Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σκληρό ροκ Τσίπρα: «Χασάπηδες» οι πρωθυπουργοί των Μνημονίων - «Το πλεόνασμα είναι πλεόνασμα με αίμα» - Υποκρισία για την κατάργηση της Δημ. Αστυνομίας

Σε υψηλούς προεκλογικούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης, με την οποία άνοιξε την προεκλογική του εκστρατεία ανά την Ελλάδα, με έμφαση στη μάχη των 13 Περιφερειών.

 

«Χασάπηδες» χαρακτήρισε επί λέξει τους πρωθυπουργούς και υπουργούς της τελευταίας 4ετίας, αλλά και τις τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις των Μνημονίων, αναφερόμενος στις απολύσεις δημοσίων, δημοτικών υπαλλήλων κ.α., μέσω του μέτρου της διαθεσιμότητας. Το ακροατήριό του, άλλωστε, ήταν δημοτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

«Πάνε οι δεσμεύσεις περί αξιοκρατίας και αξιολόγησης. Βάρεσαν στο ψαχνό...», τόνισε εξάλλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απουσία σχεδίου, αλλά και για «ιμάντα μεταβίβασης του εκβιασμού των Βρυξελλών και του Βερολίνου στον ελληνικό λαό». Στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός, πρόσθεσε.

Ένα σημείο από την ομιλία με το δικό της ενδιαφέρον, ήταν όταν απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας. Κάνοντας λόγο για «υποκρισία», παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι οποίοι κόπτονται τάχα για την ασφάλεια των πολιτών, καταργούν έναν θεσμό που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη. Διότι, η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη. Βρίσκεται στο πλάι του και είναι ένα σύγχρονος αυτοδιοικητικός θεσμός με πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη και τον καταργούν».

«Διαβολικές μέρες»...
Αναφερόμενος στις «διαβολικές» ημέρες που έχει μπροστά της η κυβέρνηση με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: «Θα φέρουν πάλι στη Βουλή νέες απαιτήσεις που κάτω από την ίδια απειλή και τον ίδιο εκβιασμό θα καλέσουν του βουλευτές να ψηφίσουν για άλλη μια φορά επώδυνα και καταστροφικά μέτρα». Ευθύνες, όμως, δεν έχουν μόνο οι βουλευτές, έχουν και οι πολίτες, που θα βρεθούν στις κάλπες, τόνισε επίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε εξάλλου ότι «η τρόικα την επόμενη μέρα (σ.σ. των εκλογών) θα πάει από εκεί που ήρθε», επίσης ότι η κυβέρνησή του θα αποκαταστήσει τις μεγάλες αδικίες με έμφαση την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Για το θέμα του πλεονάσματος ειδικότερα, είπε πως είναι «πλεόνασμα με αίμα», παραπέμποντας στις κοινωνικές θυσίες, που κρύβονται πίσω από αυτό. Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβήτησε τα λογιστικά πλεονάσματα.

«Εσείς είστε το success story της κυβέρνησης Σαμαρά...», είπε τέλος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους γύρω του.




Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας θα επαναπροσλάβει και τους επίορκους

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα «ξανακατήργησε» το μνημόνιο και μέχρι να κατέβει στην Αθήνα θα το «επαναδιαπραγματευτεί», θα το «ακυρώσει», θα το «επανεξετάσει», θα το «επαναθεωρήσει». «Μάλιστα δεσμεύεται ότι θα τηρήσει όλες του τις υποσχέσεις. Προφανώς και την επαναπρόσληψη όλων των επίορκων στο δημόσιο», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: http://www.thetoc.gr/

Τσίπρας: «Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες σε βάρος των "διαθέσιμων"»

«Θα αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες έχουν γίνει εις βάρος των εργαζομένων που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», είπε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση με δημοτικούς υπαλλήλους, σχολικούς φύλακες, καθηγητές ΕΠΑΛ που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, απολυμένους ΕΟΠΥΥ, νοσηλευτές και εργαζόμενους της ΕΡΑ.


Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο πείραμα που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όπου κάποιοι τεχνοκράτες αποφάσισαν να βάλουν μια ολόκληρη κοινωνία στην «κρεατομηχανή» και να τη δεσμεύσουν, καθώς η Ελλάδα έχει πλούτο, παραγωγή και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτό που έγινε, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να ρίξουν τον κόσμο στον Καιάδα της ανεργίας, της διαθεσιμότητας, της φτώχειας και της μετανάστευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως όλοι οι απολυμένοι αποτελούν σήμερα το «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά, που ετοιμάζεται τώρα να πουλήσει και πλεονάσματα θράσους.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την πρωτοφανή καταστροφή που υπέστη η χώρα στους τομείς της ανεργίας που ξεπέρασε το 30% και το 60% στους νέους, σημειώνοντας «ότι η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί στη νέα κατοχή και στην προσπάθεια η Ελλάδα να γίνει μια αποικία χρέους στη νέα "γερμανική" Ευρώπη».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υπό το κράτος της απειλής ψηφίζει όλες τις καταστροφικές επιταγές που της έχουν επιβάλει οι ξένοι».

«Οι εκλογές που πλησιάζουν εμπεριέχουν πολύ σημαντικά μηνύματα για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε μάλιστα πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, η τρόικα θα φύγει από την χώρα, ενώ θα αποκατασταθούν όλες οι μεγάλες αδικίες που έγιναν κατά παράβαση του συντάγματος και ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Καταργούμε το μνημόνιο, προχωρούμε το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, προχωρούμε το σχέδιο για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στόχος μας, ούτε ένας συμπολίτης μας, χωρίς να έχει την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε ρεύμα, σε φαγητό, σε στέγαση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο της ΔΕΗ στην Κομοτηνή και συναντήθηκε με εργαζόμενους που αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά την ιδιωτικοποίηση του 30% της παραγωγής της ΔΕΗ, αλλά και της εμπορίας της.

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, ανάμεσα στις μονάδες που δίνονται προς πώληση, είναι και ο σταθμός ΑΗΣ της Κομοτηνής και ζήτησαν την στήριξή του, προκειμένου, όπως και οι υπόλοιπες μονάδες που βγαίνουν προς πώληση, να παραμείνει στην ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει την αγοραπωλησία του κομματιού της ΔΕΗ που προσφέρει η κυβέρνηση και ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων».

Επόμενος σταθμός του κλιμακίου ήταν ο Εχίνος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η παρουσία του στην ορεινή Ροδόπη αποτελεί μήνυμα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει υποψήφιο ευρωβουλευτή από τη μειονότητα. Τόνισε επίσης, πως αν εκλεγεί ο συνδυασμός του υποψηφίου περιφερειάρχη Κώστα Μορφίδη, που υποστηρίζεται στη Αν. Μακεδονία και Θράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας θεματικός αντιπεριφερειάρχης θα είναι από χώρο της μειονότητας.

Στις 7 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ