Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Ανορθολογική η διάλυση της δημοτικής αστυνομίας» - «Είναι απαραίτητη η επανασύστασή της, ακόμα και με όρους οικονομικούς»

Ανορθολογική χαρακτήρισε τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9.84. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές του εμπορικού κέντρου, ενώ «θα συζητούσε» την επιβολή επιπλέον προστίμων για την παράνομη στάθμευση και κατάληψη θέσεων αναπήρων.


Σε ερώτηση για την ανάγκη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, ο κ Σακελλαρίδης εκτιμησε πως ο δήμος της Αθήνας έχει μεγάλα περιθώρια θεσμικής παρέμβασης και μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη, σε σχέση με την κεντρική εξουσία. «Ειδικά, σε ζητήματα που αφορούν τόσο σημαντικά προβλήματα της πόλης, τα οποία η δημοτική αστυνομία μπορούσε και έπρεπε μέσα από τον ρόλο της να αντιμετωπίσει. Πιστεύουμε ότι ακριβώς πάνω στην ορθότητα των θέσεών μας και στην επιμονή που έχει μια δημοτική αρχή να μην αποδέχεται παθητικά και στωικά κάποιες αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται είτε από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μπορεί να πείσει και την κυβέρνηση, ότι αυτή την στιγμή είναι απαραίτητη η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ακόμα και με όρους οικονομικούς», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ήταν οικονομικός ο λόγος για τον οποίο καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία, γιατί ήταν βάρος -ενδεχομένως-, το μισθολογικό κόστος για τον δημόσιο προϋπολογισμό. Εμείς πιστεύουμε ότι η δημοτική αστυνομία μπορούσε, μέσα από την λειτουργία της, να αποφέρει πολύ μεγαλύτερα έσοδα και στον δήμο της Αθήνας, αλλά και στον κεντρικό προϋπολογισμό. Επομένως, υπάρχει μια ανορθολογικότητα πίσω από τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας...».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών τάχθηκε επίσης υπέρ της ελεγχόμενης στάθμευσης, «όταν δεν μιλάμε για ζώνες και περιοχές κατοικίας», όπως διευκρίνισε. «Εκεί, δηλαδή, που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα οχημάτων, τα οποία αναζητούν στάθμευση, σε περιοχές του εμπορικού κέντρο, σε περιοχές που είναι στο κέντρο. Εκεί νομίζω ότι είναι καλό και χρήσιμο να υπάρχει το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το κέντρο, αλλά να δίνεται και η δυνατότητα σε περισσότερους να μπορούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους. Από εκεί και πέρα, το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης σε περιοχές κατοικίας είναι ένα μέτρο που σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει τους κατοίκους να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια στο παρκάρισμα των αυτοκινήτων...», συνέχισε.

Για την επιβολή προστίμων, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως «τα πρόστιμα πρέπει να υπάρχουν και να είναι και αυστηρά, αλλά είναι και ζήτημα παιδείας».

Αναφερόμενος στα προβλήματα των πολιτών, έκανε λόγο για «το ζήτημα της καθαριότητας, τα προβλήματα που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης και ειδικά των γειτονιών της πόλης που έχουν παραδοθεί στο σκοτάδι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Διότι συνεπάγεται πολύ έντονο αίσθημα ανασφάλειας. Είναι ζητήματα, επίσης, που έχουν οι καταστηματάρχες σήμερα με τα δημοτικά τέλη, ειδικά αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που ο τζίρος τους έχει μειωθεί δραματικά».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του ότι ο δημοτικός ραδιοσταθμός προβάλει μεροληπτικά τις θέσεις του κ. Καμίνη, ο κ. Σακελλαρίδης επέμεινε στη θέση που είχε διατυπώσει, διευκρινίζοντας πάντως πως η μομφή δεν απευθύνεται στους δημοσιογράφους του σταθμού, αλλά ότι έχει να κάνει κυρίως και με τις πρακτικές της διοίκησης του Αθήνα 9.84.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου