Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση-κάλεσμα Αγωνιστικής Δράσης για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ

Συναδελφισες και συνάδελφοι,

Είμαστε σίγουροι ότι ο θυμός, η πίκρα και η στενοχώρια έχει ξεχειλίσει σε όλους μας. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ως κλάδος μπει στο στόχαστρο των τελευταίων κυβερνήσεων. Μας πετσόκοψαν τους μισθούς, κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τα δικαιώματα που με κόπο είχαμε κερδίσει, κατάργησαν τον 13 και 14 μισθό. Στις οικογένειες μας είχαμε είδη ανέργους μέχρι που ήρθαν και μας πήραν και το τελευταίο αγαθό με την κατάργηση της υπηρεσίας . 

Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα να αποκαταστήσουμε έστω τα ελάχιστα. Κάθε μέρα παρακολουθούμε με αγωνία τα ΜΜΕ τα blogς για να δούμε τι θα γίνει με την επανατοποθέτηση έστω και σε χειρότερες θέσεις και συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, πότε και πως θα ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία και εάν τελικά θα υπάρξει μέριμνα για όλους .

Φίλοι μου ως μέλος στο Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α. δυστυχώς γίνομαι μάρτυρας σε δραματικές ιστορίες καθημερινής τρέλας , δυστυχώς υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι έχουν δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα μιας που όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς πληρώνουν δάνεια δέχονται βοήθεια για την διατροφή από δομές αλληλεγγύης . Φίλοι μου δεν είναι ούτε κακό ούτε ντροπή να αναφερόμαστε στα προβλήματα μας , όπως και η υπόλοιπη κοινωνία περνά ανθρωπιστική κρίση θα πρέπει και εμείς μεταξύ μας να βοηθηθούμε να περάσουμε τις δυσκολίες που περνάμε. Μόνο με αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να περάσουμε τις δυσκολίες μας. Φίλοι μου τα προβλήματα που περνάμε ο ανήφορος που ανεβαίνει η πατρίδα δεν είναι φυσικό φαινόμενο ή θεόσταλτο, έχει όνομα [τράπεζες διεθνές κεφάλαιο] και εφαρμόζεται από την Ν.Δ. και το Π.Α.Σ.Ο.Κ. μαζί με τους συμμάχους τους ΜΜΕ και άλλα μικρότερα κόμματα.

Συνάδελφοι είναι περισσό το θράσος των ανθρώπων που μας δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα να ζητούν να τους ξανά ψηφίσουμε λες και δεν τρέχει τίποτα. Θα πρέπει με την πείρα που αποκτήσαμε και την ηρεμία που χρειάζεται να τους καταψηφίσουμε δηλώνοντας ότι τέρμα πιά. Δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Θυμηθείτε ποιοι ήταν κοντά μας τόσο καιρό στο κοινοβούλιο κατέθεσαν ερωτήσεις, έκαναν κοινοβουλευτικό έλεγχο, μας στήριξαν στα ΜΜΕ. Νομίζουμε πια ότι όλοι έχουν καταλάβει έχουμε έναν πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα και την εργασία. Φίλοι μου το ερώτημα σε αυτές τις εκλογές είναι ένα. Ή εμείς ή αυτοί. 

Σας καλώ να κρατήσουμε όλοι τις επιφυλάξεις μας και να κάνουμε το βήμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Πιστεύω ότι τα νιάτα που έρχονται δεν είναι διαπλεκόμενοι και έχουν αξιες . Για τους πιο δύσπιστους υπάρχει μόνο ένα ερώτημα τι θα χάσουν; Συνάδελφοι εάν δεν τελειώσουν αυτοί θα τελειώσουμε εμείς. Επιτέλους δεν είναι όλοι ίδιοι. Βήμα στους νέους, σας εμπιστευόμαστε.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με την Υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου χαιρετούν τον κόσμο στην κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.