Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Λιγότεροι οι δημοτικοί αστυνομικοί που μετακινούνται στις φυλακές - Αντιδρά η ΟΣΥΕ - Πίνακες με τους επιτυχόντες στα καταστήματα κράτησης

Ολοκληρώνεται η μετακίνηση 378 πρώην δημοτικών αστυνομικών σε συγκεκριμένες θέσεις φυλακτικού προσωπικού σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Η αναλογία ανάμεσα στα κενά και τις νέες προσλήψεις βέβαια όπως λένε τα μέλη της Ομοσπονδίας δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες καθώς ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε σε 550 μετακίνησες για τις θέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων. «Η κατάταξη όπως έχει προκύψει από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης δε βοηθάει σε καμία περίπτωση την ενίσχυση των φυλακών» εξηγεί ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών υπαλλήλων.


Μόλις 10 νέοι υπάλληλοι στο Δομοκό
Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ στο Δομοκό είχε ανακοινωθεί η πρόσληψη 60 υπαλλήλων και όπως προκύπτει από τον πίνακα κατάταξης του υπουργείου θα μετακινηθούν 10 υπάλληλοι! 

«Πως θα κάνουν φυλακές υψίστης ασφαλείας την ώρα που οι προσλήψεις είναι τόσο λίγες και οι συνάδερφοι έχουν να παίρνουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό?» αναρωτιέται στο ΠαρουσιαΖΩ, ο κ Καρακιτσος. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στις νέες φυλακές των Χανιών και της Νιγρήτας.
4PRO7mP
Στα Χανιά οι φυλακές εγκαινιάστηκαν στις 22 Δεκεμβρίου 2012 στην περιοχή της Αγιάς, χωρίς, όμως, να καλυφθούν με το αναγκαίο προσωπικό. Στις δύο πτέρυγες κρατούνται συνολικά 240 κρατούμενοι, 120 στην κάθε μία, ενώ το προσωπικό φύλαξης για όλο το 24ωρο ανέρχεται συνολικά σε 38 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι όποιοι σύμφωνα με τα μέλη της ένωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων της φυλακής δεν έχουν πάρει ούτε άδειες ούτε ρεπό για πολλούς μήνες. Αρχικά είχε προβλεφθεί η πρόσληψη 55 υπαλλήλων και τελικά οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που μετακινούνται είναι μόλις 11.

Στη Νιγρήτα επρόκειτω να μετακινηθούν 60 υπάλληλοι και τελικά πηγαίνουν 29.

Η Ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων άρχισε σειρά επαφών με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης για την αύξηση του αριθμού των μετακινήσεων.

                                                             ρεπορτάζ  Δέσποινα Κρητικού


parousiazw.gr/

Αναδημοσίευση από:  http://www.bloko.gr/

Δείτε τον προσωρινό πίνακα με όσους μετακινούνται στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης:
Σημείωση: Η απορρόφηση στον κλάδο ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης είναι σχεδόν καθολική, καθώς παρέμειναν κενές μόνο 7 θέσεις (6 στο ΓΚΚ Δομοκού και 1 στο ΚΚ Ναυπλίου).
    Δείτε τον προσωρινό πίνακα με όσους μετακινούνται στον κλάδε ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης:

    1 σχόλιο:

    1. Οτι σπειρατε θερισατε κύριοι της ομοσπονδίας , διεκδικηστε νέες προσληψεις και οχι μαγκανιες

      ΑπάντησηΔιαγραφή