Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μητρόπουλος: «Σταματήστε τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις» - «Η χώρα δεν αντέχει άλλο»

Κάλεσμα να σταματήσει την διαδικασία των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων απηύθυνε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Μητρόπουλος επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο οριζόντιες περικοπές και «τυφλές διώξεις».

Μητρόπουλος: Σταματήστε τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη Διοικητική Μεταρρύθμιση χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του την κυβέρνηση «έρμαιο της τρόικα» και την κατηγορεί ότι «συνεχίζει τον τυφλό ακρωτηριασμό του κράτους».

Επικαλείται την εισαγωγή αύριο του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταρρύθμισης που -κατά την εκτίμησή του- υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες, καταργεί τις κοινωνικές δομές, καταστρέφει επιστημονικά ιδρύματα, απορφανίζει το νησιωτικό χώρο από κύριες λειτουργίες, βγάζει μαζικά σε υποχρεωτική κινητικότητα με πρόσχημα τον διοικητικό εξορθολογισμό και εξωθεί τους προσοντούχους νέους στη μετανάστευση.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο διχασμό. Οι Έλληνες και Ελληνίδες δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τις τυφλές διώξεις. Η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις πρέπει άμεσα να σταματήσουν», αναφέρει.

«Με τη γενική ανεργία στο 28% και την ανεργία των νέων μας στο 61% η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Έχει ανάγκη από θέσεις εργασίας. Έχει ανάγκη από συνοχή και σεβασμό στους πολίτες. Τρόικα και μνημονιακή κυβέρνηση πολιτεύονται ωσάν να έχουν απέναντί τους εχθρούς. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Να σταματήσουμε την απαξίωση και το διασυρμό. Ο περήφανος λαός στις εκλογές του Μαΐου θα στείλει το κατάλληλο ηχηρό και πατριωτικό μήνυμα. Ο εφιάλτης του μνημονίου και της σχεδιασμένης καταστροφής της χώρας σε λίγο θα λάβει τέλος», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αρνήθηκε ότι τέθηκε ως προαπαιτούμενο από την τρόικα το θέμα των απολύσεων για το 2015, θέμα κατά τον οποίο δεν υφίσταται.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου