Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μητσοτάκης: Μόλις 77 οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί που θα απολυθούν (αλλά λέει τη μισή αλήθεια) - Ψηφίστηκε η παράταση της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ΑΕΙ

Στοιχεία για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και επανατοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις δίνει με έγγραφό του που κατατέθηκε στη Βουλή, απαντώντας σε αναφορά της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με αυτό οι καθηγητές β΄ βάθμιας εκπαίδευσης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ανέρχονται σε 1.786 και οι θέσεις που προκηρύχθηκαν ανέρχονται σε 1.709. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα απολυθούν 77 εκπαιδευτικοί.

Να σημειωθεί ότι στην αναφορά της κ. Ξουλίδου για τη διαθεσιμότητα Φυσικοθεραπευτών Εκπαιδευτικών, επισημαίνει τον κίνδυνο απόλυσής τους συνεπεία του καθεστώτος κινητικότητας- διαθεσιμότητας.

Όπως εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης, κατόπιν των αιτημάτων που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, βάσει των υπηρεσιακών του αναγκών, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις, με τις οποίες κλήθηκε το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχε τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας, να υποβάλει αίτηση για τη μετάταξή του. Οι προσκλήσεις αφορούσαν στην πλήρωση 233 θέσεων εκπαιδευτικών σε δομές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην πλήρωση 925 θέσεων εκπαιδευτικών σε δομές δια βίου μάθησης και 150 βρεφονηπιοκόμων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δήμων, στην πλήρωση 181 θέσεων εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, 200 θέσεων νοσηλευτών στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και 20 θέσεων κοινωνικών λειτουργών επίσης στο υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει, εξάλλου, ότι προκειμένου να μην υπάρξει κανένα κώλυμα στη διαδικασία της κινητικότητας των προς μετάταξη υπαλλήλων, προβλέφθηκε με τον ν. 4250/2014 παράταση της διάρκειας του χρόνου διαθεσιμότητας προκειμένου να μην λύεται η σχέση εργασίας υπαλλήλου που περιλαμβάνεται στους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Αντί σχολίου: Όπως πάντα ο υπουργός λέει τη μισή αλήθεια, οι απολύσεις θα ξεπεράσουν τις 200...

Από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ΑΕΙ – Παρών ο ΣΥΡΙΖΑ


Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΗ υπερψηφίστηκε από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία για την ολιγοήμερη παράταση του καθεστώτος διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, αναφερόμενος στην τροπολογία, είπε, ότι «ο κ. Λοβέρδος προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τα δημιουργημένα προβλήματα» και δεν απέκλεισε «να απαιτηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση στην περίπτωση που καθυστερήσει η αξιολόγηση των Οργανισμών και έρθει μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας».

Από την πλευρά του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε «παρών» και μέσω της βουλευτού Θεανώς Φωτίου αιτιολόγησε λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία στη Βουλή για να καλύψει την εξαπάτηση ενός ολόκληρου κλάδου από το υπουργείο Παιδείας.

«Όχι» ψήφισαν ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΧΑ, ενώ υπέρ τάχθηκε η ανεξάρτητη Θεοδώρα Τζάκρη.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου