Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Διευκρίνιση σχετικά με την απόδειξη γνώσης Η/Υ στην Ανακοίνωση 11/2014

Ακόμη ένας αυτοσχεδιασμός του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε σχέση με τη γνώση Η/Υ, αυτή τη φορά για την Ανακοίνωση 11/2014. Έτσι με μία άνευ αριθμού πρωτοκόλλου διευκρίνηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου την Παρασκευή θα παρακαμφθούν τα ισχύοντα στην υπουργική απόφαση.

Η νέα διευκρίνηση έχει ως εξής:
Στο πλαίσιο της υπ’αριθμ. 11/2014 Ανακοίνωσης, αναφορικά με την προσκόμιση του αποδεικτικού γνώσης Η/Υ, όπου αυτό απαιτείται, δίνεται η δυνατότητα να κατατεθεί μέχρι την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων του υπαλλήλου στη νέα του υπηρεσία, με την προϋπόθεση ότι έχει σημειώσει τον απαιτούμενο κωδικό στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση .
Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι ανάλογο έγινε και στην Ανακοίνωση 5/2013, όπου με τη γνωστή διαβόητη εγκύκλιο είχε διατυπωθεί η οδηγία ότι «στην περίπτωση που κατά το διορισμό του υπαλλήλου δεν απαιτείτο η γνώση Η/Υ, η σχετική πιστοποίηση δεν θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση για τη μετάταξή του», παρακάμπτοντας τη σχετική υπουργική απόφαση.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι στα αποτελέσματα της Ανακοίνωσης 5/2013 από το Α.Σ.Ε.Π. δεν υπήρχε η στήλη με τον ανάλογο κωδικό για τη γνώση Η/Υ, καθιστώντας αδύνατο να εξακριβωθεί αν επιτυχόντες στους αντίστοιχους κλάδους είχαν δηλώσει τον απαραίτητο κωδικό, και καθιστώντας αδύνατη την υποβολή ένστασης σε περιπτώσεις που θα γίνονταν αντιληπτές παρατυπίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου