Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τοποθέτηση 611 πρώην δημ. αστυνομικών - Εκδόθηκε μισό...ΦΕΚ και αναμένεται τροποποίησή του - Κλήση σε απολογία για ελλιπή δικαιολογητικά από το Δ.Αθηναίων

Ολοκληρώθηκε χθες η τοποθέτηση 611 δημοτικών αστυνομικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε θέσεις προσωπικού φύλαξης στις φυλακές ανά την επικράτεια, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, έπειτα από την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ και την αρμόδια τριμελή επιτροπή του υπουργείου.

Συγκεκριμένα οι 611 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που ανήκαν στην εκπαιδευτική κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν σε θέσεις προσωπικού εξωτερικής φρούρησης, καθώς και σε θέσεις φύλαξης καταστημάτων κράτησης σε όλη την επικράτεια.

Ωστόσο δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, καθώς το ΦΕΚ που τελικά δημοσιεύθηκε αναμένεται να τροποποιηθεί εκ νέου, αφού έλειπαν οι πίνακες με τα ονόματα των υπαλλήλων που θα τοποθετηθούν στην Εξωτερική Φρουρά των φυλακών. Αυτό τελικά οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και αναμένεται σύντομα η επικαιροποίησή του.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σχεδόν 7 μήνες αποδεικνύει ότι ο θεσμός της κινητικότητας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη κατανομή των δημοσίων υπαλλήλων σε θέσεις όπου υπάρχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την τοποθέτηση 611 πρώην δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα απορροφηθούν από το Δημόσιο το 90% των δημοτικών αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συνεχίζονται οι απολογίες για τα μη προβλεπόμενα πιστοποιητικά σε δήμους της χώρας

Με μεγάλη καθυστέρηση συνεχίζονται οι κλήσεις για απολογία υπαλλήλων που βρέθηκαν με πιστοποιητικά που ήταν μεν γνήσια αλλά δεν προβλέπονταν από τις προκηρύξεις τους, και για τα οποία το ΣΕΕΔΔ πρότεινε τις ανακλήσεις διορισμού τους. Για να γίνουν όμως οι ανακλήσεις αυτές στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρξε δόλος από τη μεριά των υποψηφίων, και για αυτό οι Δήμοι καλούν τους κατόχους αυτών να καταθέσουν υπομνήματα για να αποδείξουν την "αθωότητά" τους. Εντύπωση για ακόμη μια φορά βέβαια προκαλεί η ολιγωρία του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος, αν και παρέλαβε το έγγραφο το ΣΕΕΔΔ από το Μάρτιο, κάλεσε μόλις χθες τους υπαλλήλους να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά στο συγκεκριμένο Δήμο πως η ανάκληση διορισμού κάποιου υποψηφίου προκαλεί μεταβολές στον τελικό πίνακα.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, αφού και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων προτιμήσεων από τους διαθέσιμους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ο συγκεκριμένος δήμος ξεπέρασε τα χρονοδιαγράμματα κατά ένα μήνα, καθυστερώντας ανάλογα και την μετάταξη των υπαλλήλων, αφού ήδη θα είχαν τοποθετηθεί και θα πληρωνόντουσαν με το 100% του μισθού τους.

Πηγή: http://dtypos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου