Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αναδιοργάνωση των αστυνομικών τμημάτων στην Αττική - Ποια καταργούνται - Πώς μετονομάζονται

Θέμα χρόνου είναι πια η ανακοίνωση από τον Δένδια της αναδιάρθρωσης και των αστυνομικών τμημάτων τάξης και ασφάλειας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, οι εργασίες των αρμόδιων επιτροπών έχουν ολοκληρωθεί, οι καταστάσεις έχουν συνταχθεί και γενικά, ο κύβος που θα διαμορφώσει τη νέα μορφή της ΕΛ.ΑΣ έχει ριχθεί. Ο χρόνος θα δείξει αν η ζαριά που ρίχνει τώρα η ηγεσία, θα φέρει ντόρτια ή εξάρες. Κατά τη δική μας αντίληψη πάντως και τουλάχιστον σε τι αφορά στην "ψιμυθίωση" των τμημάτων στην περιοχή αρμοδιότητας της ένωσης Αθήνας,  το αποτέλεσμα που φαίνεται να προκύπτει είναι αυτό που λέμε πως"ώδινεν όρος και έτεκεν μυν".

Τα τμήματα από 21 που ήταν και επί της ουσίας από 20 καθώς έχει και τυπικά καταργηθει ήδη αυτό της Ακρόπολης, μειώνονται σε 16. Άλλοι πάλι σημειώνουν την ανάγκη παρουσίας αυτών των τμημάτων στο κέντρο και προκρίνουν την αναγκαιότητα δραστικής μείωσης των τμημάτων στις υπόλοιπες τρεις (πλην Πειραιά) αστυνομικές διευθύνσεις και κυρίως σε βορειοανατολική και νοτιοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα νέα που δημιουργούνται θα ονομάζονται ως εξής, με τα πρώτα 7 να παίρνουν το όνομα όπως παλιά, από τον αριθμό του διαμερισματικού τμήματος της Αθήνας και διαμορφώνονται πλέον ως εξής.

1. Το 1ο τμήμα του Συντάγματος
2. Το 2ο στο Νέο Κόσμο
3. Το 3ο των Εξαρχείων
4. Το 4ο της Ομόνοιας
5. Το 5ο του Κολωνού
6. Το 6ο της Κυψέλης
7. Το 7ο των Αμπελοκήπων

Από εδώ και πέρα τα τμήματα που θα προκύψουν διατηρούν τις εξής ονομασίες
8. Πατησίων
9. Παγκρατίου
10. Γαλατσίου
11. Παλαιού Φαλήρου
12. Νέας Σμύρνης
13. Καλλιθέας
14. Αγίου Δημητρίου- Δάφνης
15. Ζωγράφου- Καισαριανής
16. Βύρωνα- Υμηττού

Έτσι, εκτός από τα τμήματα Δάφνης, Καισαριανής και Υμηττού, καταργείται του Αγίου Παντελεήμονα και των Πετραλώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου