Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δημοσιεύθηκε από το Α.Σ.Ε.Π. ο «τελικός» πίνακας διάθεσης της Ανακοίνωσης 5/2013 για τα καταστήματα κράτησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 5/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Β΄ 2999)

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας (υπ’ αριθ. 5/2013 Ανακοίνωση), το οποίο έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 81 του Ν. 4172/2013 (Α΄ 167), το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι παρέλαβε από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο τον τελικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων στα καταστήματα κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να τον αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/9−8−2013 Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄ 1992) όπως ισχύει.

Ο τελικός πίνακας διάθεσης, όπως εκδόθηκε από τo αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτάται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβιβάζεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σχόλιο: Η διαδικασία της κινητικότητας-παρωδίας των δημοτικών αστυνομικών συνεχίζεται. Ενώ δεν έχουν εξεταστεί ακόμη ενστάσεις και δεν έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα για όσους έχει γίνει ανάκληση διορισμού λόγω πλαστών δικαιολογητικών αλλά και όσων έχουν εξαιρεθεί αναδρομικά από τη διαθεσιμότητα και επιστρέψει στους Δήμους, σε μια αδικαιολόγητη κίνηση βγαίνουν τελικοί πίνακες για έναν μόνο φορέα, τα καταστήματα κράτησης. Όμως μία αφαίρεση ονόματος από πίνακα έχει ως συνέπεια την τροποποίηση των πινάκων για όλους τους φορείς, και δεν υπήρχε κανένας λόγος που να δικαιολογεί την κίνηση αυτή. Όσο και να πιέζουν οι συνδικαλιστές του κλάδου των καταστημάτων κράτησης, θα έπρεπε να τηρηθεί κοινό χρονοδιάγραμμα για όλους τους φορείς. Έτσι όπως τα κατάφεραν να δούμε πόσοι «τελικοί» πίνακες θα εκδοθούν ως το τέλος της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου