Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Απάντηση Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τις αιτήσεις θεραπείας & τις αλλαγές που μπορούσαν να επιφέρουν στους πίνακες κατάταξης των διαγωνισμών για τη Δ.Α.

Στο διάστημα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών τέθηκαν ουκ ολίγες Ερωτήσεις και Αναφορές στη Βουλή για το θέμα της μοριοδότησης για τη «σειρά» του 2010, όπου για να τη δικαιολογήσει το ΥΔιΜΗΔ έδινε την απάντηση-καρμπόν (π.χ. δείτε την απάντηση στον κ. Καπερνάρο) ότι  «η διαδικασία ένστασης ενώπιον του ΑΣΕΠ μπορούσε να τροποποιήσει τα τελικά αποτελέσματα διορισμού, ενώ αντίθετα η αίτηση θεραπείας ενώπιον της κρατικής Περιφέρειας κατά τα προηγούμενα έτη αφορούσε αποκλειστικά τον αιτούντα, χωρίς να παρέχεται δυνατότητα σύγκρισης με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους», υπονοώντας ότι μόνο οι ενστάσεις στο ΑΣΕΠ μπορούσαν να τροποποιήσουν τα τελικά αποτελέσματα. 

Πέραν του ότι το ΑΣΕΠ εμπλέκεται μόνο στον αρχικό πίνακα σειράς κατάταξης της όλης διαδικασίας, όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με διοικητικές διαδικασίες (και πολύ περισσότερο ο κ. Καπερνάρος που τυγχάνει εξαίρετος νομικός) γνωρίζουν πολύ καλά ότι τόσο οι αιτήσεις θεραπείας όσο και οι ενστάσεις αποτελούν ενδικοφανείς προσφυγές, και εφόσον κριθεί ότι ευσταθούν τροποποιούνται ανάλογα οι σχετικές διοικητικές πράξεις. Όπως είχε συμβεί σε πλήθος περιπτώσεων και στους διαγωνισμούς για τη Δημοτική Αστυνομία από το 2003 έως και το 2009. Αναρωτιόμαστε αν η Διοίκηση χρησιμοποίησε το ίδιο επιχείρημα στο ΣτΕ ενώπιον των Ανωτάτων Δικαστών της χώρας....

Κάποιος συνάδελφος υπέβαλε σχετικό ερώτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για να λάβει 100 ημέρες(!!!) αργότερα την αυτονόητη απάντηση ότι εφόσον οι αιτήσεις θεραπείας κρινόντουσαν βάσιμες, επέφεραν μεταβολές στους πίνακες αποτελεσμάτων για το συγκεκριμένο στάδιο της διαδικασίας για το οποίο υποβάλλονταν. Εμείς σας θυμίζουμε περαιτέρω ότι οι ενστάσεις στο ΑΣΕΠ δεν αφορούσαν όλα τα στάδια της διαδικασίας, αλλά μόνο το αρχικό, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα εμπλοκής του ΑΣΕΠ στην υπόλοιπη διαδικασία, όπως εξάλλου επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ με έγγραφό του στην Ε.Κ.Ε.Δ.Α. (δείτε το εδώ), αντίθετα με τις αιτήσεις θεραπείας στις Περιφέρειες που μπορούσαν να υποβληθούν για κάθε στάδιο της διαδικασίας. Και όπως σημειώνεται στην απάντηση «ο τελικός πίνακας κατάταξης ήταν τυπικό προϊόν των ενδιάμεσων σταδίων της εν λόγω διαδικασίας και ως τέτοιο δεν υπόκειτο σε μεταβολή».

Ο συνάδελφος γνωστοποίησε το ερώτημά του και την απάντηση που έλαβε στην Ε.Κ.Ε.Δ.Α. αλλά και στο dimastin, απ' όπου και αναδημοσιεύουμε τα σχετικά έγγραφα:

► Το ερώτημα του αναγνώστη μας πρώην Δημοτικού Αστυνομικού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (δείτε ημ. κατάθεσης της αίτησης-ερωτήματος) :

► Η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, μετά από 100 ημέρες (γι' αυτό και μας απεστάλη τώρα, κατόπιν εορτής), είναι σε διαφορετική "γραμμή" από τα "επιχειρήματα" του Υπουργείου:



Σημείωση: Η απάντηση, αν και έχει τον χαρακτηρισμό «Εξαιρετικά Επείγον» φέρει ημερομηνία 23/4/2014, δηλαδή 70 ημέρες αργότερα από την υποβολή του αιτήματος!!!  Χρειάστηκε όμως ένας ακόμη μήνας μέχρι να ταχυδρομηθεί και να φθάσει στο συνάδελφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου