Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Έγγραφο του Υπ. Δικαιοσύνης με οδηγίες για τη μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στα Καταστήματα Κράτησης με περίεργο λάθος(;) - Σχόλιο

Το έγγραφο του Υπ. Δικαιοσύνης προς τους εποπτευόμενους φορείς του αλλά και τους δήμους, που αναφέρει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί η μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στα Καταστήματα Κράτησης.


Δείτε το έγγραφο που εξασφάλισε το dimastin.gr παρακάτω:






Σχόλιο 1: Επειδή λέγονται πολλές ανακρίβειες, έχουμε ήδη γράψει ότι ο υπάλληλος εξακολουθεί να πληρώνεται από το φορέα προέλευσης μέχρι την αποδοχή της μετάταξής του. Μετά την αποδοχή της μετάταξης (που ισοδυναμεί με ανάληψη υπηρεσίας), ο χρόνος προϋπηρεσίας στο νέο φορέα μετρά από την ημερομηνία του ΦΕΚ μετάταξης, εκτός αν η ανάληψη υπηρεσίας γίνει μετά από ένα μήνα από την έκδοση του ΦΕΚ, οπότε μετρά από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

Σχόλιο 2 [με επιφύλαξη]: Είναι προφανές σε όλους μας ότι κάτι δεν πάει καλά με την κινητικότητα ειδικά προς τα καταστήματα κράτησης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει κάνει τη νομοθεσία «λάστιχο», και σύντομα αναμένουμε τις πρώτες συνέπειες... Δεν θεωρούμε απίθανο συνάδελφοι που θίγονται να χρειαστεί εν τέλει να προσφύγουν -και πάλι- στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν το δίκιο τους... 
Κι ενώ υποψιαζόμαστε ότι με πολιτική απόφαση δεν θα διεκπεραιωθεί σωστά η διαδικασία και μετά την εξέταση των ενστάσεων, εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε έγγραφο του Υπ. Δικαιοσύνης σε απόλυση υπαλλήλου που δεν αποδεχθεί το διορισμό του, με πράξη που θα εκδοθεί από το φορέα υποδοχής! Σύμφωνα όμως με την υποπαράγραφο Θ.4 της παραγράφου Θ' του Νόμου 4254/2014, μη αποδοχή τοποθέτησης σημαίνει παραμονή σε διαθεσιμότητα:
 

ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Θ.4: MH ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Στην εσωτερική παράγραφο 1 περίπτωση β΄της υποπαρ. Ζ2 της παρ. Ζ΄ του άρθρου πρώτου του ν.  4093/2012, όπως ισχύει προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Υπάλληλοι οι οποίοι δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο πλαίσιο της ως άνω υποχρεωτικής μετάταξης, δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για την εκούσια μετάταξή τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 154 παρ. 4 Υπαλληλικού Κώδικα, άρθρο 158 παρ. 4 Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων) και παραμένουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τη λήξη του καθεστώτος της διαθεσιμότητας.»

Δημοσιεύουμε το 2ο σχόλιο με επιφύλαξη, οι διατάξεις είναι μπάχαλο και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100% ότι ισχύει, είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τις απόψεις σας...

3 σχόλια:

  1. και ετσι να είναι ,γι αυτόν πια που δεν αποδεχτεί την μετάταξή του,τελειώνει ο χρόνος του 8μήνου,.Πιστεύω οτι θα θεωρηθεί οτι πια δεν έχει υποβάλει αίτηση σε άλλη ανακοίνωση,και θα βγει διαπιστωτική πράξη απόλυσης απο το Δήμο στις 23 Μαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι συνάδελφε. Δεν νοείται όμως σε έγγραφο με οδηγίες να γράφονται ανακρίβειες. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, όμως ως γεγονός εκκρεμεί η έκδοση του τελικού πίνακα κατάταξης, με ότι συνεπάγεται για κάποιον που δεν έχει αποδεχθεί το διορισμό του (και είχε π.χ. λάθος μοριοδότηση) και παραμένει σε διαθεσιμότητα. Και υπάρχουν αρκετές υπόνοιες σε σχέση με τη διαδικασία ειδικά για τα καταστήματα κράτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι,θεωρώ ότι πάλι είναι ξεκάθαρο το θέμα.Από τη στιγμή που κάναμε αιτήσεις για νέους φορείς και κάπου περνάμε παραμένουμε σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τελικά,μετά τα οριστικά και τα φεκ μετάταξης.Όσοι από εμάς δεν αναλάβουμε υπηρεσία στο νέο φορέα απολυόμαστε.Τώρα όσοι θίγονται από λάθη,παραλείψεις,αδικίες κλπ καλό θα είναι να αποδεχτούν τη θέση και μετά να περιμένουν τις όποιες αλλαγές (αν αυτές γίνον τελικά...).Ο μόνος λόγος να μην αποδεχτούν τη θέση ,είναι να προτιμήσουν την ανεργία από την προσφερόμενη θέση (με το ρίσκο,αν θίγονται να παραμείνουν σε αυτή άδικα ή να δικαιωθούν)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή