωστή; Ποιές είναι οι ενέργειες στις οποίες προχώρησε στη συνέχεια η ΔΕΡΑ; Τι έγινε με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την διάρκεια της παράνομης θητείας του Τάκη Καμπύλη;

Το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013
© 2010-2014 ThePressProject.gr

Πηγή: http://www.thepressproject.gr/

Γιατί κωφεύετε, κύριε Δήμαρχε;


Πριν δώδεκα ημέρες, το ThePressProject σε συνεργασία με το e-tetradio έφεραν στη δημοσιότητα την (κρυμμένη επιμελώς) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία αποφασίζεται ότι «δεν είναι νόμιμη η απόφαση υπ΄αριθ. 123/22-2-2011 περί πρόσληψης ως Γενικού Διευθυντή του κ. Τάκη Καμπύλη».

Η απόφαση ζητάει από το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής ραδιοφωνίας (ΔΕΡΑ) να «προχωρήσουν οι ενέργειες σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις», δηλαδή να ακυρωθεί η παράνομη πρόσληψη.

Στο ίδιο έγγραφο, για το οποίο ενημερώσαμε τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, αναφερόταν επίσης ότι οι αλλαγές που έγιναν στον κανονισμό της ΔΕΡΑ ήταν φωτογραφικές - έγιναν δηλαδή ακριβώς για να παραμείνει στη θέση του ο εκλεκτός του Δημάρχου - αυτός που δεν κάλυπτε τα τυπικά προσόντα.

Από την δημοσιοποίηση του κειμένου και μετά, η δημοτική αρχή της Αθήνας είναι άφαντη. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για την τρανταχτή παρανομία. Την ώρα που ο ομοϊδεάτης και συνάδελφος εκλεκτός νομικός του κου Καμίνη, ο κ. Μανιτάκης, επιτίθετο κατά των παρανομιών, κατά των επίορκων, και ο πρωθυπουργός επέμενε ότι όσες απολύσεις γίνουν θα γίνουν «για να ακολουθήσουν αξιοκρατικές προσλήψεις», ο Τάκης Καμπύλης παραμένει σκανδαλωδώς στη θέση του και ο κανονισμός της ΔΕΡΑ έχει αποκαλύφθεί ότι κόπηκε και ράφτηκε ώστε να έρθει στα (ανεπαρκή) μέτρα του κ. Καμπύλη.

Η σιωπή σας, όμως, κύριε Δήμαρχε Αθηναίων, δεν εξαφανίζει το ζήτημα. Ρωτάμε λοιπόν, με βάσει όλα όσα έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες ημέρες:

Αληθεύουν πληροφορίες ότι «ο αδιάφθορος κ. Καμπύλης είχε προσπαθήσει να “λύσει” το πρόβλημα με κάποιο σημείωμα προς υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά η προσπάθεια βρήκε εμπόδια» - δηλαδή ότι ο εκλεκτός σας, κύριε Δήμαρχε, παρακάλαγε για ρουσφέτι ώστε να μείνει στη θεσούλα του; Και αν αληθεύουν, ήταν αυτό εν γνώσει σας, δεδομένου ότι την θέση την οποία προσπαθούσε να διασώσει, εσείς του την δώσατε εξαρχής;

Αφού την υπόθεση περί πιθανού παράνομου του διορισμού ελλείψει τυπικών προσόντων τη γνωρίζατε (καθότι είχε τεθεί εν τη παρουσία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πρώτη κι' όλας στιγμή της αρχικής τοποθέτησης του κ. Καμπύλη, πολύ πριν αποφανθεί το ίδιο και ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης), πως είδατε και γιατί δεν αντιδράσατε όταν το το ΔΣ της ΔΕΡΑ άλλαξε φωτογραφικά τον Εσωτερικό Κανονισμό Υπηρεσιών, ώστε ταιριάζει στα (μη) προσόντα του εκλεκτού σας; Πως βλέπετε την τελική και υποχρεωτικά εφαρμόσιμη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;

Είναι εν γνώσει σας κύριε Δήμαρχε ότι όλες οι αποφάσεις του κου Καμπύλη, όλες οι εισηγήσεις και οι πράξεις του, είναι παράνομες και μπορεί να κριθούν ως τέτοιες και δικαστικώς, κοστίζοντας στο Δήμο και στο ραδιοσταθμό, λόγω της δικής του παράνομης τοποθέτησης;
Πως θα σχολιάζατε σε οποιαδήποτε αλλη υπηρεσία μια φωτογραφική αλλαγή για να χωρέσει η καρέκλα στα μέτρα του κολλητού της εκάστοτε αρχής, ως Δήμαρχος Αθηναίων αλλά και ως πρώην Συνήγορος του Πολίτη;

Γνωρίζετε, κύριε Δήμαρχε, ότι ο κος Καμπύλης, συνεχώς και εγγράφως αφήνει να αιωρούνται απειλές για κλείσιμο του σταθμού σε περίπτωση που αλλάξει ο γενικός διευθυντής; Με απλά λόγια, αφήνει να εννοείται ότι αν χάσει αυτός τη θεσούλα του στο Δημόσιο, εσείς θα κλείσετε τον ιστορικό Α984 για να εκδικηθείτε τους εργαζόμενους που δεν αγκάλιασαν τον κολλητό σας; Γνωρίζετε για αυτές τις απειλές και τους εκβιασμούς; Είναι εν γνώσει σας οι επιστολές και απαντήσεις του κου Καμπύλη με την μόνιμη εκβιαστική επωδό;
Είναι εν γνώσει σας, κύριε Δήμαρχε, η πολιτική των τριών και τεσσάρων ταχυτήτων εργαζομένων; Πως θα κρίνατε την αύξηση μισθών ομάδας ημετέρων, πρωτού γίνουν οι υποτίθεται οριζόντιες μειώσεις;

Γνωρίζετε, τέλος, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που θα πρέπει να διακρίνει μια δημοκρατική, πλουραλιστική δημοτική αρχή, τις πολλαπλές καταγγελίες από τις ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο, αλλά και εργαζόμενους στο σταθμό, για τις λογοκριτικές πρακτικές του διευθυντή του Α984;
Εσείς, ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη, πως κρίνετε τις φωτογραφικές αλλαγές καταστατικών, την αναξιοκρατία, το βόλεμα ημετέρων, τους εκβιασμούς εργαζομένων και την επιβολή «γραμμής»;

Πιστεύουμε ότι ο Αθηναίος δημότης, κάτοικος μιας ευρωπαϊκής μεγαλούπολης με τεσσεράμιση εκατομμύρια κατοίκους, αξίζει να έχει ένα ποιοτικό δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό με έμφαση στην πόλη και τις ανάγκες της (ιδιαίτερα σε μια εποχή έκπτωσης των ιδιωτικών ΜΜΕ). Από τη στιγμή μάλιστα που ήδη διαθέτει τις υποδομές και το έμψυχο υλικό του Α984, του σταθμού που πρωτοστάτησε στην ελεύθερη ραδιοφωνία, είναι τουλάχιστον ατυχές, αν όχι εγκληματικό και για το Δήμο και για το γενικότερο τοπίο των ΜΜΕ, να μην μπορεί να το αξιοποιήσει, αγκιστρωμένος σε ατυχείς ―και παράνομες― επιλογές προσώπων.

Γνωρίζετε, μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, για το παράνομο του διορισμού του κ. Καμπύλη από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης του, δυο χρόνια πριν.
Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το παράνομο του πράγματος, έχει επίσης εκδοθεί εδώ και έξι μήνες.

Μέσα από το ThePressProject και το e-tetradio, δημοσιεύσαμε την απόφαση περί παράνομου διορισμού εδώ και δυο εβδομάδες.

Πόσος χρόνος ακόμα θα πρέπει να περάσει, ώστε να πάρετε επιτέλους θέση στο θέμα, κύριε Δημαρχε;

Για πόσο θα αφήσετε να συνεχίζεται αυτή η έκνομη κατάσταση, η οποία κοστίζει και στο Δήμο, αλλά και στον ιστορικό πρώτο ελεύθερο ραδιοσταθμό της Αθήνας;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013
© 2010-2014 ThePressProject.gr 

2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ....ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΟΥ? ΕΔΩ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΩΝΕ ΕΔΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ανακριβές αυτό που γράφεις συνάδελφε, κυκλοφορεί αυτή η παραφιλολογία -εσκεμμένα μάλλον, αλλά δεν ευσταθεί.

      Διαγραφή