Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Η αποχή σου... ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Με ανακοίνωσή τους οι Υπάλληλοι ΙΔΑΧ καλούν τους συμπολίτες σε συμμετοχή στις εκλογές. Η ανακοίνωση έχει τίτλο: «Η αποχή σου… ΣΥΝΕΝΟΧΗ!»

Η αποχή σου... ΣΥΝΕΝΟΧΗ!


Τα τελευταία χρόνια ο νικητής κάθε εκλογικής αναμέτρησης είναι η αποχή. Φίλε μου ψηφοφόρε, κάτι έχεις παρεξηγήσει. Κάπου μπερδεύτηκες. Είδες την αποχή ως λύση, ως τον μόνο δρόμο. Λάθος!


Αν απέχεις, αν δεν πας να ψηφίσεις, έχεις αντιληφθεί ότι κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν για ‘σένα; Κι επειδή θα είναι κι άλλοι σαν εσένα που δεν θα πάνε να ψηφίσουν, το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι αποτέλεσμα μειοψηφίας. Οι δικαιολογίες που δεν ψηφίζεις διάφορες: «βαριέμαι, κάνει ζέστη, ευκαιρία να πάω για μπάνιο, δεν ξέρω πού ψηφίζω.. πού να τρέχω τώρα, όλοι ίδιοι είναι…» 

Φίλε μου, το λογικό είναι ότι δεν θα ξεβαρεθείς ποτέ, το σίγουρο είναι ότι από Μάιο στην Ελλάδα πάντα κάνει ζέστη, το βέβαιο είναι ότι από ‘δω και πέρα –και μέχρι τον Οκτώβρη- πάντα θα βρίσκεις ευκαιρίες να πηγαίνεις για μπάνιο, γιατί όπου κι αν μένεις, η θάλασσα το πολύ να απέχει μία ώρα από το σπίτι σου. Βέβαια, αν είχες συνειδητοποιήσει τη δύναμη που έχει η ψήφος σου, θα είχες ψάξει και θα είχες βρει σχετικά εύκολα πού ψηφίζεις. Αν είχες συνειδητοποιήσει τη δύναμη που έχει η ψήφος σου, θα είχες ενημερωθεί για τους συνδυασμούς που «κατεβαίνουν» στην εκλογική σου περιφέρεια και θα ίσως σε κάποιον διέκρινες κάτι διαφορετικό και δεν θα τον τσουβάλιαζες με τους πολλούς, που ναι, οι περισσότεροι ίδιοι είναι. Ας δεχτώ όμως το γεγονός ότι απέχεις, ότι σνομπάρεις την όλη διαδικασία, ότι απαξιώνεις τα πάντα, όπως σε έχουν σνομπάρει, σε έχουν απαξιώσει όλοι αυτοί. 

Σκέφτηκες ποτέ ότι με την αποχή σου δεν τους τιμωρείς; Σκέφτηκες ότι με την αποχή σου τους δίνεις δύναμη να συνεχίσουν να σε σνομπάρουν, να σε απαξιώνουν, να σε πατάνε, να κάνουν ό,τι θέλουν; Σκέφτηκες ότι αν αυτό το –σχεδόν- 40% της αποχής των εκλογών του 2012 μοιράζονταν σε ψήφους ίσως άλλαζε το αποτέλεσμα; Η ψήφος δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα, είναι δύναμη. Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, με μία μόνο ψήφο. Μπορούμε όμως να αφήσουμε όλους τους άλλους να επιλέξουν για εμάς με την αποχή.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε πείθει να ξεκολλήσεις από τον καναπέ σου ή την ξαπλώστρα της παραλίας και να πας μέχρι το εκλογικό τμήμα και να ψηφίσεις, την επόμενη φορά που θα ακούσεις για αυξήσεις φόρων, απολύσεις, μειώσεις μισθών ή εν προκειμένω –επειδή οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές- αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, πόλη παρατημένη, βρώμικη ή σκοτεινή, μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή σου στις υπηρεσίες των δήμων ή της νομαρχίας λόγω έλλειψης προσωπικού, θα σε παρακαλούσα, μάλλον απαιτώ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΞΕΙΣ. Δεν έχεις δικαίωμα να γκρινιάζεις και να απαιτείς, γιατί όταν είχες την επιλογή να αλλάξεις κάτι, να πεις την γνώμη σου με την ψήφο σου.. εσύ έπινες φραπέ. Πιες τον φραπέ σου τώρα.. και λούσου τα.

Η αποχή σου… ΣΥΝΕΝΟΧΗ!


Πηγή: http://ipalliloiidax.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου