Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η λίστα των απολύσεων - Από πού θα προέλθουν οι 6.800 έως το τέλος του χρόνου - Σε αυτές προσμετρώνονται 230 δημοτικοί αστυνομικοί!

Αν και το ζήτημα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο έχει ήδη προκαλέσει τριγμούς στο νέο κυβερνητικό σχήμα, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνύουν ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στα όσα έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα.

«Θα ήμουν ο ευτυχέστερος των ανθρώπων αν σε κεντρικό επίπεδο θα μπορούσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε το στόχο των απολύσεων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και πρόσθεσε ότι στην παρούσα συγκυρία κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Το πρόγραμμα για τις υπόλοιπες απολύσεις που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του 2014, οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 6.800, μπορεί να επιτευχθει αν δεν υπάρξουν νέες υπαναχωρήσεις, χωρίς να απαιτηθεί το κλείσιμο κάποιου οργανισμού, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι υπόλοιπες απολύσεις θα προέλθουν:
  • Από τον επανέλεγχο των συμβάσεων. Υπολογίζονται σε περίπου 40.000, που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου (κυρίως «νόμος Παυλόπουλου»).
  • Από τον έλεγχο για πιθανά πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά κατά την πρόσληψη προσωπικού.
  • Από την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής Δικαιοσύνης.
  • Από τον περιορισμό του προσωπικού στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ύστερα από αξιολόγηση.
  • Από τους 5.000 υπαλλήλους που έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8.000 απολύσεις από το Δημόσιο. Σε αυτές υπολογίζονται οι 2.650 που προέκυψαν από το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι 1.500 σχολικοί φύλακες, οι 2.500 γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ, που δεν αποδέχθηκαν την αποκλειστική απασχόληση, οι 1.000 και πλέον που απολύθηκαν μέσω πειθαρχικών συμβουλίων ή για λόγους υγείας, όπως και οι 230 από τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου